Blue Herkomst: alles wat je moet weten over de Amazon.com ruimte

Duur, expendable raketten zijn geschiedenis. De toekomst van de mensheid is om de zware industrie in de ruimte te beschermen Aarde, en een reis naar de ruimte veilig, betrouwbaar en voordelig. Dat is wat Blauwe Oorsprong is alles over.

Wat ooit een geheimzinnig onderzoek bedrijf heeft inmiddels bewezen de lancering raket systemen en geavanceerde plannen om commerciële betalen payloads en ruimte toeristen in de ruimte. Open voor business, snel groeiende en snel verkrijgen van commerciële contracten, Blauw Oorsprong op cursus worden de volgende Amazon.com van de ruimte?

Jeff Bezos

Blauw Oorsprong is eigendom van Jeff Bezos (Image credit: Blauw Oorsprong)

Wat is Blue Oorsprong en wie de eigenaar is?

Blauw is de Herkomst van een lucht-fabrikant, opgericht in 2000, dat is 100% privaat gefinancierd door de rijkste man in de wereld. Jeff Bezos is de oprichter en CEO van Amazon.com en de eigenaar van De Washington Post lezen, en tot dusver hebben de meeste van de prestaties van Blue Origin gefinancierd is door zijn eigen persoonlijke investering. Volgens de New York Times die hij verkoopt voor 1 miljard dollar (ongeveer € 800 miljoen, AU$1.4 miljard) van zijn eigen Amazon voorraad per jaar voor de financiering van Blauwe Oorsprong.

Jeff Bezos scheidde van zijn vrouw MacKenzie in het begin 2019 en hij kreeg van haar belangen in de Washington Post en Blauw Oorsprong, dus er zijn geen eigendom van problemen.

Trouwens, Blauw Oorsprong is nu snel aan het verkrijgen van commerciële contracten, dus zal minder afhankelijk zijn van de eigen investering van Bezos in de toekomst. Het is ook snel uitbreiden.

Blue Origin

Blue Origin suborbital starten en de motor van de test site is in West-Texas (Image credit: Blauw Oorsprong)

Waar is de Blauwe Oorsprong gebaseerd?

Blue Origin heeft een nieuw HOOFDKANTOOR en R&D-faciliteit in Kent, Washington. Echter, de ingenieurs houden toezicht lanceert vanuit een eigen suborbital starten en de motor van de test site op Bezos’ ranch net ten noorden van Hoorn, West-Texas. Echter, het is nu de bouw van een orbitale kijkspel op Cape Canaveral Air Force Station, Florida, met een raket de bouw faciliteit in de buurt, en een $200 miljoen (ongeveer € 150, AU$300) raket motor productiefaciliteit in Huntsville, Alabama.

In April 2019 een deal was gesloten met de NASA voor het toestaan van Blue Origin om te testen zijn BE-3U en 4 liquefied natural gas raket motoren op NASA ‘ s Marshall Space Flight Center in Huntsville. De 300-meter hoge, verticale gerichte test staan 4670 werd gebruikt door de NASA in de jaren 1960 voor het testen van de enorme Saturnus V raketten die nam de Apollo-ruimtevaartuig naar de maan, alsook motoren voor de space shuttle.

Een toezegging door de US Air Force te gebruiken zijn super-raket van de toekomst, de zogenaamde Nieuwe Glenn (zie hieronder) betekent Blue Origin is op zoek naar het opbouwen van een lancering website op de Vandenberg Air Force Base in Californië.

Blauw Oorsprong gaat groot en het grote, maar het heeft een bepaalde manier om te gaan om te bereiken de grootte van SpaceX.

Earth

De naam ‘Blauwe Oorsprong’ is een verwijzing naar de planeet Aarde (Image credit: H Harrison Schmitt (Apollo 17)/NASA)

Wat zijn Blauwe Oorsprong in de lange-termijn doelen?

Blue Origin motto is gradatim ferociter, latijn voor ‘stap voor stap, meedogenloos’, maar om een idee te krijgen van de onderneming op de lange termijn doelen is in zijn naam. De Blauwe Oorsprong is de ontwikkeling van “technologieën voor de menselijke toegang tot de ruimte op een drastisch lagere kosten en een grotere betrouwbaarheid,” maar Bezos heeft altijd al duidelijk aan dat hij niet denkt dat de mensheid moet verlaten de Aarde om te gaan op zoek naar een beter huis. In de plaats, die hij wil zien van de miljoenen mensen die wonen en werken in de ruimte, aan de zware industrie en de elektriciteitsproductie uit de Aarde, zodat de Aarde kan worden bewaard.

“We kunnen oogsten middelen van asteroïden, van Near-Earth Objects, en de oogst van zonne-energie uit een veel breder oppervlakte – en blijven om geweldige dingen te doen,” zei hij in 2017. Het alternatief, zei hij, was een tijdperk van stilstand en stagnatie op de Aarde, waar we worden gedwongen om de bevolking te beheersen en beperken van het energieverbruik per hoofd van de bevolking.

“Ik denk niet dat stase is compatibel met de vrijheid of de vrijheid, en ik weet zeker dat als de hel denk dat het wel een hele saaie wereld – ik wil dat mijn kleinkinderen kleinkinderen te worden in een wereld van pionieren, de exploratie en de uitbreiding in het hele zonnestelsel.”

Blauw is de Herkomst ook geïnteresseerd in de maan missies en is betrokken bij de Maan Race – project voor de verhoging van de beweging rond de Maan-exploratie.

De eerste lunar lander, Blauwe Maan, werd onthuld op een event in Mei 2019. De lander zal komen in twee varianten: een staat van de uitvoering van een 3,6 ton laadvermogen, en ander kunnen dragen 6.5 ton (de laatste die zal worden beoordeeld aan de mensen dragen).

Blue Moon zal worden vervoerd aan boord van de Nieuwe Glenn raket (zie hieronder), en de afdaling van de motor zal worden aangedreven door vloeibare waterstof, die Blauwe Oorsprong uiteindelijk hoopt kunnen worden geoogst vanaf de maan, de polar ice met behulp van elektrolyse.

Blue Origin

De Nieuwe Shepard herbruikbare raket motor ook landen (Image credit: Blauw Oorsprong)

Blue Origin herbruikbare Nieuwe Shepard suborbital systeem

Blauw is de Herkomst van een raket maken van bedrijf, en voor nu, het maakt raketten kan bereiken ruimte, maar niet in een baan om de Aarde. Dat maakt ze ideaal om mee te nemen astronauten en onderzoek ladingen langs de internationaal erkende grens van de ruimte

Een 60-voet. herbruikbare sub-orbital-raket, Nieuwe Shepard (vernoemd naar Mercury astronaut Alan Shepard de eerste Amerikaan te gaan om ruimte) wordt aangedreven door een BE-3PM raket motor. Voor het eerst gevlogen in April 2015, Nieuwe Shepard lanceert vanuit een conventionele launchpad, en een 12 meter. diameter bemanning capsule loskomt en gaat langs de Kármán Lijn (62 km/100km). Vervolgens parachutes terug naar de Aarde om te worden opgeknapt en hergebruikt.

Blue Origin

‘Mannequin Skywalker’ in het Blauw Oorsprong van de bemanning van de capsule (Image credit: Blauw Oorsprong)

Blauw Oorsprong en human spaceflight

Het is belangrijk om te beseffen dat Blauwe Herkomst, evenals SpaceX en zelfs Virgin Galactic, zijn niet specifiek ruimte toeristische bedrijven, maar het gaat waarschijnlijk om een goede manier om inkomsten te verhogen voor de grotere, off-planet ambities.

Zo ver Blue Origin heeft alleen verzonden ‘Mannequin Skywalker’ in de ruimte in Nieuwe Shepard, maar het heeft grote en vergevorderde plannen voor bemande ruimtevaart. In feite, de bemanning capsule is op maat gemaakt voor het waarnemen van de Aarde, met 43×29-inch windows met zes verstelbare lederen stoelen.

Blauw Oorsprong lijkt nu te dicht bij het live gaan van de ruimte voor toerisme na 10 missies, waaronder een succesvolle ontsnapping test in juli 2018, wanneer het vuurde de bemanning capsule ontsnappen motor op de hoogste hoogte ooit.

Blue Origin

De hele ervaring met ruimtevluchten zal duren slechts 11 minuten (Image credit: Blauw Oorsprong)

Wat zal Blue Herkomst ervaren astronauten?

De 11 minuten met de Blauwe Oorsprong reis naar de rand van de ruimte gaat om iets wegheeft van de Apollo-astronauten ervaren in de jaren 1960 en 1970 op hun missies naar de maan. Zes betalende passagiers zitten in de crew capsule op de top van een Nieuwe Shepard raket. Na een verticale start, de motoren zullen branden voor twee-en-een-halve minuut en drie keer de snelheid van het geluid voordat de raketten en de bemanning capsule los van elkaar.

Die zes passagiers zal door blijven gaan totdat ze bij de ruimte waar ze genieten van drie minuten gewichtloosheid tijdens het kijken naar de kromming van de Aarde vanuit de ruimte. Zij zullen dan dalen naar de Aarde voordat parachutes unfurl nemen ze langzaam en veilig terug naar de oppervlakte.

Blue Origin Apollo-achtige vertical take-off, korte ruimtevluchten reizen maakt het drastisch verschilt van wat een ruimte zal toeristen ervaring met Virgin Galactic.

Blue Origin

De bemanning capsule parachutes terug naar de Aarde (Image credit: Blauw Oorsprong)

Heeft Blauwe Oorsprong hebben alle commerciële contracten?

Ja – en ze komen snel. Na een lange periode als een geheimzinnig, privaat gefinancierd onderzoek bedrijf met slechts een paar kleine ontwikkeling van de contracten van de NASA, Blauw Oorsprong is nu volledig in de open lucht, pitching en het winnen van grote commerciële contracten in de raket te lanceren business. Dat is een big deal voor een bedrijf dat snel groeit als het gaat om zijn doel te bereiken van het drastisch verlagen van de lancering van de kosten.

In januari 2019 het werkte ook onder NASA ‘ s Flight Kansen programma, het nemen van een cabine vol met NASA-vrachten naar de ruimte op de Nieuwe Shepard missie (NS-10). In augustus 2018 Blauw Oorsprong ondertekend een $10 miljoen (ongeveer € 8 miljoen, AU$14 miljoen) contract met de NASA op het ontwikkelen van een systeem voor de landing op de maan. Blauw Oorsprong zal werken op de cryogene vloeistof aandrijving voor een lunar lander schaal geïntegreerd aandrijfsysteem; het zou uiteindelijk betekenen dat een Blauwe Oorsprong maanlanding.

Blue Origin heeft ook snagged een $500 miljoen (ongeveer € 400 miljoen, AU$700 miljoen) contract voor de ontwikkeling van de volgende generatie Nieuwe Glenn raket voor de US Air Force. En in een verdere impuls voor de ontwikkeling van de kosten, twee van de BE-4 raket motoren die nu wordt ontworpen voor de Nieuwe Glenn, zijn geselecteerd aan de macht United Launch Alliance de komende Vulcan raket, door te vliegen in 2021.

Blue Origin

Een kunstenaar weergave toont Blue Origin Nieuwe Glenn raket tijdens de vlucht (Image credit: Blauw Oorsprong)

Blue Origin Nieuwe Glenn orbital raket

Dit is de grote ontworpen om mensen en lading in een baan – en het is al het helpen van Blue Origin uitdaging de wil van SpaceX. Een heavy-lift raket door in 2021 de US$2,5 miljard Nieuwe Glenn (vernoemd naar John Glenn, de eerste Amerikaan in een baan rond de Aarde, in 1962) zal een herbruikbare raket aangedreven door zeven WORDEN-4-motoren. Met een gecombineerde stuwkracht van bijna vier miljoen pond, Blauw Oorsprong vorderingen die de Nieuwe Glenn zal dragen twee keer zoveel lading in de ruimte als elke andere start-provider in de markt.

Ondanks het zelfs niet bestaande maar toch, de ruimte-industrie is duidelijk geïnteresseerd. In januari 2019 werd bekend dat de Nieuwe Glenn raketten zullen worden gebruikt voor het starten van Telesat is breedband internet satellieten in de ruimte, waarbij meerdere raket lanceert, terwijl in oktober 2018 de US Air Force vastbesloten om met behulp van het (en Vulcan) voor de nationale veiligheid ruimte (NSS) missies. Blue Origin heeft ook de lancering van aanbiedingen met OneWeb, Eutelsat en muSpace in de boeken.

Wat is de volgende stap voor de Blauwe Oorsprong?

Hoewel ruimtevlucht kan snel beginnen op zijn Nieuwe Shepard voertuig, de space race echt van start als Nieuwe Glenn begint te vliegen. Het is al een nieuw tijdperk in voor Blue Herkomst. Nu op de vooravond van het aanbieden van human spaceflight reizen, steeds meer betrokken bij NASA, en met het geld op de bank om uit te breiden en de ontwikkeling van de volgende generatie van heavy-lift orbital raketten, Blauw Oorsprong is klaar om te gaan plaatsen.