iTunes afsluiten: wanneer en waarom het gebeurt,

Image Credit: Apple
Dat is echter te veranderen. Op de WWDC 2019, Apple heeft aangekondigd dat het binnenkort zal afsluiten iTunes op de Mac, het vervangen van het in plaats daarvan met aparte, nieuwe Apple Muziek, Apple TV en itunes-Podcasts, apps die zal het bedrijf toelaten om zich beter te concentreren op elk type media. Evenzo, als digitale video is uitgegroeid tot een veel groter deel van de entertainment ecosysteem, het heeft geholpen om van iTunes een opgeblazen, lastig te navigeren affaire. Met Apple de lancering van haar eigen Apple-TV en streaming-dienst dit jaar met een origineel TV-shows en films, proberen te proppen die in de bestaande iTunes-ervaring zou al een puinhoop. In plaats daarvan, Apple is het vrijgeven van een speciale TV app met macOS Catalina.
Het is waar: op de Mac, iTunes is inderdaad gaat weg als een stuk software. De langverwachte iTunes afsluiten is eindelijk gebeuren. Zoals hierboven vermeld, Apple zal de uitrol van aparte Muziek, TV, en Podcasts apps die specifiek zijn gebouwd om te selecteren en te beheren voor elk type media.

Van één, velen: iTunes Apple Muziek, Podcasts, TV

Ten slotte, iPhone, iPad en iPad back-ups, synchroniseren en restauratie zal worden gedaan via de Finder op de Mac. Dat is zowat alles wat dan, toch?
Alle Mac-gebruikers met compatibele apparaten ziet de grote veranderingen ergens in September of oktober, wanneer macOS Catalina rolt, maar degenen die het niet erg van het spelen met de pre-release software kan een scheur in het eerder bracht Apple een ontwikkelaars bouwen van macOS Catalina na de WWDC keynote, en iedereen kan zich registreren en download de publieke beta wanneer rolt ergens in juli.
Image Credit: Apple
Maar dat is de realiteit van de situatie voor nu, op zijn minst. Misschien zal Apple de uitrol van de afzonderlijke apps in de toekomst of anderszins te stroomlijnen of herwerken van iTunes voor de PC-publiek. We hebben om te denken dat het waarschijnlijk niet een grote prioriteit in het grote schema van de dingen, dat wel. Bovendien, als Macs hebben de betere Apple entertainment software aan boord, het is gewoon een andere mogelijke reden om te dwingen PC-bezitters te schakelen.
Net zo nuttig als de muziek-en media management tool is door de jaren heen, vooral aan die van ons met iPods, iPhones en iPads, is het ook veranderd, uitgebreid en heeft zich ontwikkeld tot een opgeblazen en dikwijls verwarrend beetje van oudere software.

Maar wat te denken van de muziek die u hebt verzameld, en afspeellijsten die je hebt kunstig bedacht? Wat over de mensen die nog willen kopen digitale nummers, eerder dan een maandelijks abonnementsgeld betalen? En misschien nog wel belangrijker, wat over Windows PC-gebruikers? Apple heeft een korte FAQ te helpen, geven het antwoord op al die vragen nu. Hier is alles wat u moet weten.
Hier is de goede en slechte, nieuws: niets is aan het veranderen voor PC-gebruikers. Dat is goed nieuws, want de bestaande iTunes zal blijven hoe het precies is, wat betekent dat er geen noodzaak om te wennen aan de nieuwe software, en geen reden om te zorgen dat de overgang gaat minder soepel dan Apple van plan is.

Hoe zal het gebeuren?

Hier is de goede en slechte, nieuws: niets is aan het veranderen voor PC-gebruikers. Dat is goed nieuws, want de bestaande iTunes zal blijven hoe het precies is, wat betekent dat er geen noodzaak om te wennen aan de nieuwe software, en geen reden om te zorgen dat de overgang gaat minder soepel dan Apple van plan is.

Wat over iTunes op een Windows-Pc?

Apple heeft uitgegeven, met een support-document bevat antwoorden op veel van de aanhoudende vragen van de WWDC onthullen, met inbegrip van wat de app doet en hoe je bestaande iTunes-content zal behandeld worden door die nieuwe apps. Het is niet verwonderlijk dat zowat alles moet automatisch gebeuren.
Verrassend is dat de iTunes Store zelf is niet weg te gaan: het is gewoon een tabblad binnen de Apple-Muziek-app op de Mac. Als u zich abonneert op de Apple Music service, u kunt verbergen in de iTunes Store aanbieding, slechts ter wille van de eenvoud. Ondertussen, de iOS en Apple TV versies van de iTunes Store zal blijven, precies zoals ze nu zijn.
Films en TV-shows die u hebt gekocht of gehuurd in de iTunes zal automatisch verschijnen in de Apple TV-app, dan, die u zult gebruiken voor toekomstige aankopen en verhuur. En wanneer de nieuwe Apple TV abonnement is live, het zal samengaan met uw aankopen, net zoals Apple Muziek met iTunes Store-aankopen.
Zoals gebruikelijk, gebruikt Apple de WWDC op het ontsluieren van de volgende big mac os update, macOS Catalina, en het evenement werd voorafgegaan door grimmige koppen portending de onvermijdelijke dood van iTunes. En ze hadden gelijk, tot op zekere hoogte.
Apple Music, het bedrijf all-you-can-luisteren abonnement, is uitgegroeid tot een belangrijke bron van inkomsten in de afgelopen jaren als mensen zich afkeren van het kopen van individuele albums en tracks. De iTunes Store zeker nog een aantal fervente gebruikers die willen om “eigen” hun muziek, maar die cijfers zijn aanzienlijk slinken. De mix van klassieke iTunes en Apple Muziek is nooit de meest harmonieuze koppelen, zodat deze heroriëntering zinvol is.