Wat is de impact van de IoT rand computing hebben op de data center markt?

Image Credit: Shutterstock
In de komende jaren rand computing-oplossingen worden integraal te verwerken en te handelen op de data van aangesloten apparaten sneller, omdat de verwerking van de informatie worden uitgevoerd dichter naar de plaats waar ze worden verzameld of gegenereerd. Niet alleen zal deze verbeteren de verwerking van de macht om te helpen omgaan met de stijging in de hoeveelheden data, maar verhoogt ook de snelheid en efficiëntie van de verwerking van gegevens. In dit biedt real-time inzichten uit de IoT gegevens die worden verzameld, helpt organisaties om de schaal netwerken en het vastleggen van de ware waarde van de volgende generatie-connectiviteit oplossingen, zoals 5G-netwerken.

Wat is uw visie op de rand computing? Hoe zal het impact van de wereldwijde connectiviteit landschap?

Op Aruba, ons doel is om de noodzakelijke data center oplossingen stellen organisaties in staat tot het opslaan en verwerken van de gegevens in de meest effectieve en passende manier. De vraag naar deze diensten worden al snel groeit. Veel organisaties hebben ook begonnen met het maken van cloud-infrastructuren voor batch-verwerking van de verzamelde informatie uit de IoT apparaten.
Als het Internet of Things (IoT) is gegroeid met meer bedrijven de implementatie van de IoT-apparaten, dus als de hoeveelheid gegevens die deze apparaten maken. Deze gegevens vervolgens teruggestuurd naar datacenters waar het kan worden geanalyseerd en gebruikt door organisaties. Echter, wat als deze gegevens geanalyseerd kunnen worden in real-time op de rand van het netwerk?
Zoals eerder vermeld, edge computing verandert de manier waarop gegevens worden opgeslagen en verwerkt worden, maar de traditionele datacenters zal blijven om een doel te dienen voor de verwerking van de kern van gegevens die zijn vereist op lange termijn te behouden.
De opkomst van de rand computing zal leiden tot een aanzienlijke wijziging in de gegevens centrum landschap door het rijden met een toename in kleinere datacenters en rand-gestuurde systemen die werken samen met bestaande datacenters. We zullen zeker een verschuiving zien, maar de traditionele datacenter model zal het nog wel goed en van vitaal belang zijn voor alle soorten bedrijven, behoudt hij zijn rol bij het centrum van deze nieuwe netwerken en is essentieel voor de verwerking van de kern van gegevens die zijn vereist op lange termijn te behouden.
Er zijn ook een probleem met de beveiliging en privacy van gegevens met de toenemende overgevoeligheid hoe de data wordt opgeslagen en wie heeft er toegang toe. Bijvoorbeeld, met de meeste mobiele apparaten nu in staat om gegevens te verwerken effectief zonder de noodzaak om gegevens te worden vervoerd overal, eind-gebruikers kunnen toegang hebben tot de directe persoonlijke ervaringen die ze hunkeren zonder het risico dat hun gegevens worden onnodig blootgesteld.
(Foto: © Image Credit: Christiana Morillo / Pexels)

Zal rand computing hebben een positieve of negatieve invloed op de datacenter markt in uw oog? Waarom?

Bijvoorbeeld, als het Internet of Things (IoT) verder uit te breiden (50% van enterprise organisaties zijn van plan IoT binnen de komende 3 jaar), de hoeveelheid gegevens die wordt gegenereerd zal omhoogschieten. Deze verschuiving zal het creëren van nieuwe behoeften, zoals het vermogen om te analyseren en te handelen op de data in real-time, dat vraagt om nieuwe oplossingen.
Image credit: Pexels

Edge computing is ingesteld om te spelen een vitale rol in het bredere IoT implementaties volgens een aantal analisten. Gaat u hiermee akkoord? Als dat zo is, hoe ziet u deze uit te spelen?

Dit is het idee achter de rand van computing en TechRadar Pro sprak met Aruba.het is voor cloud-en datacenter marketing manager Massimo Bandinelli om meer te leren over de impact die rand computing zou kunnen hebben op de datacenter markt.
De traditionele datacenter model niet overbodig geworden door alle middelen en zal nog steeds worden gebruikt voor een breed scala van functies, maar de stijging van de edge-computing kan een verandering zien in de gegevens van centrum landschap, met een groter aantal kleinere datacenters gebouwd in dichter bevolkte centra zoals steden en bedrijventerreinen.
Woman using laptop in front of servers
Edge computing kom je niet altijd de bijval van andere opkomende technologieën krijgen, maar als je kijkt naar de nieuwe ervaringen en diensten die het mogelijk zal maken, kunt u zien waarom zo velen (inclusief mijzelf) zijn enthousiast over de mogelijkheden. Volgens Gartner de rand computing is aan het uitgroeien tot een ‘innovatie-trigger” met mainstream goedkeuring verwacht zo vroeg in 2020 naast andere technologieën, waaronder 5G, blockchain, serverloze computing en quantum computing.
Uiteindelijk rand computing zal integraal te verwerken en te handelen op IoT gegevens sneller, het opzetten van organisaties en eindgebruikers tot de beste uit de IoT.
(Foto: © Image Credit: Shutterstock)

Zal de traditionele datacenter markt worden achterhaald omdat de IoT rand computing? Of is dit een grote kans voor datacenters hebben een nog grotere impact?

Image Credit: Shutterstock
Als het Internet van de Dingen die groeit, edge computing zal in staat gegevens te verwerken gebeuren dichter bij waar de gegevens worden gegenereerd, waardoor de data-analyse in de buurt van real-time. Edge computing zal ook bijdragen tot het verminderen van de connectiviteit van de kosten door het verwijderen van de noodzaak voor een super snelle verbinding tussen apparaten en traditionele datacenters. In plaats daarvan, super-snelle verbinding kan worden gereserveerd voor de gegevens die moeten worden verwerkt dringend en andere connectiviteit kunnen afspraken worden gemaakt voor niet-urgente gegevens.
Datacenter infrastructuur kunnen daarom veranderen en langzaam maar zeker worden steeds meer gedistribueerd. In dit geval zal er waarschijnlijk meer opslag hubs in regionale markten en kleinere steden, alsmede micro datacenters vastgeschroefd op delen van de bestaande communicatie-infrastructuur, zoals telecom-torens. Als meer rekenkracht en opslag nodig is om de hendel snel groeiende aantallen van de edge-toepassingen, is het zinvol om dit op de top van de bestaande infrastructuur.

Wat is uw functie op deze – waar ga je zitten in de markt, waarom is het voor u van belang?

Veel deskundigen hebben voorspeld dat er een stortvloed aan gegevens zal komen met de groei van het Internet der Dingen, met een ongekende mate van gegevens die zijn gegenereerd uit de groei van het aantal aangesloten apparaten. Deze toename in het genereren van gegevens zal ook de behoefte aan meer opslag, in traditionele datacenters of modulaire datacenters.
Ook de duizelingwekkende uitbreiding van de IoT zal de gegevens nodig hebt centra dichter bij de apparaten zelf, vooral om latency te verminderen en steun meer effectieve data-analyse. De Latency in sommige gebieden is een belangrijk element, want het is al voor vele jaren in de wereld van gaming. Om tegemoet te komen aan de behoeften, van de rand van computing en edge data center technologies zijn gemaakt, die zijn begonnen met het brengen van een goed deel van het rekenvermogen dat was voorheen alleen beschikbaar in het datacenter om de apparaten