Huawei zou ondertekenen geen spy contract

Volgende groeiende internationale bezorgdheid over de beveiliging van zijn netwerk hardware, Huawei ‘ s voorzitter Liang Hua zei dat het Chinese bedrijf is “bereid te melden no-spy overeenkomsten met de overheid”.
Op een recente conferentie in Londen, Liang legde uit dat het bedrijf is meer dan bereid om samen te werken met overheden, waaronder het verenigd koninkrijk voor te zorgen dat de toestellen veilig zijn, zeggende:
AMERIKAANSE en Chinese spanningen zijn al hoog en dit kan verergeren ze verder.
Australië en Nieuw-Zeeland hebben al geblokkeerd het bedrijf de apparatuur wordt gebruikt in hun 5G – netwerken, terwijl de VS heeft een beperkte federale agentschappen van het gebruik van haar producten en heeft zelfs aangemoedigd hun bondgenoten te schuwen het bedrijf.

Groeiend verzet

Dit kan helpen bij het verbeteren van de betrekkingen tussen de vennootschap en een aantal regeringen, maar voor anderen is het misschien al te laat om het vertrouwen van het Chinese bedrijf.
Via De BBC
“We zijn bereid te melden no-spy overeenkomsten met de overheid, met inbegrip van de BRITSE regering, ons te verbinden tot het maken van onze apparatuur aan de no-spion, niet-achterdeuren-standaard.”
Huawei heeft herhaaldelijk ontkend dat de apparatuur levert geen risico ‘ s van spionage of sabotage en het bedrijf zei ook dat het onafhankelijk is van de Chinese overheid.
Volgens Reuters de VS zal waarschijnlijk snel draai beperkingen tegen Huawei als President Donald Trump wordt verwacht dat teken een executive order blokkeren AMERIKAANSE bedrijven uit het gebruik van telecommunicatie-apparatuur van Huawei of een andere onderneming die een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid.