Huawei borden deal te werken aan russische 5G

Huawei heeft ingestemd een deal met de russische mobiele operator MTS, mee te werken aan de ontwikkeling van 5G-netwerken.

De Chinese reus en MTS werkt samen in gebieden zoals het bereik binnenshuis, Fixed Wireless Access (FWA) breedband, Internet of Things (IoT) en de ontwikkeling van nieuwe 5G use cases in de komende 12 maanden.

“We zijn zeer verheugd met het sluiten van een nieuwe overeenkomst met MTS, vooral in een strategisch belangrijk gebied, zoals de ontwikkeling van 5G,” zei Huawei Voorzitter Gou Ping. “Het feit dat de ceremonie werd bijgewoond door de President van Rusland en de Voorzitter van de People’ s Republic of China bewijst maar eens te meer hoe belangrijk het partnerschap voor de technologie is voor Rusland en China.”

Huawei Rusland

De aankondiging valt samen met een drie-daags bezoek aan Rusland door de Chinese President Xi Jinping en is een belangrijke impuls voor Huawei als hij vecht het risico van uitsluiting van een aantal grote Westerse markten te midden van de groeiende druk van de AMERIKAANSE regering.

Huawei is al lang effectief zijn bevroren uit de AMERIKAANSE markt voor telecommunicatie door de vrees dat de apparatuur is een nationaal gevaar voor de veiligheid, de beweringen dat het is voortdurend geweigerd.

Vorige maand, AMERIKAANSE bedrijven werden bevolen om te stoppen met zaken doen met het bedrijf, een besluit dat betekent dat toekomstige telefoons kunnen niet langer het ontvangen van updates voor Google ‘ s Android-besturingssysteem of de veelgebruikte applicaties. De AMERIKAANSE regering de acties maken het ook veel moeilijker voor Huawei, bron onderdelen voor de apparaten.

Amerika is op aandringen bondgenoten te volgen zijn leiden, ondanks de afwezigheid van enig bewijs om te suggereren eventuele wandaden van Huawei, en het verenigd koninkrijk is die het uit zijn eigen beoordeling. Een rapport werd verwacht in het Voorjaar, maar is nog niet van gekomen. Lekken gesuggereerd dat de exploitanten zal niet geweerd worden uit het gebruik van Huawei kit in de radio-laag van de netwerken, maar dit moet nog worden bevestigd.