Panasonic GX880 aangekondigd in Europa

Panasonic heeft stilletjes aangekondigd de GX880 spiegelloze camera voor de Europese markt.

Het model lijkt hetzelfde te zijn als de GF10 dat werd aangekondigd in Azië eerder in het jaar. Het is gericht op de modebewuste bloggers en vloggers en, als zodanig, is de bruikbaarheid en stijl in het achterhoofd, in plaats van de nieuwste tech.

We krijgen zo een slimme lichaam dat een combinatie van metalen onderdelen met faux-leer accenten, met een 3-inch LCD-scherm dat kan worden opgeklapt 180 graden om het gezicht van de voorkant, samen met de verfraaiing van functies zoals nachtmodus Selfie en Beauty Retouch.

4K-video, tot een maximum 30p en 4K FOTO-opties zijn op de hand, de laatste met behulp van de voormalige vastleggen 30 frames in een seconde bij een 8-megapixel resolutie. Extra zoetstoffen behoren draadloze connectiviteit en focus stacking, naast de bekende Post Focus optie waarmee u het scherpstelpunt post capture.

De sensor is een betrekkelijk oude 16MP Four Thirds-eenheid die speelde in de vorige modellen, hoewel het ontbreken van een optische low-pass filter te helpen het beter behouden van fijne details. De Micro Four Thirds-lens mount in de voorkant van het – dezelfde die heeft aanbevolen op alle van de Panasonic G-serie camera ‘ s zoals de GH5S en G9 – heeft het voordeel van het accepteren van een enorm assortiment van lenzen, niet alleen van Panasonic Micro Four Thirds partner van Olympus, maar een vlot van derde partijen.

De camera is de tweede Panasonic Micro Four Thirds-optie aan te komen dit jaar, na de G95 / G90, met de Panasonic recente aandacht hebben gekregen op haar nieuwe full-frame S1 en S1R modellen. Panasonic heeft ook aangekondigd dat het zal worden het maken van de Leica Vario-Summilux 10-25mm f/1.7 lens later dit jaar voor de G-serie gebruikers.

De Panasonic GX880 in juni beschikbaar in zwart, zilver en bruin opties, kost € 399.99 in het verenigd koninkrijk met de Lumix G X Vario 12-32mm F3.5-5.6 ASPH lens. Er is geen woord op de vraag of het model zal beschikbaar zijn in de VS, Australië of andere markten nog niet.