Virgin Galactic: alles wat je moet weten

Wie behoefte heeft aan een luchtvaartmaatschappij, als een spaceline? Gericht op de eerste reguliere commerciële spaceliner, Virgin Galactic oprichter Sir Richard Branson eerst beloofd om mensen naar de ruimte in 2004, en de meeste jaren sinds heeft voorspeld dat zijn ‘spaceliner van de toekomst’ was op de vooravond van het begin van de dienst.

Echter, indrukwekkende vooruitgang wordt geboekt en in December 2018, Virgin Galactic ‘ s VSS Eenheid supersonisch ruimteschip bereikte eindelijk de ruimte. In februari 2019, het ging zelfs nog hoger. Next up: real, wonen, ruimte toeristische reizen?

Virgin Galactic

Dit is de weergave die u krijgt van de VSS-Eenheid (Image credit: Virgin Galactic )

Wanneer zal Virgin Galactic start ruimte voor toerisme en hoeveel zal het kosten?

Branson zegt hij verwacht vliegen de vennootschap SpaceShipTwo suborbital voertuig in 2019, eventueel op 16 juli te markeren 2019 de 50ste verjaardag van de lancering van de Apollo 11. Ongeveer 600 ‘toekomstige astronauten’ zijn ondertekend en hebben elke een van $20.000 (ongeveer € 15,000, AU$30,000) storting, hoewel de uiteindelijke kosten van de tickets is 250.000 dollar (ongeveer € 190,000, AU$360.000 woningen).

Virgin Galactic

VSS-Eenheid neemt af aangesloten op het moederschip (Image credit: Virgin Galactic)

Wie is eigenaar van Virgin Galactic en waar is het op gebaseerd?

Virgin Galactic is een onderdeel van de Virgin Group, dat in eigendom is van de Britse miljardair en ondernemer Sir Richard Branson. De Virgin Groep omvat ook de wil van Virgin Atlantic, Virgin Holidays, Virgin Radio, Virgin Rail, Virgin Money en Virgin Mobile, evenals Virgin Hyperloop Een, die is het bouwen van een ultra-high-speed ‘mensen pijplijn’.

Virgin Galactic heeft twee zuster bedrijven, Maagd Baan (dat de start van kleine satellieten van een Boeing 747) en Het Ruimteschip Bedrijf, die bouwt en test de VSS-Eenheid. Een belangrijke investeerder in alle drie was de bedoeling om Saoedi-Arabië op US$1 miljard, maar die werd geannuleerd door Branson na de moord van de Washington Post journalist Jamal Khashoggi op de Saoedische consulaat in Istanbul, Turkije in oktober 2018.

Virgin Galactic is, voor nu, gebaseerd op de Spaceport America Mojave Air & Space Port in Mojave, Californië, maar de plannen om te verhuizen binnenkort naar Spaceport America in New Mexico.

Virgin Galactic

VSS-Eenheid bereikt ruimte voor een tweede keer in februari 2019 in de hemel boven de Mojave, Californië (Image credit: Virgin Galactic)

Wat zijn Virgin Galactic ‘ s lange-termijn doelen?

Een ongelooflijk ambitieus man en deskundige zelf-publicist, Branson is minder gung-ho over de ruimte dan Elon Musk op SpaceX en Jeff Bezos van Blue Origin.

“Uw leven zal worden omgevormd door de ruimte,” schreef hij in een video-brief aan zijn kleinkinderen na SpaceShipTwo gemaakt naar de ruimte voor de eerste keer in December 2018. “Het geeft uw generatie de planetaire perspectief op waarin de toekomst van de mensheid ligt, dat we in deze samen op ruimteschip Aarde.”

Branson is van mening dat zo veel mogelijk mensen moeten zien dat de kromming van de Aarde vanuit de ruimte om een voorproefje te krijgen van de krachtige ‘overview effect’ dat veel astronauten rapport gevoel na terug te komen van de ruimte. Als we zien allemaal dat de Aarde vanuit de ruimte, we zijn allemaal al snel beseffen hoe irrelevant de nationale grenzen en culturele verschillen zijn.

Dat is een heel ander perspectief naar dat van Muskus en Bezos, die beide wilt gaan veel verder dan de rand van de atmosfeer van de Aarde.

Branson is, en vrij veel alleen, over suborbital ruimte-toerisme. Ja, het kost 250.000 dollar (ongeveer € 190,000, AU$360.000 woningen) voor nu, maar het streven is om voor de prijs drastisch naar beneden in de toekomst.

Virgin Galactic

VSS-Eenheid is een supersonische spaceplane met acht zitplaatsen (Image credit: Virgin Galactic)

Virgin Galactic ‘ s VSS Eenheid supersonische suborbital spaceplane

Virgin Galactic is heel serieus over ruimtetoerisme. De VSS-Eenheid spaceplane is een supersonisch voertuig ontworpen en gebouwd door een zusterbedrijf van Het Ruimteschip Bedrijf, dat is deels eigendom met Scaled Composites. Het is gebaseerd op Scaled Composites’ SpaceShipOne, het eerste bemande eigen raket te bereiken ruimte, in 2004 (VSS-Eenheid en haar nalaten VSS Enterprise, voorheen genaamd SpaceShipTwo).

Het heeft twee zetels voor de piloten en zes passagiers, maar hoe krijgt deze ruimte is ongebruikelijk. Het wordt een onderdeel van de weg naar de ruimte, terwijl het bevestigd aan het onderstel van een op maat gemaakt carrier aircraft genoemd vm ‘ s Eve (voorheen WhiteKnightTwo) voordat hij loskomt en lanceert zelf in de ruimte.

Het Ruimteschip Bedrijf heeft nu twee ruimteschepen zoals de VSS-Eenheid voor de start van de commerciële dienst, met de naam VSS Etta en VSS Artie, maar er is slechts één vm ‘ s Eve.

Virgin Galactic

Sir Richard Branson met piloten Mark Stucky en Michael Masucci na VSS-Eenheid de eerste succesvolle missie naar de ruimte (Image credit: Virgin Galactic)

De test programma zo ver

VSS-Eenheid heeft met succes de ruimte twee keer. Het eerste deed dat in December 2018 wanneer piloten Mark Stucky en Michael Masucci (plus een aantal NASA-payloads en een etalagepop genaamd Annie) bereikt 51.4 km.

In februari 2019 bereikt ruimte voor de tweede keer. Het was VSS-Eenheid van de vijfde rocket-powered flight test vlucht, en aan boord van deze tijd waren drie mensen; piloten Dave Mackay en Masucci, plus Beth Mozes, Virgin Galactic ‘ s Chief Astronaut Instructeur.

‘Astronaut wings’ naar iedereen die bereikt 50 km, maar omdat de Kármán lijn op 62 km-up wordt over het algemeen geaccepteerd te worden waar de ruimte begint, dat is waarschijnlijk waar Virgin Galactic is uiteindelijk het doel te bereiken.

Echter, de test programma niet zonder problemen. Er zijn twee dramatische tegenslagen dat zijn de kosten van vier levens, het meest recent co-piloot Michael Alsbury tijdens een ongeval in oktober 2014.

Virgin Galactic

Is de kromming van de Aarde vanuit de ruimte tijdens de VSS-Unity ‘ s tweede reis naar de ruimte in februari 2019 (Image credit: Virgin Galactic)

Wat zal Virgin Galactic space toeristen ervaring?

Supersonische snelheden, gewichtloosheid, een weergave van de kromming van de Aarde, dan meer supersonische snelheden. Echter, het is allemaal behoorlijk verschillend van wat Blauwe Oorsprong is op de vooravond van het aanbod met de vertical take-off Nieuwe Herder suborbital raket. Zes Virgin Galactic klanten komen bij Ruimtehaven New Mexico, vier dagen voor de geplande vlucht voor medische controles, safety training, en G-force en microzwaartekracht simulatie (die kan betrekken virtual en augmented reality).

Virgin Galactic

VSS-Unity ‘ s tweede reis naar de ruimte (Image credit: Virgin Galactic)

De reis naar de ruimte en terug

Op de vierde dag, na het krijgen vastgebonden in hun stoelen met verstelbare rugleuning in VSS-Eenheid, het moederschip vm ‘ s Eve zal take-off op een baan en klim tot 50.000 voeten Nu komt het leuke gedeelte; VSS-Eenheid komt en vuur de raket-aangedreven motoren voor 63 seconden, stijgende in de richting van ruimte aan drie-en-een-half keer de snelheid van het geluid.

Dat is op zich al een ongelooflijke ervaring voor elke ‘ruimtetoerist’, maar het is ook gevolgd door vier minuten gewichtloosheid, en een kans om te zien vanuit de ruimte de Aarde, voordat een afdaling op vijf keer de snelheid van het geluid. Dat zal nog wel enige haast bij. Tot slot, de VSS-Eenheid zal het land terug op de baan op de Ruimtehaven van New Mexico, een aantal twee-en-een-half uur na het nam-off.

Een vier-daagse inzet en een 2,5-uur durende rit maken Virgin Galactic space-toerisme ervaring, veel langer dan de 11 minuten Blauw Oorsprong spoedig kon bieden. Is Virgin Galactic de moeite waard de $250.000? Het ziet eruit als een koopje voor ons.