TouchPal ontwikkelaar gevangen installeren van adware op honderden miljoenen Android-telefoons

CooTek is al meer dan een decennium, en werd het genoteerd op de New York Stock Exchange terug in 2018. Het bedrijf heeft zojuist aangekondigd dat de K1 2019 financiële resultaten netto omzet een stijging van 83 procent jaar-op-jaar.
Er zijn veel klachten in TouchPal de Play store-beoordelingen, zoals je zou denken, en een gebruiker zich erover dat de app ‘onderbreekt alles’ van telefoongesprekken door te luisteren naar muziek of het verzenden van e-mails. Een andere gebruiker merkte op dat zelfs na het upgraden naar de premium-versie van de app, advertenties nog steeds opduiken. Beveiligingsbedrijf Lookout ontdekt de 238 beledigen apps die werden geproduceerd door Shanghai-gebaseerd CooTek, het best bekend om zijn populaire gratis emoji toetsenbord app, TouchPal (die is geïnstalleerd op meer dan 100 miljoen keer historisch).
Na de installatie van een getroffen app, de plugin houdt stil voor ten minste de eerste 24 uur, of mogelijk tot een periode van twee weken voor het begin van het bombardement van opdringerige advertenties – zodat de gebruiker niet de link van de installatie van de software om het probleem op.
De BeiTaAd plugin was blijkbaar aanwezig in CooTek apps sinds het begin in 2018, en werd ontwikkeld met meer geavanceerde verduistering technieken naarmate de tijd verstreek.
En natuurlijk het andere grote probleem met dit bepaalde stuk van adware is dat het genereert out-of-app-advertenties – in andere woorden, de advertenties die worden weergegeven buiten de applicatie zelf – die massaal interfereren met de werking van de telefoon van de gebruiker.
Een nieuwe zekerheid schandaal is een schot in de Google Play store, net als meer dan 200 applicaties van een Chinese mobiele ontwikkelaar – die ongeveer 440 miljoen installaties in totaal bleken te bevatten adware die bemoeide zich met de telefoon in de mate dat ze werd naar verluidt weergegeven praktisch onbruikbaar.

Verwijderd of bijgewerkt

Tot het punt waar gezegd gebruiker heeft moeite met het bereiken basis van taken zoals het voeren van een telefoongesprek. Het is ook geschikt voor het bakken van video-en audio-advertenties als de handset in slaap, ook.
Het is niet verwonderlijk dat de aandelen in de firma sprong met acht procent bij het sluiten van de beurs gisteren, hoewel het zal interessant zijn om te zien wat er gebeurt op voorraad nieuws van deze adware schandaal verspreidt.
Deze app, en de honderden anderen, waren stiekem naar de Play store met een goed verborgen adware-plugin, bekend als BeiTaAd. Zoek en merkt op dat het feit dat de plugin is erg slim verborgen, die geleid hebben tot deze verschillende apps die geïnstalleerd wordt zo vele malen, voordat iemand twigged er ‘iets’ was.
Dit is niet de eerste keer dat Google heeft problemen met het toezicht op de enorme inhoud van de app store, en ongetwijfeld zal niet de laatste zijn. Een andere recente schandaal was dat een aanzienlijk percentage van de top gratis VPN – applicaties in de Play store zijn een potentiële bron van malware (die, natuurlijk, is gewoon wat je wilt van een security-app).
Zoek meldde de kwaadaardige apps op Google, en de security bedrijf zegt dat de apps in kwestie zijn verwijderd uit de winkel, hoewel sommige nog steeds blijven die zijn bijgewerkt naar de versies die niet dragen van de BeiTaAd plugin. Hoewel de vraag of iemand wil vertrouwen op een van deze ontwikkelaar producten opnieuw gegeven van wat hier gebeurd is, is een ander verhaal.