Apple Music vs Spotify: de muziek streaming titans go head-to-head

Apple Music vs Spotify: nieuwe functies voor elke dienst?
Spotify: Het werd onlangs bekend dat Spotify-Zenders een Pandora-achtige online radio service die is gelanceerd in Australië vorig jaar, zou worden in de VS beschikbaar vanaf juni.
De muziek wereld heeft altijd al over rivaliteit. Er is Taylor Swift vs. Kanye, Tupac vs. Biggie, Eminem vs… iedereen? Nu, kunt u een nieuwe rivaliteit aan de mix: Spotify vs Apple Muziek.

Hoewel er een aantal streaming-diensten voor u om uit te kiezen die er zijn, de enige twee kanshebbers je moet zorg over de zweedse geboren Spotify met het freemium-muziek-model en de Apple Music, de vervanging van iTunes die exclusieve albums en een monsterlijke 45-miljoen song bibliotheek. Dat gezegd hebbende, Spotify heeft het voordeel dat het op dit moment met een veel groter klantenbestand, althans buiten de VS. Dat is omdat Spotify vraagt niet om het geld vooraf, en u kunt gaan voor een jaar zonder ooit te betalen een dubbeltje. Zeker, Apple kan bieden een gratis proefperiode, maar op een bepaald punt, je gaat nodig hebben om het pony-up.
Apple Muziek: Op de WWDC 2019, Apple heeft aangekondigd dat het zich zal terugtrekken iTunes op MacOS en vervang het met de Apple Music, Apple TV en Podcast-apps. U zult nog steeds in staat om te synchroniseren met uw iOS-apparaat via Apple Muziek, en uw gehele catalogus van muziek zal veilig zijn binnen de nieuwe Apple Music-app.
Dus die service moet u investeren in uw entertainment budget in? Om u te helpen de juiste keuze voor u, we hebben afgebroken, de voors en tegens van elk van de service, zodat u zich kunt aanmelden en beginnen met luisteren.
Apple Muziek

Hoe groot is de muziek bibliotheek? Apple muziek heeft een grote muziekbibliotheek, de nummering van ongeveer 45 miljoen euro, tegenover een breed scala aan genres. Dus als je in het frans skiffle of Braziliaanse electro pop en je moeite met het vinden van uw meer obscure artiesten, er is een grote kans dat Apple de Muziek zal hebben u gedekt.
Plus, dit is een product van Apple, de interface is makkelijk te navigeren, zowel op een Mac/PC en meer draagbare vormen, zoals smartphone of tablet en kunt u tracks downloaden, nemen ze met u wanneer u weg bent van een Wi-Fi-verbinding. Het is een functie in de Apple Music aandelen met Spotify, maar het is van vitaal belang als u wilt dat gebruikers zich bij de betaalde versie.
Hoeveel kost het?
In tegenstelling tot Spotify, en biedt zowel gratis /en/ betaalde versies, Apple alleen Muziek biedt een gratis proefversie voordat het vereist dat u zich aanmeldt. Het is begrijpelijk vanuit een business PERSPECTIEF – zeker met zoveel exclusives die als een gouden wortel voor de potentiële gebruikers, maar niet met een vorm van lange-termijn gratis te gebruiken versie heeft uiteindelijk gewerkt tegen Apple ‘ s wens tot verhoging van de totale gebruikersgroep.
Gratis proeven te beperkt is, vooral voor wie op zoek is naar de dienst op een lange termijn basis. Het geven van gebruikers met beperkte toegang tot de volledige ervaring van de service lijkt misschien een betere deal op de korte termijn, maar het lijdt op de lange termijn in vergelijking met de gratis/ad-gevuld versie Spotify biedt.
Nog steeds, na drie verschillende betalingsmogelijkheden plannen doet Apple wil zijn gebruikers die bereid zijn om de hoest tot een meer dynamische aanpak. Het hebben van een goedkoper plan gericht op studenten (£4.99/$4.99) is een groot deel (maar niet uitsluitend, één als Spotify biedt iets dergelijks), vooral omdat dit tarief geeft je toch toegang tot elk facet van haar dienstverlening. Voor iedereen anders zijn £9.99/$9.99 voor een individu, of £14.99/$14,99 voor een familie abonnement voor maximaal zes personen Vandaag de dag is het beste Apple Muziek deals TRD Apple Muziek
Wat exclusieve voordelen heeft Apple de Muziek in de aanbieding?
Toegegeven, Apple is gegaan naar een geweldig middel om te snijden Spotify en de kleinere muziek streaming diensten van het beeld door de ondertekening van een aantal van de grootste namen in de populaire muziek te exclusiviteit aanbiedingen op nieuwe albums. Tot nu toe heeft Apple Muziek biedt albums van Drake, Taylor Swift, Britney Spears, Frank Ocean, de Toekomst en meer en het is een strategie die is echt rankled Spotify de afgelopen jaren. Natuurlijk, als je geen fan van deze artiesten dan is deze functie misschien niet een game-changer, maar als je dat doet dan is het een serieuze troef.
Apple Music biedt ook Beats 1, de vanguard voor een breder streven naar een oorspronkelijke uitzending op de service. Het is een 24/7 radio station dat biedt rond de klok van afspeellijsten en live Dj ‘ s. Het is een internet radio station ondersteund door Apple, dus het is zo glad is als je zou denken met de wil van de voormalige Radio 1 DJ Zane Lowe en meer op de rooster. Met Apple al van plan meer stations voor de service, deze originele uitzending hoek is een facet Spotify gewoon geen antwoord op.
Er is ook een exclusief sociale functie genaamd Sluit dat verpakt is als onderdeel van de Apple Music pakket. Het is in wezen een manier voor kunstenaars om de link met fans in een meer intieme mode, die toegang biedt tot de nieuwe singles, video ‘ s en berichten. Sluit lijkt misschien iets ontworpen voor de grotere bands, maar het is open voor iedere artiest, het aanbieden van een dienst niet teveel afwijkt van wat MySpace was terug in haar heydey. Voor de volgers, het is gewoon een simpele maar effectieve manier om een beetje dichter bij de bands die je liefde.
Tenslotte is er de exclusieve video-inhoud. Met de integratie met iTunes, de mogelijkheid om te browsen en afspelen van ton van muziek video ‘ s voegt een dimensie Spotify gewoon niet bieden. En Apple Muziek is een verdubbeling neer op de visuele kant met originele programma ‘s zoals Carpoolen, Karaoke: De Serie (een langere versie van James Corden’ s uber-populaire celeb zingen parodie op De Late, Late Show) en Planet of the Apps (een Dragon ‘ s Den-achtige toon voor de app en de software-ontwikkelaars).
Hoe is het te gebruiken?
Terwijl zowel de desktop-en draagbare versies zijn geweldig om naar te kijken (esthetiek, na al, is Apple ‘ s ding om een tee), er is een verschil in de ervaring van de gebruiker tussen de twee: de Apple Music Mac, PC of laptop versie is veel beter dan wat u zult vinden op uw telefoon of tablet. Dat komt omdat de voortzetting van het gebruik van grotere afbeeldingen en kaders past bij een groter scherm, en het is echt gemakkelijk om te navigeren door uw afspeellijsten, exclusives en uw geïmporteerde iTunes-bibliotheek.
Dat gezegd hebbende, de setup past ook wel bij het gebruik van grotere tablets, zoals het hebben van meer schermruimte maakt de grotere pictogrammen en meer inhoud-zware focus een veel prettigere ervaring. De geoptimaliseerde versie voor smartphones is niet verbroken door alle middelen, maar de grote icoon ontwerp maakt het vaak een beetje onhandig om te gebruiken, omdat het geen gebruik maakt van het kleinere scherm van een telefoon in haar voordeel. Ook de lancering van uw bibliotheek gewoon geen zin voor een dienst die is gericht op nieuwe muziek updates. Spotify

Hoe groot is de muziek bibliotheek?
Spotify heeft momenteel meer dan 30 miljoen nummers. Zeker, het is niet zo veel als Apple Muziek nu, maar met een gemiddelde van 20.000 nieuwe nummers die worden toegevoegd op een dag zouden we niet worden verrast om te zien Spotify uiteindelijk evenaren en overtreffen zelfs de grootste concurrent.
Spotify is een sterke toestroom van tracks heeft geholpen stoten in de stratosfeer, met een zware focus op het bevorderen van nieuwe tracks en baanbrekende kunstenaars. Curator afspeellijsten zijn bijna altijd het eerste wat u ziet wanneer u het laden van een versie van de app, met de service schijnbaar ontwerpen van afspeellijsten voor bijna elk muzikaal subgenre. Deze worden voortdurend bijgewerkt, zodat uw favorieten nooit rooster na langdurig gebruik.
Ontdek Wekelijks de afspeellijst op basis van uw voorkeuren te realiseren, is gekomen sprongen en grenzen in de afgelopen jaren met de nuances van haar suggesties, hoewel Apple ‘ s Voor Je playlist (geïntroduceerd in 2016) nu grotendeels biedt dezelfde functie, dus het is niet langer het speciale boon het ooit was.
Hoeveel kost het?
Nu komen we tot een van de belangrijkste redenen waarom Spotify heeft altijd gehouden van Apple Muziek op de baai van betaalde en onbetaalde toegang. Hoewel het trialed een paar verschillende versies door de jaren heen, heeft Spotify komen altijd terug naar de formule die het best werkte, iedereen kan zich inschrijven en toegang tot elke track in de catalogus voor gratis.
Er zijn advertenties, elke paar nummers, maar je kunt op maat van 15 afspeellijsten die zijn voorzien van de nummers die u wilt. Je krijgt ook toegang tot de top curator afspeellijsten wilt Ontdekken per week. In het verleden heb je niet de volledige controle over het afspelen, en waren alleen in staat om het overslaan van een beperkt aantal keer per uur.
In plaats vergrendeling content achter een paywall, Spotify verstandig zeehonden afstand heeft dat gewoon te maken van de dienst meer dynamisch. Naar muziek wilt luisteren zonder advertenties? Wilt downloaden zoveel nummers als u wilt uw smartphone om naar hen te luisteren als u niet thuis bent? Wilt u de mogelijkheid om nummers overslaan als en wanneer u wilt op uw tablet/smartphone? Dan is het tijd voor de Premie. Het is een business model dat lijkt misschien een gek op papier, maar het is de ideale manier om het verhogen van uw klantenbestand door waardoor de hele ervaring lastige net genoeg om die gebruikers ophoesten.
Wat exclusieve functies biedt Spotify-aanbod?
Hier is het ding, nu, u weet echt niet veel dat echt verkoopt de exclusiviteit van het gebruik van Spotify. Zeker, er zijn podcasts die exclusief zijn voor het platform (samen met heel veel anderen die u kunt vinden in de iTunes store of Stitcher), maar Spotify is nooit geïnteresseerd in die hoek van de markt. Video is een gebied Spotify is gedoopt zijn tenen in, dankzij deals met de wil van ESPN en Comedy Central brengt een aantal van hun shows te Spotify-gebruikers. Echter, noch lijkt te resoneren met de gebruikers als het gerucht heeft het dat Spotify zou schroot zijn huidige leisteen shows volledig en ga direct terug naar de tekentafel. Het is onwaarschijnlijk dat het zal verlaten video volledig, maar het is duidelijk dat het huidige plan niet werkt.
Lage-data-modus is één 2018 extra. Het slaat een audio-voor als je verliest signaal, en gebruikt minder van uw gegevens-uitkering. 75 procent minder volgens Spotify. Natuurlijk, als je een Premium sub kun je gewoon downloaden van liedjes via Wi-Fi toch.

Hoe is het te gebruiken?
Spotify heeft de beurs een paar updates over de jaren, maar het is moeilijk te ontkennen hoe goed de huidige user interface werkt. In tegenstelling tot Apple Muziek, het is een dienst die is duidelijk vernieuwd en aangepast met kleinere schermen in het achterhoofd dankzij de talloze opties die beschikbaar zijn op het scherm in een keer. Of je nu met het downloaden van een album of de afspeellijst voor uw telefoon of vanaf een radio kanaal op basis van een kunstenaar, het is een consequent intuïtieve ervaring.
De tegel-systeem is net klein genoeg om het selecteren van nieuwe albums en afspeellijsten die eenvoudig tijdens het inpakken in veel inhoud in een tijdlijn van de inhoud dat is uiteindelijk samengesteld om wat je geluisterd hebt en wat je zou willen om te springen naar de volgende. Spotify zou gewoon zo veel afspeellijsten zoals albums, maar het is een strategie die werkt als de algoritmen uiteindelijk op maat van de app voor elke gebruiker.
Het kunnen werken met meerdere platformen is nog een enorme troef. Kunnen werken op vrijwel elk type smartphone en tablet verhoogt het bereik voor haar publiek en de Ui voor al deze platformen zijn uniform sterk. Om te kunnen spelen Spotify vanaf je console – zoals de versie van PS4 – is een enorme teek voor de service, is het gemak waarmee u deze instelt. Samengevat Spotify is momenteel aan het winnen van de UI oorlog. Uitspraak
Algemene beide diensten hebben hun voor-en nadelen en elk pak een gebruiker op zoek naar verschillende dingen van een muziek streaming platform: Spotify biedt een meer afgeronde ervaring die effectief open voor iedereen, maar de mobiele ervaring is beperkt, tenzij u bereid bent om te gaan Premie. Apple ‘ s drie maanden gratis op proef geeft je een voorproefje van de service, maar de lastige mobile design blijft op gespannen voet met zijn indrukwekkende bibliotheek en exclusieve content. Zoals het staat, Spotify blijft de sterkere dienstverlening, maar als het begint upping de oorspronkelijke inhoud, Apple Muziek niet blijven in de tweede plaats voor lang. Ofwel service u ook kiest, u zult de beste koptelefoon rond krijgen van de meeste uit uw muziek streaming abonnement