Don ‘t hold your breath voor The Elder Scrolls 6 – Starfield is Bethesda’ s focus

“We zijn van advertenties, en het is, we hebben te maken met dit spel, en dit is de tijd, en dus Elder Scrolls 6 is van plan om te wachten een beetje. En nogmaals, Elder Scrolls Online is zo goed doen, het is zo levendig, dat dit de tijd [voor Starfield], zowel voor ons creatief, en ons publiek.”
Een deel van de vertraging is te danken aan het feit van hoe populair bestaande Elder Scrolls games. De MMO Elder Scrolls Online is “enorm” populaire volgens Howard, met de studio te blijven investeren op lange termijn in de multiplayer-titel. Maar het aanhoudende succes van Skyrim, zowel in de vanille en de Special Edition versies, brengt zijn eigen problemen – als mensen nog steeds het spelen van Skyrim dagelijks in hun tienduizenden, bijna tien jaar na de originele release, de druk om te maken voor zijn opvolger waardig, en met zijn eigen lange-termijn-play mogelijkheden is enorm.