BT en KCOM bevestigd als breedband USO aanbieders

Ofcom heeft bevestigd dat BT en KCOM zal leveren van de Universele postdienst (UPD), zodat iedereen in het verenigd koninkrijk op te eisen voor de aanvraag van een minimale standaard van breedband verbinding.

De toezichthouder stelde de twee bedrijven verantwoordelijk zou zijn voor het leveren van de USO terug in December, met KCOM verantwoordelijk voor de Romp gebied en BT de rest van het verenigd koninkrijk.

Commerciële en door de overheid gefinancierde uitrol van supersnel breedband betekent dat 95 procent van de BRITSE bevolking heeft nu toegang tot glasvezel diensten, maar Ofcom gelooft meer dan 600.000 woningen en bedrijven zijn niet gedekt.

Dit cijfer zal naar beneden komen in de tijd als meer mensen worden toegevoegd via de glasvezel breedband-roll.

Breedband USO

Het USO zal in eerste instantie het definiëren van een minimale norm als een 10Mbps, hoewel het mogelijk is dat deze zou kunnen worden verhoogd in de toekomst. BT en KCOM hebben tot en met 20 Maart 2020 om ervoor te zorgen dat hun systemen en processen, worden in de plaats te ontvangen verzoeken.

Nadat een verzoek is ontvangen, de providers hebben 30 dagen om te zien of een aanvrager in aanmerking komt, waarna de verbinding zo snel mogelijk. De regering zal de dekking van de kosten tot een maximum van € 3,400, waarna de aanvrager moet betalen voor de rest of zoeken naar een alternatieve technologie, zoals satelliet.

Het zal ook mogelijk zijn voor de buren van club samen om een gezamenlijke aanvraag in om de kosten naar beneden.

“Als meer van ons dagelijks leven verplaatsen online, waardoor een betere breedband voor mensen en bedrijven is van cruciaal belang,” zei Lindsey Fussell, Ofcom Consumer Group Director. “Vanaf volgend jaar, deze nieuwe breedband vangnet zal geven iedereen het recht om te verzoeken om een fatsoenlijke verbinding, of je woont in een stad of een klein gehucht. Dit zal van vitaal belang zijn voor mensen die worstelen om te krijgen van de breedband ze nodig hebben.”

BT is van mening dat het kan aansluiten driekwart van degenen die in aanmerking komen met EE 4G-Fixed Wireless Access (FWA) – service, met snelheden tot 30Mbps en is van mening dat een ander dan 40.000 aangesloten kan worden onder de € 3,400 drempel. Het zegt dat het zal werken aan het vinden van manieren om de financiering te verbinden met de rest.

“Het is geweldig nieuws dat de meerderheid van de woningen en bedrijven in landelijke gebieden kan kiezen voor een vaste draadloze service van EE op te lossen het probleem van de langzame breedband en krijgen snelheden manier sneller dan 10 mbps,” verklaarde Philip Jansen, CEO BT.

“Door middel van Openreach we zijn nu met de uitbreiding van onze glasvezel breedband netwerk om te komen tot een meer dan 40.000 gebouwen in het USO gebied voor wie FWA is niet het antwoord. We blijven rijden discussies met Ofcom, de Overheid en de industrie zoeken naar alternatieve mogelijkheden voor het aansluiten van maximaal iedere woning in het land en zorgen dat niemand wordt achtergelaten.”