Hoe bescherm uzelf online in 2019

Over de auteur

Nick Shaw, Vice President en General Manager van Symantec ‘ s Norton business in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Het is al een heel jaar omdat de General Data Protection Regulation (GDPR) in werking getreden. Maar de veranderingen die het bracht blijven van groot belang. Waarom? Omdat het verhoogd de normen voor de bescherming van de consumenten in de EU’ gegevens en privacy – en maakte deze normen af te dwingen via een potentieel enorme boetes voor organisaties die niet graag hun klanten gegevens veilig zijn. GDPR ook gaven consumenten nieuwe rechten – zoals het recht van wissen – zodat u kunt verzoeken uw persoonlijke gegevens worden verwijderd.

Organisaties hebben ook te verbeteren hoe ze opslaan en beheren van uw gegevens, bijvoorbeeld door het gebruik van betere encryptie en veiliger methoden van informatie-overdracht. Wat meer is – de bedrijven moeten nu bekendmaken schendingen binnen 72 uur van hen plaatsvindt. Dit is allemaal zeer belangrijk, omdat – zoals blijkt uit de 2018 Norton LifeLock Cyber Veiligheid Inzichten Rapport (NLCSIR) – in de loop van vorig jaar, een derde van alle Britse mensen ervaren een bepaalde vorm van cyber crime. Dus, als je je meer zorgen maakt over je privacy – het is niet verwonderlijk!