Ofcom CEO Sharon Witte stappen omlaag

Sharon de Witte aftreedt als CEO van communicatie regulator Ofcom na meer dan vier jaar in de rol.

Ze werd benoemd tot chief executive in Maart 2015, het vervangen van de uitgaande Ed Richards, die gediend had de organisatie voor meer dan een decennium.

Voorafgaand aan haar benoeming, Wit had vergaard 25 jaar ervaring in de publieke sector, het houden van belangrijke functies bij het Departement van Werk en Pensioenen, het Ministerie van Justitie, en HM Treasury.

Haar ambtstermijn zag een aantal maatregelen ontworpen om consumenten te helpen, zoals automatische compensatie en gemakkelijker schakelen tussen de aanbieders, en tot bevordering van investeringen in de netwerkinfrastructuur.

Ze is ook verantwoordelijk voor de once-in-a-decennium review van het verenigd koninkrijk communicatie markt die resulteerde in de formele scheiding van BT en Openreach, evenals de BRITSE eerste veiling van 5G spectrum.

White ‘ s toekomst ligt buiten de publieke sector en neemt zij de plaats in van de Voorzitter van De John Lewis Partnership bij de start van 2020.

“Het is een groot voorrecht Ofcom in een tijd waarin betrouwbare, betaalbare communicatie van essentieel belang zijn geworden,” zei ze. “Ik zal achterlaten, een organisatie die is toegewijd in haar missie om de communicatie werk voor iedereen.”

“Sharon is een uitstekend Chief Executive voor Ofcom en zal gemist worden door de hele organisatie,” aldus de Heer Brandt, Ofcom Voorzitter.

“Onder Sharon’ s leiderschap, Ofcom heeft bijgedragen tot het leveren van supersnel breedband, grootschalige 4G mobiel en nu 5G, en werd de eerste onafhankelijke regulator van de BBC. Ze laat Ofcom als een regelaar met een niet aflatende focus op de belangstelling van de consument; ervoor zorgen dat mensen en bedrijven het beste uit hun communicatie diensten.”

De Ofcom Raad van bestuur zal nu op zoek gaan naar een opvolger.