Google verhoogt analytics-mogelijkheden met Looker deal

De overname geeft Google een voordeel in de groeiende cloud analytics markt, terwijl de Blikvanger van de middelen die nodig zijn om te helpen schaal. Blikvanger CEO Frank Bien dit bevestigd, zeggende:
De deal is ook Kurian eerste cloud overname sinds hij vervangen Diane Groen als CEO weer in November. Echter, de Blikvanger van de overname is slechts de laatste in een recente serie van cloud aankondigingen van Google gericht op het helpen van het bedrijf proberen te halen met AWS in de cloud ruimte. Google Cloud CEO Thomas Kurian, die zich bij het bedrijf in November vorig jaar, legde uit hoe de overname zou een impuls betekenen voor Google Cloud analytics-mogelijkheden, zeggende:
Blikvanger werd opgericht in 2011 en van de vennootschap platform helpt organisaties bij het visualiseren en inzichtelijk maken van hun gegevens door te tikken in een aantal bronnen, waaronder AWS Roodverschuiving, Google BigQuery, Sneeuwvlok en MySQL.
Google heeft aangekondigd dat zij heeft opgenomen in het definitieve akkoord voor de overname van de gegevens analytics platform Blikvanger in van ,6 miljard all-contante transactie.

Big data analytics

Via VentureBeat
De deal wordt naar verwachting dichter later dit jaar na ontvangst van de vereiste reglementaire goedkeuringen op dat moment zal het bedrijf onderdeel geworden van de Google-Cloud , waar het biedt haar klanten met een meer uitgebreide analytics oplossing.
“Nu, we hebben een groter bereik, meer middelen, en de slimste mensen in zowel google analytics en cloud-infrastructuur bouwen samen aan een spannende weg voorwaarts voor onze klanten en partners.”
De overname is in lijn met Google ‘ s recente multi-cloud-plannen opgenomen die de lancering van een nieuw logo, nieuwe huisstijl google Cloud Services platform dat werkt met AWS en Azure genoemd Anthos.
De business intelligence en big data analytics bedrijf heeft verhoogd bijna 0 miljoen euro sinds de oprichting en de letters van de investering eenheid Kapitaal G leidde zelfs haar serie D financiering terug in 2017. Google en Blikvanger van de gedeelde klanten, investeringen verbindingen en bestaande cloud partnership allemaal helpen om de deal te maken voor een natuurlijke pasvorm voor beide bedrijven.
“Google Cloud wordt gebruikt door veel van de toonaangevende organisaties in de wereld voor analyse en besluitvorming. De combinatie van de Google Cloud en de Kijker zal kunnen klanten profiteren van gegevens op nieuwe manieren om hun digitale transformatie. We blijven ons inzetten voor onze multi-cloud-strategie en zal behouden en uit te breiden Blikvanger in de mogelijkheden om de data te analyseren over de Wolken.”