Vele bedrijven nog steeds niet behalen van voordelen van de cloud’

Het bedrijf 200 ondervraagde IT-professionals van grote bedrijven over de hele wereld voor het compileren van de “Perspectieven op Cloud Resultaten: Verwachting versus Realiteit” rapport waaruit blijkt dat de cloud migratie reis is meer complex dat veel bedrijven verwacht.
“Net als de meeste nieuwe technologieën, het vastleggen van de beoogde voordelen van cloud kost tijd; er is een leercurve beïnvloed door vele variabelen en belemmeringen. Het nemen van uw cloud-programma naar het volgende niveau is niet iets wat iedereen kan doen voor een nacht — klanten noodzaak om strategisch te benaderen met een betrouwbare partner om toegang te krijgen tot diepe expertise, toon meetbare business waarde en het versnellen van digitale transformatie. Ook als IT-afdelingen niet showcase van de directe resultaten van hun cloud-reizen, lopen ze het risico steeds minder relevant en verliezen uit de opkomende zakelijke functies, zoals het kantoor van de chief data officer, die beter in staat om met gebruik van cloud-technologieën voor snelle innovatie.” Ondanks de stijging in de cloud, twee-derde van de grote bedrijven hebben nog te realiseren van de volledige voordelen van hun cloud-migratie trajecten volgens een nieuw onderzoek van Accenture.
De overgrote meerderheid van de ondervraagde bedrijven gaf aan dat zij hebben bereikt een bepaald niveau van hun gewenste cloud resultaten met de algehele tevredenheid van meer dan 90 procent gemiddeld. Echter, slechts ongeveer een derde van de bedrijven gerapporteerd dat zij volledig worden verwezenlijkt, hun verwachte resultaten over kosten (34%), snelheid (36%), business enablement (35%) en dienstverlening (34%).
Wanneer wordt gevraagd naar de belemmeringen voor het realiseren van de voordelen van de cloud, de respondenten geïdentificeerd beveiliging en compliance (65%), de complexiteit van de business en organisatie (55%), de bestaande infrastructuur en de toepassing wildgroei (43%) en het ontbreken van cloud vaardigheden binnen de organisatie (42%) als de barrières die ze terug.

Het realiseren van de voordelen van een cloud-migratie reis

Senior managing director van Accenture Cloud Technology Services, Kishore Durg uitgelegd waarom moeten bedrijven benaderen hun cloud-migratie reizen strategisch en met geduld, zeggende:
Het rapport is ook gebleken dat de cloud-model ingezet door organisaties lijkt een invloed hebben op hun vermogen om vast te leggen verwachte cloud resultaten. Bedrijven die gebruik maken van private clouds vaak achter bij hun collega ‘ s in dienst public cloud of hybride modellen als het gaat om het volledig bereiken van de verwachte resultaten (28% vs. 42% en 38% respectievelijk).
Kishore toegevoegd: “Onze Accenture onderzoek laat ook zien dat als het gaat om cloud-technologie, hoe meer klanten consumeren, hoe groter de waarde die zij ziet in terug. Specifiek, als klanten uit te breiden hun gebruik van cloud toepassingen en de voetafdruk in verschillende functies, afdelingen en regio ‘ s, ze verhogen de gebieden die de technologie kan brengen waarde; in het kort, de meer wijdverbreide uw goedkeuring, des te groter de waarde lift, het creëren van een opwaartse curve in return on investment.”
Om deze barrière te overwinnen, Accenture-rapport suggereert dat HET teams overwegen het hebben van een managed service provider uitvoeren van cloud-diensten voor hun rekening met 87 procent van de ondervraagde managers zegt dat ze zou overwegen het gebruik van managed cloud services.