Premium smartphone-verkoop in de VAE te groeien met 12% in 2019

De premium smartphone markt voor een prijs boven de $500, er wordt een groei verwacht van ongeveer 12% in de verenigde arabische emiraten dit jaar ondanks de vlakke markt.

Tarun Pathak, associate director bij onderzoeksbureau Contrapunt Onderzoek, vertelde TechRadar Midden-Oosten dat consumenten die zitten op een twee-of drie-jaar vlaggenschip worden verwacht om te upgraden van dit jaar.

Twee jaar terug, hij zei dat de gemiddelde vervanging cyclus van een smartphone was 2,4 jaar, maar nu is het drie jaar als de mensen vasthouden aan hun apparaten voor een langere periode en die op zijn beurt is het kwetsen van fabrikanten, vooral Apple.

Echter, hij zei dat alle premium apparaten gelanceerd dit jaar een upgrade hebt uitgevoerd functies in vergelijking met zijn voorgangers.

“Samsung-S10-serie is heel verschillend van S9 serie in termen van design, taal, terwijl Huawei heeft stijgt de technische specificaties van de camera en de mogelijkheden op P30 en iedereen is op zoek naar de Apple’ s nieuwe telefoon in het vierde kwartaal. Er kan een opname in het premium-segment dit jaar als de markt niet groeien vorig jaar,” zei hij.

Huawei de nummer twee smartphone speler in de VAE

Huawei heeft een goede kans om de tweede beste smartphone verkoper in de verenigde arabische emiraten door het inhalen van Apple dit jaar een industrie deskundige zei. Vorig jaar heeft Samsung was de leider, gevolgd door Apple en Huawei.

Wereldwijd, Huawei kort werd nummer twee in de tweede en derde kwartaal van vorig jaar, maar bezweken aan aantal derde plaats voor het volledige jaar.

De Chinese speler van plan is om nummer één te worden in 2020 door het inhalen van Samsung.

Spreken TechRadar Midden-Oosten, Tarun Pathak, associate director bij onderzoeksbureau Contrapunt Onderzoek, zei dat Samsung behoudt de bovenste sleuf is voor het jaar in de VAE is het goed zaken te kunnen doen met de S10-apparaten en de Note-serie is ook de lancering in het vierde kwartaal.

“Huawei is net gestart met de P30-apparaten en zal naar verwachting goed doen met zijn geavanceerde camera functies. Apple heeft de volgende lancering pas in het vierde kwartaal van dit jaar. Dus, Huawei heeft een tweede, derde en vierde kwartaal te verkopen dan Apple, terwijl haar Partner 30 serie is ook om te worden gelanceerd in het vierde kwartaal,” zei hij.

Het gemiddelde volume van de verenigde arabische emiraten smartphone markt is ongeveer twee miljoen toestellen per kwartaal. Buiten dat, het volume van het premium-segment, is ongeveer een half miljoen eenheden per kwartaal, dat is ongeveer een derde.

Hetzelfde is het geval globaal, zei hij en voegde eraan toe dat de wereldwijde smartphone-markt naar verwachting met 2% of 3%, maar de premium markt gaat omhoog van 18% dit jaar.

“De verenigde arabische emiraten wordt gedreven door drie merken Samsung, Apple en Huawei – en draagt bij ongeveer 70 procent van de totale markt. Maar deze merken dragen bij 90% bij aan de totale premie markt volume”, zei hij.

Als de Chinese markt wordt verzadigd, hij zei dat het een goede gelegenheid voor andere Chinese spelers zoals de Oppo, Vivo en OnePlus om uit te breiden naar het Midden-Oosten en de Europese markt en zich richten op premium producten.

Oppo heeft reeds een aantal van de Midden-Oosten landen, terwijl OnePlus is online beschikbaar maar Vivo wordt verwacht om de regio dit jaar, zei hij.

Oppo, Vivo en OnePlus zijn dochterondernemingen van de BBK Elektronica

Op de vraag of de kleinere Chinese spelers kunnen overeenkomen met de marketing spierkracht van Samsung en Huawei, zei hij dat Oppo, Vivo en OnePlus kan overeenkomen met de marketing spier met Samsung en Huawei en hun marketing budget is erg sterk.

Oppo heeft geïnkt een vijfjarige sponsorovereenkomst om de allereerste Aziatische sponsor van Het tennistoernooi van Wimbledon en is een samenwerking aangegaan met de All England Lawn Tennis Club de eerste officiële smartphone partner voor het toernooi.

Pathak verwacht dat de kleinere Chinese spelers zullen grote investeringen in het Midden-Oosten dit jaar en het zal een enorme investering.

“De verenigde arabische emiraten is meer volwassen dan andere landen in de regio en consumenten zijn bereid te omarmen nieuwe technologie. Dus, de meeste van de Chinese merken moeten richten op premium merken, ongeacht de grootte van de markt,” Pathak zei.

Bovendien zei hij dat de kleinere Chinese spelers hoeft in te voeren de verenigde arabische emiraten markt en bouwen hun imago in een poging om uit te breiden naar andere markten, maar ze mogen nooit op de markt komen halfslachtige als het zal averechts werken en zal een impact hebben op de geloofwaardigheid van het merk.

“Het midden-Oosten is totaal een andere markt in vergelijking met de rest van de wereld. In de rest van de wereld, je moet de lokale spelers, mondiale spelers zoals Huawei, Samsung en Apple, en andere Chinese spelers, maar in het Midden-Oosten, u zult niet vinden van Xiaomi, Oppo, OnePlus en Vivo en de reden is dat de investeringen in de markt is enorm,” zei hij.

Volgens een onderzoek dat wereldwijd door Counterpoint Research, consumenten zijn op zoek naar een apparaat van een algemene ervaring oogpunt.

“De hardware is min of meer hetzelfde over de merken. Dus, de meeste merken zijn gericht op het blokkeren van hun consumenten om hun ecosysteem, zoals diensten spelen en bundeling van content naar voren te gaan,” zei hij.