Nikon Z-serie’ beloofde eye-detectie functie is aangekomen met nieuwe 2.0 firmware

Nikon heeft ook uitgebreid de AF-detectie bereik voor zowel de Z-serie camera ‘ s, die moet ook het verbeteren van autofocus prestaties in situaties met weinig licht. De Z7, kan zich nu richten tot-2EV (van-1EV), terwijl de Z6 in staat zal zijn om de vergrendeling op te onderwerpen aan -3.5 EV (een sprong van-2EV). De nieuwe firmware brengt het omhoog een inkeping met de AF-prestaties op de Z6 in nog donkerder scenario ‘ s, met de verbeteringen aan haar gewijd Low Light AF-modus, die is verlengd van -4EV tot een aanzienlijk dim -6EV.
Firmware versie 2.0 voor de Z7 en Z6 is nu beschikbaar, en richt zich op het verbeteren, goed, autofocus (AF) – functionaliteit in beide camera ‘ s.
De meest verwachte vernieuwing is de toevoeging van eye-detectie bij het gebruik van de Auto-area AF-modus in zowel de single shot (AF-S) en continu-opnamen (AF-C) – modi. Volgens Nikon de camera ‘s zullen nu in staat zijn om te vergrendelen op de onderwerpen’ ogen, zelfs als ze bewegen, of deels wordt verborgen door een ander object. Bij het fotograferen van meerdere onderwerpen, focus verschoven kan worden van het ene gezicht naar het andere (of tussen de ogen) door op de multi-selector of sub-selector naar links of rechts.

An example of the new Continuous Eye-Detection AF in use. (Image credit: Nikon)
Een voorbeeld van de nieuwe Continu Oog-Detectie AF in gebruik. (Image credit: Nikon)
(Foto: © Nikon)

De laatste upgrade die de 2.0 firmware brengt auto-exposure (AE) bijhouden wanneer het gebruik van de uitgebreide burst-modus. Eerder, automatische belichting is vergrendeld met het eerste schot, maar nu de camera ‘s in staat zal zijn voor het meten van de scène tussen frames en pas de belichting aan, wat resulteert in een meer consistente foto’ s door de hele reeks (12 fps voor de Z7 en 9fps voor de Z6).
De nieuwe Nikon firmware is gratis te downloaden en is beschikbaar via Nikon ‘ s Download Center.
Nikon ‘s belofte van het verbeteren van de prestaties van de Z7 en Z6 full-frame spiegelloze camera’ s is gehouden. We wisten wat te verwachten van de nieuwste firmware-update en de fabrikant van de camera is niet teleurgesteld.