Windows 10 cumulatieve update verwarring veroorzaakt door kennelijk installatie zelf twee keer

Sommige Windows-10 gebruikers hebben een probleem opgetreden met Microsoft ‘ s laatste ronde van de cumulatieve updates voor het BESTURINGSSYSTEEM, speciaal met KB4494441, die een belangrijke update (later meer daarover) voor degenen die de oktober 2018 Update.

Het gaat hier, zoals benadrukt door mensen op Reddit, is dat KB4494441 is geïnstalleerd, en vervolgens de update opnieuw geïnstalleerd door Windows-10. Update geschiedenis, dan blijkt dat er twee KB4494441 updates geïnstalleerd, de tweede heeft een aantal twee haakjes aan het einde van het – KB4494441 (2).

Hoewel dit lijkt niet op te maken welke kansen en de update werkt nog steeds prima, zoals gerapporteerd door degenen die het probleem ondervindt, is het niet verwonderlijk dat leidde tot enige verwarring over wat er precies gaande is met de dubbele installatie.

Microsoft heeft nog niet gereageerd op Reddit of elders met een officiële verklaring die we hebben gezien, maar we hebben een beetje graven en zag dat de software gigant heeft nu meer informatie over de Windows-10 Vrijgave Informatie pagina.

Multi-fase installatie

In wezen, wat er nu gebeurt, is dat de cumulatieve update is eigenlijk een multi-stage proces dat vereist een initiële installatie, gevolgd door een reboot, en een verdere installatie (en nog een reboot).

Dit moet gewoon gebeuren en worden opgenomen als de installatie van een update, maar er is een bug die is veroorzaakt door Windows Update te melden dat KB4494441 is geïnstalleerd tweemaal, terwijl het in feite is dat niet het geval.

Er is geen kwaad in het hotel, opslaan voor de verwarring heeft veroorzaakt – maar het zou mooi zijn geweest als Microsoft had een duidelijke officiële uitleg met wat de zichtbaarheid, de plaats van het te verbergen weg in het midden van een ingewikkelde Windows 10 info pagina.

Als aan de oplossing van het probleem, Microsoft opmerkingen: “er is Geen actie vereist van uw kant. De installatie van de update kan langer duren en mogelijk meer dan één keer opnieuw opstarten, maar wordt geïnstalleerd na alle tussenliggende stappen voor installatie hebt voltooid.

“We werken aan de verbetering van deze update ervaring om te zorgen dat de Update geschiedenis correct weerspiegelt de installatie van de meest recente cumulatieve update (LCU).”

In andere woorden, een correctie moet worden in de pijplijn om ervoor te zorgen dat de geschiedenis van Windows Update gewoon rapporten deze cumulatieve update als één entiteit die is geïnstalleerd.

Wij vermeld aan het begin van dit verhaal dat dit een belangrijke update, en dat is omdat het vlekken tegen wat Microsoft omschrijft als een “nieuwe subklasse van speculatieve uitvoering kant-kanaal kwetsbaarheden” (zoals de Crisis en de Spectre), en het maakt ook de ‘Retpoline‘ standaard.

De laatste is een oplossing ontworpen om de prestaties te verbeteren van de Spook-variant 2 oplossingen, wat betekent dat uw PC (hopelijk) niet zal worden vertraagd als veel van deze oplossingen. Er zijn dus zowel belangrijk veiligheid en potentiële uitmuntende prestaties in deze cumulatieve update.

Via Windows-Laatste