DxO bevestigt Nik Collectie 2

Software bedrijf DxO heeft bevestigd dat er een update voor zijn populaire Nik Collectie set van plugins.

DxO kocht het Nik Collectie van Google twee jaar geleden, en gaf de plugins een update van vorig jaar. Dit laatste Nik Collectie 2.0 update voegt 42 ‘En Vogue’ presets 156 bestaande opties, verdeeld over vier van de zeven plugins.

Ontwikkeld met Dan Hughes, docent fotografie aan het Rochester Institute of Technology, 10 van deze worden toegevoegd aan elk van de Color Efex Pro, Silver Efex Pro en Analoge Efex Pro plugins, met nog eens 12 nieuwe HDR-presets toegevoegd aan HDR Efex Pro.

Deze plug-ins, die ook Viveza, Dfine, Sharpener Pro, compatibel zijn met Adobe ‘s meest populaire bewerking programma’ s, namelijk Photoshop, Lightroom Klassieke en Elementen – en je kunt vier van de nieuwe effecten hieronder.

Afbeelding 1 van 4

Afbeelding 2 van 4

Afbeelding 3 van 4

Afbeelding 4 van 4

Hoge-resolutie (HiDPI) monitor ondersteuning is ook voor Windows-gebruikers, die moet ook nu de grafische elementen Color Efex Pro, Silver Efex Pro, HDR Efex Pro en Analoge Efex Pro plugins verbeterd voor de “vlekkeloze leesbaarheid” van de hoge-resolutie schermen.

Bestaande technologieën, zoals de DxO Intelligente Verlichting en De PRIME-noising zijn ofwel behouden of toegespitst op een bepaalde manier voor deze nieuwste versie. De eerder gezien U-Point technologie, bijvoorbeeld, kunnen nu worden toegepast op raw-bestanden.

Fotovaklab 2.3 nu gebundeld standaard

Afgezien van de nieuwe presets, de andere belangrijke mededeling is dat Nik Collectie 2 komt nu met DxO het Fotovaklab 2.3 Essential Edition raw-editing software als standaard. Eerder, DxO Fotovaklab 2 was detailhandel € 99 op zijn eigen.

De software wordt gezegd te zijn aangepast, zodat gebruikers nu toegang tot de plug-ins van het Fotovaklab werkruimte, en de ondersteuning is ook toegevoegd voor vele nieuwe camera en lens-combinaties, waaronder de Nikon D3500, Panasonic S1R, Sony A6400 en Canon EOS RP. Men beweert dat met dit laatste update, het totaal aantal ondersteunde camera/lens combinaties staat nu op de 47.500 – een volledige lijst kunt u vinden op de website van DxO.

Jean-Marc Alexia, vice-president Product Strategy en Marketing met DxO, zei: “Door het aanbieden van onze geavanceerde fotobewerking oplossing samen met de Nik Collectie 2, geven we de gebruikers de toegang tot de DxO de krachtige en hoogwaardige grondstoffen, behandeling technologie evenals de ongeëvenaarde optische correcties, die werden ontwikkeld in 15 jaar van metingen en analyses die zijn uitgevoerd in het laboratorium.”

Nu kun je het Nik Collection 2 voor $99 / £87 en $60 / £50 als u al in het bezit van de kostbare versie en hoeft alleen maar te upgraden. Deze prijzen schieten omhoog naar $149 / £125 en $79 / £69 op 30 juni.

DxO Fotovaklab 2.3 is ook beschikbaar in Essentiële en Elite smaken, geprijsd op $129 / £112 en $199 / £169 respectievelijk, maar als je al in het bezit van DxO Fotovaklab 2 u kunt downloaden zonder betaling van een cent. Prijzen voor Australië is nog niet bekend.