Een kijkje in Europa Webit Festival

De toekomst behoort aan degenen die voortdurend innoveren, en ik ben een gelovige in het potentieel van de mensen van Midden-en Oost-Europa te ondersteunen en te versterken toekomstige groei van het oude continent.
Voor het eerste jaar in 2020 Webit.Festival van Europa zal een nieuw thuis. We zullen de winnaar bekend maken op de komende Webit.Festival, gehouden op 13-15 Mei 2019 in Sofia. Het was heel vernederend om te erkennen dat Webit werd de enige beschikbare grootschalige innovatie forum in Europa en dus veel steden, waaronder Londen, Parijs, Madrid, Tel Aviv, Brussel, Amsterdam, Rotterdam, Valencia, Wenen, Boedapest om er een paar te noemen, hebben toegepast om hosts van onze volgende edities in Europa.
Vandaag weer een bulgaars bedrijf – BULPROS Consulting is de snelst groeiende onderneming in de regio, gebaseerd op de groei. De lijst is al erg lang, maar de regio is gewoon de warming-up.

Kunt u ons iets meer vertellen over de Webit Festival achtergrond, en wat haar onderscheidt van andere evenementen?

Toen ik weer terug naar mijn eigen land Bulgarije in 2007 (na een aantal jaar in het buitenland) ik zag een heel ongelukkig land en besloot er iets aan te doen. Terug te geven aan de gemeenschap werd mijn belangrijkste drijfveer. Ik merkte het als een investering in onze toekomst. Webit is gemaakt als een not-for-profit organisatie met de doelstelling om de manier veranderen de wereld was het waarnemen van Bulgarije en Oost-Europa, en om te stoppen met de brain drain die het vernietigen van de toekomst van hele generaties.
Om dit te bereiken, hebben we besloten om de lancering van een educatieve instelling voor de digitale vaardigheden en een grootschalige gebeurtenis die zou aantrekken van de wereldwijde leiders en de media-aandacht voor het land en de regio. Dit zou de kansen en sluit het lokale ecosysteem (die in het begin van 2007 was bijna non-existent) met global ondernemende en investeringen netwerken. De onderontwikkelde ecosysteem een uitdaging in het aantrekken van deelnemers naar een groot evenement en daarom namen we een multi focus aanpak, een combinatie van wat onder op 15 toppen in één. Toen dit werd beschouwd als een onconventionele aanpak, maar tegenwoordig zijn er veel tech gebeurtenissen volgen van deze tactiek. We zijn er trots op als eerste te populariseren van deze indeling met de Webit Festival. Bovendien, we hebben geïntegreerd het opstarten van het ecosysteem in het DNA van het evenement. We beleidsmakers en politici in discussies en panels in de bevordering van innovatie door middel van wetgeving. In eerste instantie was dit niet goed waargenomen worden door het ecosysteem, maar is nu uitgegroeid tot een mainstream voorkomen op veel branche-evenementen.
In Webit ‘ s bestaan hebben wij een pionier in een nieuwe benadering voor de industrie evenementen, en we blijven doen. We doen wat we zeggen – “blijf uit je comfort zone en het verbeteren van de globale welzijn van empowerment ondernemerschap en vrouwen in het bedrijfsleven en de politiek”.
Image credit: Pexels Image credit: Pexels (Foto: © Image credit: Pexels)
Wat maakt Webit zo een aantrekkelijke tekenen voor startups? Sinds het eerste jaar Webit is een plek waar startups worden verwelkomd gratis! Ons doel was en is om te bouwen en te laten groeien rolmodellen, niet te verkopen en geld te verdienen aan de oprichters. We hebben nooit geld van de startups – maar wij bieden hen met subsidies van het geld dat we werven van sponsors uit het bedrijfsleven, de kaartverkoop en de regeringen die het willen hosten van een Webit evenement. Door de jaren heen is het aantal aanvragen door startups voor gratis tickets en gratis expo stands enorm gegroeid, tot meer dan 4000 jaar in 2019. Dit vereist de oprichting van een speciale jury selecteert en biedt subsidies voor de beste startups. Aldus de Oprichters Games waren geboren – het selecteren van de beste oprichters en geven hen een platform op te zetten en te verbinden met beleggers, ondernemingen en media. Vandaag de Oprichters Games is één van ‘ s werelds grootste opstarten en scaleup uitdagingen en selecteren we ongeveer 200 van de beste startups en scaleups (tot 10 miljoen EUR investeringen) om hen te helpen groeien.

Image credit: Pexels

Hoe heeft de innovatie landschap in Bulgarije en Oost-Europa is veranderd sinds u voor het eerst gelanceerd de Webit Foundation?

27 steden hebben deelgenomen aan onze eerste open oproep voor een nieuwe host city voor de Europese edities van Webit.Festival 2020-2022.
Vanaf 10-15 tech en digitale ondernemers in het begin van de jaren 2000 is het aantal gestegen tot meer dan 1500 actieve tech en digitale start-ups op dit moment alleen in Bulgarije. Men kan alleen maar voorstellen dat de groei in geheel Oost-Europa!
Webit.Festival van Europa is één van ‘ s werelds meest bijgewoond grootschalige evenementen met afgevaardigden uit de hele wereld. De cijfers spreken voor zich: meer dan 12.000 deelnemers, waarvan 70% op C-Niveau, afkomstig uit 118 landen, 450+ luidsprekers, 500+ geaccrediteerde journalisten, 500+ investeerders… Webit is ook het draaien van ‘ s werelds grootste startup challenge genoemd Oprichters Games met meer dan 4000 toepassingen van startups van over de hele wereld – van Silicon Valley, verenigde staten naar Hangzhou China, via Singapore, Hong Kong, Brazilië, Canada, Rusland, zuid-Korea, Ghana, Kenia, Polen, Ijsland, Australië, verenigd koninkrijk, Spanje, Frankrijk en Duitsland.
(Foto: © Image Credit: RawPixel / Pexels)

Heeft het aantal starters in de regio steeg in die tijd?

Webit.Festival van Europa is één van ‘ s werelds meest bijgewoond grootschalige evenementen met afgevaardigden uit de hele wereld. De cijfers spreken voor zich: meer dan 12.000 deelnemers, waarvan 70% op C-Niveau, afkomstig uit 118 landen, 450+ luidsprekers, 500+ geaccrediteerde journalisten, 500+ investeerders… Webit is ook het draaien van ‘ s werelds grootste startup challenge genoemd Oprichters Games met meer dan 4000 toepassingen van startups van over de hele wereld – van Silicon Valley, verenigde staten naar Hangzhou China, via Singapore, Hong Kong, Brazilië, Canada, Rusland, zuid-Korea, Ghana, Kenia, Polen, Ijsland, Australië, verenigd koninkrijk, Spanje, Frankrijk en Duitsland.