Jaguar I-TEMPO: geduwd naar Lands End en weer terug, allemaal met een app

Wilt rijden met uw auto de hele weg naar de tip van het land op elektriciteit alleen? Er is een app voor. Natuurlijk, wat we niet rekenen op een hooibaal in brand in de weg, geen lader bij onze bestemming en doen het allemaal zonder een spiegel. Het elektrische avontuur is zeer veel in het hier en nu.

Het plan was om de all-electric Jaguar I-TEMPO van Londen, meer dan 300 km, naar Lands End in Cornwall. Kan dat snel worden gedaan met behulp van snelle laders? Kan je gewoon hop in en gaan zonder een tap-to-pay elektrische laadpaal kaart? En kan de auto daadwerkelijk te doen terwijl u een comfortabel verblijf? Dit waren een paar van de vragen die ons geschoven om te testen dit is een auto voor de lange afstand grenzen.

Toen we in de auto, we dachten dat deze elektrische Jag zou verbannen brandstof auto ‘ s naar het verleden, maar we hadden niet verwacht om nooit meer terug te kijken, letterlijk. Maar als we aangepast aan de achteruitkijkspiegel het uit vallen van de auto – geen persoon dan. Het bracht de rest van de reis in het handschoenenkastje.

Hoewel dit een kleine fout, plantte het zaad van twijfel over een al relatief nieuw type auto. We hadden verwacht dat het bereik van de meter in een elektrische auto te onnauwkeurig maar nu geobsedeerd altijd over het hebben van voldoende vrije heffing en, zo blijkt, met goede reden.

Jaguar I-PACE

Image credit: Lucas Edwards

Het elektrische avontuur plan

Zo kregen we de Polar Instant – app, die u helpt bij het gebruik van de BP-eigendom Chargemaster VERZENDING netwerk van sap-up stations. De app heeft een handige kaart waarmee u kunt filteren op type lader. Dus, gebaseerd op de reisafstand, het plan was om te stoppen in de buurt van Stonehenge naar boven tot op de Holiday Inn Salisbury. Dat was ongeveer een 75-mijl reis en we zijn begonnen in de buurt van volledig opgeladen is, die de auto zei was: 235 km. Bij aankomst hadden we 58% opladen in de auto (dichter bij de 100 mijl).

Het doel was om te zien of je zou kunnen kopen van een elektrische auto als deze, maar toch ga op lange reizen waar geen afstand zou te ver. Met een geclaimde ik-TEMPO bereik van 292 km op een lading van de 90kW batterij, dit lijkt mogelijk.

Het verenigd koninkrijk heeft tal van oplaadpunten, verspreid langs de belangrijkste wegen en deze zijn allemaal gemakkelijk te vinden met behulp van de Zap-Kaart-app. Maar we wilden een snelle laders alleen om te profiteren van de ik-TEMPO 150kW CCS-poort die beweert te geven tot 168 km van betaling in één uur. En we wilden om dit te doen met alleen een app te betalen.

Het probleem was dat op onze route naar het zuid-westen zijn er alleen normale 50kW CCS-laders. In feite is In de UK konden we maar één of twee 150kW stations rond Leeds manier.

Jaguar I-PACE

Image credit: Lucas Edwards

Is het makkelijk opladen van de ik-TEMPO lange afstand?

Dankzij het wonder van de Polar Instant-app, we vonden het laadstation gemakkelijk, en het detail is zo groot dat zelfs het vinden van de ruimte waar het opladen baaien waren gevestigd, was een eenvoudig. We openen van de app, aangesloten in de 50kW CCS-kabel van de lader, die is bevestigd aan het toestel zoals een tankstation, dan wachtte hem op te starten. En wachtte. En nodig moest plassen, dus sprong en wachtte.

Op het einde hadden we om het nummer te bellen op het apparaat, wacht op ‘hold’ voor 10 minuten (hoppen) dan iemand spreken die handig reset het laadstation. Na een lange reboot we waren en opladen van wat betekende dat er een run in het hotel gebruik van de loo, pak een warme drank en een aantal e-mails. Een uur later kwamen we aan een bijna volledig opgeladen de auto met meer dan 250 km in de batterij tank en een 150 mijl lange reis voor de boeg Bovey Castle in Dartmoor.

Jaguar I-PACE

Image credit: Lucas Edwards

Onverwachte kracht riool

Na een rustige reis langs Stonehenge en verder, tot in de diepten van Devon een vrachtwagen vol hooi gevangen licht in de voorkant. Het hooi viel en de weg was in lichterlaaie. De weg werd afgesloten voor en achter, zoals brandweerauto ‘ s en ondersteuning van de bemanningen waren. Het was duidelijk, dit was een lang houden. In al duurde het een goede drie uur. Ideale tijd voor het testen van de achterbank, die comfortabel liggen in en uit de duidelijke dak naar de hemel. Comfortabel genoeg, zo blijkt, om op te slapen. De auto was gebleven om de batterij te sparen als het nu was op 148 km. Gelukkig was er geen noodzaak voor de kachel te worden uitgevoerd.

Die tijd is toegestaan voor een aantal-kraken en waaruit bleek dat de auto was uit ongeveer 10 km per 100 km op de baan. Er was geen airco op, of licht, alleen muziek. De wegen waren behoorlijk golvende om eerlijk te zijn maar zelfs aan de maximumsnelheid moet het bereik een beetje nauwkeuriger dan dat. Misschien is de auto was dwalende aan de kant van voorzichtigheid en zeggen dat het afbreken sneller dan het eigenlijk was.

Één van beide manier, het Bovey Castle bestemming had alleen een 3kW oplader, dus het zou een goed daggeld 12 uur opladen om terug te vol, dus houden van wat in de tank leek het verstandig in geval een streepje naar een nabijgelegen laadstation nodig was. We kwamen met slechts 81 km links in de tank en een oplader probleem.

Jaguar I-PACE

Image credit: Lucas Edwards

De lange nacht

Na een drie uur vertraging, van één uur opladen wachten en een aantal uren op de weg, de site van de Bovey Castle hotel – als je de wind van een landweg met een golfbaan op de achtergrond – kon niet worden meer dan welkom. De stijlen van het voormalige kasteel pasten perfect complimenteren met de I-TEMPO. In feite, het was verbazingwekkend hoe een oud gebouw en een ultra moderne elektrische auto kon er zo perfect naast elkaar. Wat was niet zo perfect was de charger – het gebroken was.

We moesten genoegen nemen met een stopcontact, waar de auto gerekend zou 27 uur op een volle lading. We hadden een goede 14 uur ‘ s nachts, zodat aangesloten het in en hoopte voor het beste. Het hotel vriendelijk zetten op een massage op zijn Elan Spa en een prachtig drie-gangen diner in de triple AA Rosette bekroonde Great Western restaurant, dat was wel nodig na die reis. Bij het investeren in een elektrische auto, in gedachten houden dat er meer kosten die nodig zijn om te helpen de ervaring nog aangenamer te maken.

Dat gezegd, dit was een geweldige manier om te reizen, het maakt u van plan vooruit een beetje meer en vertragen van uw termijnen, zodat je niet in een rush. Al met al maakt het tot een ideale vakantie stemming bij aankomst, wat helpt om het plezier van het hotel meer. In feite een vroege ochtend wandeling rond het prachtige terrein was iets gebeurd waar hij kan meestal niet, aangezien dit betekende dat er een beetje meer opladen voordat u vertrekt. Met 170 km in de accu ‘ s was het tijd om richting het zuiden.

Jaguar I-PACE

Het einde van het land

Om van Dartmoor Lands End direct is een 111-mijl reis. Ondanks een reserve-79 km in de auto, eerdere ervaring geleerd dat het doen van het in het ene was een risico. Ook zijn er geen hoge snelheid Polar Instant oplaadpunten neer op de bodem van Cornwall, zodat het bereik die nodig is om voldoende is om er te komen en een beetje van de weg terug. Een stop bij de iconische Landtong Hotel (zoals aanbevolen in de film De Heksen van Roald Dahl boek) was nodig voor een snelle betaling. Dat was niet ver uit de weg en betekende een mooie wandeling langs Fistral beach was een optie.

Nogmaals de noodzaak om de kosten bedoeld de uitgaven een beetje meer tijd op het strand te zorgen dat de auto was nog meer sap. Het resultaat was een gedwongen ontspannen in de situatie die uiteindelijk verlaat je het gevoel meer rust als je weer op de weg. Het is echt een geweldige manier om lange-afstands – het voelt als een plezier en alle onderdeel van de reis in plaats van een karwei te worden gekregen uit de weg. De ironie van een nieuw type auto, de heropleving van een oude stijl van het rijden ging niet verloren.

De wegen naar Lands End waren heuvelachtig, regen-vol en druk. Ondanks een veel stop-start, de bestemming was het eindelijk bereikt en met veel kosten te sparen. Het is grappig hoe de dingen zoals koplampen, ruitenwissers, verwarming en muziek worden dan een extra batterij leeg raakt, in je hoofd als je het rijden naar een nauwe range.

Jaguar I-PACE

Image credit: Lucas Edwards

Cheat kosten

De missie was om deze reis al op de Polar Instant high-speed laders, plus hotel. Sinds het werd camping de tweede nacht, dat was geen optie. Terug te gaan naar Newquay was een faff, dus in plaats van de auto werd achtergelaten in de Penzance Sainsbury ‘ s, en biedt gratis opladen op een 3kW station. Dat betekende een lange trage laden om genoeg stroom voor de reis terug naar een lader aan de andere kant van Dartmoor.

Als een resultaat van de dag werd doorgebracht loopafstand van St Michael ‘ s Mount en werken in een grote coffeeshop met een fantastisch uitzicht. Niets van dat zou zijn gebeurd als het niet was voor de noodzaak om te stoppen en kosten. Technisch is de auto werd vullen als we aan het werk waren en eigenlijk is het maken van geld. Wat de auto weet je, dat maakt je geld op te vullen?

Jaguar I-PACE

Image credit: Lucas Edwards

De laatste etappe

De laatste run betekende een stop bij een boerderij winkel net voorbij Exeter voordat duwen op Salisbury voor een late night kosten en een sandwich. Technisch, in termen van bereik, de reis kan gedaan worden zonder dat de stoppen maar na te realiseren is er veel bergop klimmen op de terugweg was het een goede keuze om een plan te stoppen. Het betekende ook het ontdekken van een grote boerderij winkel met mini graafmachines voor de kids om in te spelen. Plus het betekende de praat met een andere oplader gebruiker en het gevoel een menselijke verbinding die je waarschijnlijk niet krijgen op een reguliere benzine station.

Bij het huis van de zorgen van het uitvoeren van de macht was verdwenen en de auto kon worden geduwd een beetje. Het is snel. Echt snel. Als 0-60 km / u in 4,5 seconden snel. Al dat koppel schoppen in een keer gooit je terug in je stoel en de behandeling, in tegenstelling tot een bepaalde Amerikaanse alle elektrische auto is eigenlijk heel goed voor de grootte van het voertuig. Kortom het is heel leuk om te rijden, meer dan in de meeste benzine auto ‘ s, in feite.

Zo kunt u lange reizen in een elektrische auto en je kunt ze voor goedkoop. Het laadstation kosten een paar kilo ‘ s (of dollars) elke keer en je moet wel van plan meer tijd voor stops, maar de stops zijn goed. Zij zorgen dat u ontspannen, genieten van de reis en het blijkt – leren om meer van het leven genieten door te vertragen. Maar, in dit geval, dat is te vertragen zonder dat het nodig is om te offer super speed breekt wanneer u dat wilt.