Dit is hoe 5G zal mobiel gamen naar een hoger niveau

Lagere latency is een minder voor de hand liggende voordeel van de hogere snelheid van mobiel internet, maar de gevolgen zijn spel verandert.
Haak een Bluetooth-controller, en een 5G-verbinding zal u in staat stellen zijn opdrachten naar het bereiken van de server en relay terug naar uw display in milliseconden. Hoewel dit misschien niet goed genoeg is voor sommige professionele concurrerende eSport gamers, moet voldoende zijn voor de overgrote meerderheid. Er zijn twee manieren van het streamen van games. De eerste betreft het streamen van het ene apparaat, of het nu een console of een PC naar de andere. Het zwaartepunt van de verwerking wordt verricht door de primaire apparaat, die het spel speelt. Het secundaire apparaat krijgt een video-feed en registers controller input commando ‘ s.
Mobile gaming hardware is ook ingesteld om aan te geven 5G ‘ s vooruitgang. We hebben al gezien dat de wil van de Asus ROG Telefoon, Black Shark 2 en de Razer Telefoon 2 verfijnen hardware aan gamers te voldoen, met functies zoals een front-firing stereo luidsprekers, linker en rechter triggers en drukgevoelige beeldschermen. Deze pack vlaggenschip van de inwendige onderdelen wel, en ze kosten een behoorlijke dreun.
Met games als Onrecht 2 en Valkyrie Profile klokken in op meer dan 1 gb, de meeste gamers van vandaag zal waarschijnlijk wachten tot ze bent verbonden met een Wi-Fi-netwerk voor het downloaden van hen. Dit is voornamelijk om gegevens op te slaan, maar een andere factor is dat over 4G, het downloaden duurt langer, en zou een ravage aanrichten op uw telefoon batterij.
Als u niet zeker bent wat 5G is, in een notendop, het is de volgende stap in de evolutie van het mobiele internet.

Wat 5G zal doen, is om deze diensten uit het huis, en in… nou ja, overal is er een 5G-signaal. Denk – console-kwaliteit games, gestreamd naar uw telefoon 2K of 4K scherm in volledige resolutie.
Sneller mobiel internet is slechts een van de voordelen van 5G, dat wel. Het zal ook resulteren in minder overbelaste netwerken.

De voor de hand liggende voordelen voor mobile gaming

5G ziet ernaar uit dat het verhogen van de grootte van de gegevens is van plan ook. Neem EE bijvoorbeeld. Het biedt op dit moment 5G met twee data-pakketten – 30GB per maand, of 60GB per maand. De 4G-pakketten ondertussen bereik van 250MB tot 50GB per maand.
Als u terug denk aan de opkomst van 4G, het viel samen met Netflix raken stratosferische niveaus van adoptie – en dat is geen toeval. Draadloos kijken naar populariteit bij het grote kwaliteit van de inhoud werd ‘streamable’ over snel mobiel internet met 4G-snelheden.
Image credit: Shutterstock
Gegeven wat we weten over 5G zo ver, er zijn een aantal zeer voor de hand liggende manieren ten goede mobiele gamers.
The Google Stadia controller (Image credit: TechRadar)
Met 5G, wat resulteert in meer gegevens en snellere downloads, is een 5G gamer laten vallen van 1GB en een paar seconden van de tijd besteed downloaden, mag het niet laten hun data-abonnement of van de batterij een zweet te breken.
Mobiele telefoons zijn niet de enige on-the-go gaming gadgets ingesteld om te profiteren van 5G. Laptop gamers moeten worden afgehaspeld in het vooruitzicht van sneller mobiel internet. Online multiplayer-games de tablet op uw telefoon 5G-verbinding levert nauwelijks waarneembare niveau van de wachttijd, dus waar u ook bent, u kunt barst uit uw gaming laptop en blazen dingen doen met je vrienden.

Image credit: Shutterstock
Er zijn andere voordelen van streaming games ook je smartphone hoeft niet bijzonder krachtig binnenwerk als het niet verwerken van een bos van 3D-objecten. Dit betekent ook dat het niet zo warm, en kan niet opraken van de batterij zo snel als u het spelen van een spel het was aanzetten.

Latency deel: de multiplayer mayhem

Er zijn andere voordelen van streaming games ook je smartphone hoeft niet bijzonder krachtig binnenwerk als het niet verwerken van een bos van 3D-objecten. Dit betekent ook dat het niet zo warm, en kan niet opraken van de batterij zo snel als u het spelen van een spel het was aanzetten.

(Foto: © Shutterstock)

Dat is nog niet alles

Veel mobiele games vandaag de dag vereisen ook een in-game internet verbinding ook. Het bijhouden van uw score, die u voor edelstenen en andere in-app aankopen, of inloggen je in een battle royale arena om te concurreren tegen andere mobiele krijgers Fortnite-stijl – al deze vereisen een verbinding, en hebben in het verleden resulteerde in lange wachttijden.
Wat is dat nu te doen met gaming en 5G? Het streamen van games nemen meer bandbreedte, maar 5G snelheden zijn snel genoeg om het te ondersteunen.
In een notendop, het belangrijkste, voor de hand liggende voordeel van 5G en meer snelheid kan worden samengevat in drie woorden: niet meer te wachten.
Bovendien, 5G werd gebouwd met meer ‘rijstroken’ dan 4G, zodat kan omgaan piek uur gegevensgebruik dat beetje beter, zodat gebruikers moeten in staat zijn om te genieten van een meer consistente dienstverlening.
De tweede manier voor het streamen van games wordt spannender als het gaat om 5G. Games draaien op externe servers, en gestreamd naar uw scherm, net zoals Netflix. Abonnement diensten zoals deze beschikbaar zijn vandaag de dag – de Nvidia Geforce Nu, Sony ‘ s PS Nu of de komende Google Stadions bijvoorbeeld, maar vereisen allemaal snel, home breedband te worden afgespeeld.
Image credit: Shutterstock
Voor starters, game downloads sneller.
Latency is de tijd tussen een actie, en die actie wordt geregistreerd. Dus, als je schrijft met inkt, met de vertraging zou de tijd tussen de inkt en het verlaten van de pen en de markering van het papier. Als het gaat om online gaming, latency is de snelheid waarmee een opdracht wordt geregistreerd en uitgevoerd op uw scherm. De lagere latency, hoe beter.