10 dingen 5G kan doen dat 4G niet

5G could take mobile VR to the next level. (Image credit: TechRadar)
Dit op zijn beurt zou kunnen knippen gebruik van hulpbronnen en de kosten, bijvoorbeeld door het toestaan van straat verlichting automatisch gedimd als er niemand in de buurt is – leidt tot zuiniger, groener stedelijke gebieden. Als je denkt dat de wereld verbonden is nu, dat is nog niets gezien. Dit is een voor de hand liggende voorbeeld van de voordelen die door de grotere snelheid van 5G – omdat de gegevens kunnen worden overgedragen sneller, het is mogelijk om een transfer meer in dezelfde hoeveelheid tijd, wat betekent dat je kan streamen in een veel hogere kwaliteiten met geen merkbaar verschil in hoe snel en soepel het beeldmateriaal wordt geleverd.
Met de hoge snelheden en lage latency aangeboden, zal het in staat zijn tot de uitbreiding van de realiteit in grotere manieren dan mogelijk is op 4G. In de toekomst misschien ziet u zelfs volledig gepersonaliseerde billboard advertenties geprojecteerd via je auto voorruit of op je slimme bril.
Smart thermostats are just the start. (Image credit: TechRadar)

5G Ontdekt, in samenwerking met Samsung, brengt u alles wat u moet weten over de nieuwe golf van connectiviteit – niet alleen hoe snel het gaat, maar in hoeveel manieren het gaat om uw leven te veranderen. Onze 5G Ontdekt hub is zorgvuldig samengesteld om aan te tonen alles wat er te weten is over de volgende generatie van de verbinding.
Red Bee Media, een omroep bedrijf, heeft betoogd dat deze mogelijkheid tot het uitzenden van live evenementen traditionele omroepen concurreren met on-demand diensten als Netflix. In andere woorden, er kunnen leven in lineaire TV nog.

1. 8K video streaming

England Captain Steph Houghton MBE virtually met a fan. (Image credit: Vodafone)
Het is de volgende generatie van mobiele technologie, klaar om te vertrekken 4G in het verleden, dankzij de snellere downloads, gladder streaming en nog veel meer. Maar het is niet enkel de snelheid die het heeft op zijn kant, het zal ook open geheel nieuwe use cases die waren gewoon niet mogelijk of niet praktisch is op 4G.
Streaming van 4K-video is niet iets dat veel mensen beschikken over 4G. Met 5G, echter, moet het mogelijk zijn om een grote sprong voorwaarts en het streamen van video in 8K kwaliteit, zonder te hoeven wachten voor een buffer.

Er zullen ook worden de mogelijkheden voor de games zelf worden gestreamd, gebruik te maken van de kracht van 5G omgaan met het zware werk in de cloud, zodat voor high-end games dan met uw telefoon mogelijk anders kunnen worden – dit is langs de lijnen van wat Google Stadions is te doen.
En niet alleen thuis. We moeten beginnen met het zien van echt slimme steden aangedreven door 5G. Dit zou betekenen dat steden met het monitoren van vervuiling, verkeer, voetgangers, energie en nog veel meer, allemaal in real-time.

2. Grote downloads in een flits

Online gaming via een mobiel netwerk is niet altijd ideaal en niet alleen vanwege de snelheid, maar ook van de wachttijd. Latency is de tijd die nodig is om het netwerk te reageren op een verzoek, en het moet een stuk sneller met 5G.
Als Ordnance Survey uitgelegd, spreken aan de BBC: “Wanneer schakelt u een licht op, het zet meteen. Dat is wat je nodig hebt met een autonome auto ‘ s – als er iets gebeurt, de auto moet onmiddellijk stoppen. Dat is de reden waarom de hoge frequentie 5G signalen nodig.”

5G zou de sleutel kunnen zijn tot het maken van zelf-rijdende auto ‘ s gemeengoed. Voor hen is het meest effectief ze moeten in staat zijn om snel te verzenden en ontvangen van data naar en van andere auto ‘ s, slimme wegen en meer, waarvoor een snel netwerk, lage latency, veel bandbreedte en een hoge betrouwbaarheid. 5G belooft dat alles.
5G kon mobiele VR naar het volgende niveau. (Image credit: TechRadar)

3. Console-kwaliteit online gaming zonder vertraging

5G speeds will make downloads much faster. (Image credit: TechRadar)
Dichter bij live sport evenementen en concerten via het VR is niet een totaal nieuw concept, maar het is nog steeds zeer zeldzaam en meestal vereist een snelle internetverbinding thuis te bereiken. Echter, met 5G, moet u in staat om band op een mobiele VR headset en krijgen de voorste rij, waar u ook bent.
Get ready for an augmented future. (Image credit: Shutterstock)
We could all have self-driving cars before too long. (Image credit: Shutterstock)

We hebben zelf-rijdende auto ‘ s vóór te lang. (Image credit: Shutterstock)
5G en VR kon brengen u dichter bij de actie. (Image credit: TechRadar)

4. VR game streaming

Samen met hen, de eerste 5G-netwerken zijn ten slotte wordt ingeschakeld – zij het slechts op kleine schaal zo ver.
5G snelheden downloaden veel sneller. (Image credit: TechRadar)

Eén ding dat de snelheid en bandbreedte van 5G echt zou kunnen helpen met het Internet of Things (IoT). Hoewel we al het zien van het begin van deze, met alles van slimme thermostaten slimme verlichting die in de huizen van mensen, 5G moet de capaciteit die nodig is om bijna elke connected home smart.
Het Live streamen van evenementen in VR-meer dan 5G heeft het potentieel om deze gebeurtenissen te leven in een geheel nieuwe manier, en maakt het idee van uitspatten op tickets worden er in de persoon plotseling lijken veel minder aantrekkelijk.

5. Het Live streamen van evenementen in VR

Huawei could launch the world’s first 5G 8K TV. (Image credit: Huawei)
5G coupled with Google Stadia could let you stream any game, anywhere. (Image credit: TechRadar / Odyssey)

5G and VR could bring you closer to the action. (Image credit: TechRadar)
Slimme thermostaten zijn slechts het begin. (Image credit: TechRadar)

6. Meer live streaming van evenementen in het algemeen

5G in combinatie met Google Stadions kunt u stroom van een game, overal. (Image credit: TechRadar / Odyssey)
Een aantal van de beste toepassingen voor 5G misschien niet hebben zelfs gedacht dat nog, maar voor tien spannende degenen die we al weten, lees dan verder.
Evenals streamen in hogere resoluties, zult u in staat om content te kunnen downloaden veel sneller dan 5G, waardoor het downloaden van 8K films meer levensvatbaar zijn. Technisch, je kan ze downloaden via een 4G of zelfs 3G-verbinding, maar het zou heel erg traag.

Men spreekt van auto ‘ s, 5G zou kunnen stellen functies, zoals navigatie-instructies weer op de weg wanneer ze worden bekeken door een slimme voorruit. Dat zijn slechts twee voorbeelden, maar AR heeft duidelijk veel meer dan alleen Pokémon Gaan.
Het gaat niet alleen over mobiele telefoons; 5G kan ook leiden tot veel meer live-evenementen worden uitgezonden op TV. Met de huidige broadcast technologie, bedrijven zijn beperkt door de lagere snelheden in het veld en/of massief materiaal, zoals uitzending vrachtwagens.

7. Holografische oproepen

Online games zelf zou kunnen worden meer gedetailleerde en dichter bij de console-kwaliteit, aangezien de hogere netwerksnelheden zal helpen omgaan met meerdere spelers in deze werelden.
Met 5G, niet alleen met grote live evenementen die wordt uitgezonden. (Image credit: Shutterstock)

Engeland Kapitein Steph Houghton MBE vrijwel ontmoeting met een fan. (Image credit: Vodafone)
Er zijn meer betrokken dan alleen 5G zelf, het kan de ene dag zeggen dat je zou kunnen vrijwel in dezelfde ruimte als de persoon met wie je spreekt, waardoor de wereld voel me steeds kleiner worden en hopelijk brengen mensen steeds dichter bij elkaar, ook.

8. Uitgebreide augmented reality

Maak je klaar voor een augmented toekomst. (Image credit: Shutterstock)
With 5G, it won’t just be big live events that get broadcast. (Image credit: Shutterstock)
Augmented reality is een technologie die we hebben gezien veel van de laatste jaren, maar het is nog in een zeer vroeg stadium. 5G kan dat veranderen.

Als u ergens wonen waar 5G is beschikbaar het zou de moeite waard aanmelden, want het is veel sneller dan 4G, het aanbieden van een lagere latency en tal van andere voordelen naast de snelle verbindingen.
U kunt nu al van video-oproepen, maar hoe zit het met holografische oproepen? Het is iets wat Vodafone heeft al met succes uitgevoerd over 5G.

9. Mainstream autonome voertuigen

Zullen We niet gewoon kijken naar de console-kwaliteit games, maar mogelijk ook rijkelijk gedetailleerde VR games, veel verder dan wat de wil van Google Dagdroom of misschien zelfs PlayStation VR in staat zijn, alle gespeeld op een telefoon of zelfs alleen maar een headset met geen echte computing-mogelijkheden ingebouwd.
Van de Samsung Galaxy S10 5G om de OnePlus 7 Pro 5G en dan, de eerste 5G telefoons zijn nu hier.

Dit betekent dat wanneer de invoer van een opdracht in een spel zal het meteen gebeuren, zodat u niet missen op cruciale doodt omdat lag.
Huawei zou de lancering van de ‘ s werelds eerste 5G 8K TV. (Image credit: Huawei)

10. Slimmer huizen en steden

Natuurlijk, we hebben nog niet telefoon of zelfs Tv ‘ s die zouden kunnen profiteren van deze, maar we verwachten dat ze zullen worden op de weg binnenkort nu dat de technologie is er. In feite, Huawei heeft al plannen aangekondigd voor een 8K 5G-TV.
Met 5G, de snelheid en draagbaarheid van de apparatuur kan zowel worden massaal toegenomen, wat inhoudt dat het haalbaar en betaalbaar is voor uitzending meer niche-evenementen. Plotseling, je zou kunnen kijken naar elke wedstrijd in plaats van alleen de grotere spellen, terwijl het uitzenden van live concerten zou kunnen worden de norm, in plaats van een zeldzaamheid.
Het spreken van het streamen van games, de hemel is echt de limiet zodra u verplaatsen van de verwerking naar de cloud, die 5G zal helpen om deze te activeren.
Plus, de extra snelheid van 5G zal helpen om een grote downloads meer levensvatbaar, wat zou kunnen betekenen ook grotere spellen en apps, met betere graphics en meer functies. Dus je zou willen om ervoor te zorgen u een telefoon hebt met veel opslag voor de toekomst.