Zou dit de Maagd Super Hub 4-router?

De Maagd Super Hub 3 is een populaire bezienswaardigheid in huishoudens in het verenigd koninkrijk, het leveren van internet-en TV-diensten aan miljoenen.

Maar het apparaat is nu meer dan drie jaar oud. de betekenis van een opvolger moet er wel rijp voor zijn aankomst, in het bijzonder met consumenten op zoek naar meer apparaten verbonden dan ooit tevoren.

Nu, een mysterie nieuw apparaat in de lijst op de fabrikant achter de vorige generaties van de Super Hub is gespot in een online – dus zou dit de Super Hub 4?

Gebouwd door Arris – nu eigendom van Commscope – de Maagd Super Hub 3, (of de TG2492LG-VM te geven de officiële naam) is opgebouwd rond een Intel Puma-chipset met 802.11 ac-en Gigabit Ethernet-poorten om het meeste uit de mogelijkheden.

Echter, de toenemende gemiddelde aantal apparaten die zijn aangesloten op een draadloze router (met dank aan de groeiende populariteit van apparaten zoals de Google Startpagina of in de Amazone Alexa) in combinatie met de vraag naar een hogere bandbreedte toepassingen (zoals 4K-video ‘ s) zijn blootgesteld de zwakke punten van de SH3.

Arris is waarschijnlijk de leverancier van de opvolger van de Super Hub 3, nu dat het een deel is van Commscope.

En de Super Hub 4, want het is waarschijnlijk genoemd te worden, kan de TG9442 (of een variant), die is net vrijgegeven en wordt vermeld op de site.

Klaar voor Gigabit breedband

Gebaseerd op de BCM3390, een Broadcom system-on-a-chip (in plaats van een Intel), de nieuwe apparaat is een DOCSIS 3.1-systeem waarmee multi-gigabit per seconde verbinding, ideaal voor de Gigabit-niveau van de diensten die Virgin Media is nu landelijk.

De TG9442 beschikt ook over 4×4 802.11 ax (WIFI-6) Dual-Band draadloze radio ‘ s en heeft de mogelijkheid voor het automatisch configureren van Wi-Fi-extenders te bieden optimale on-premise dekking. Het heeft drie Ethernet-poorten, één minder dan de SH3. Twee van hen zijn Gigabit en de derde is een 2.5 Gbps één.

Het is de moeite waard op te merken dat één van de unique selling points van dit apparaat is de aanwezigheid van “meerdere embedded processor kernen” die zijn “ontworpen is om nieuwe toepassingen worden geïmplementeerd op de gateway”, volgens Arris.

Een van deze toepassingen kan een VPN en extra processor cores zou zeker van pas komen als VPN-versnellers om de prestaties te verbeteren.