Google Stadions vs Nvidia GeForce Nu: welke is de beste cloud gaming service?

Sinds Google heeft aangekondigd haar cloud-gaming service, Stadions, in Maart 2019, er is veel speculatie over wat dit betekent voor de games-industrie.

Hoeveel zal een service waarmee je de nieuwste games spelen in uw Chrome-browser in seconden schudden van de huidige status-quo van de hardware, digitale distributie en disc-based media?

Maar dit prikkelbaar hype voorbij aan het feit dat de PC is goed verzorgd op de cloud-gaming, met een aantal diensten waarmee u van alles, van een low-end laptop op een Macbook Pro als een top-end gaming apparaat.

We hebben besloten om te testen en te vergelijken op drie van deze diensten – Parsec, Schaduw en PaperSpace – tegen elkaar, en tegen Google ‘ s aankomende Stadions.

We testten deze diensten op een snelheid van 100 mbps down/10MBps met een directe Ethernet-verbinding.

Nvidia's working on its GeForce Now streaming initiative (Image credit: Nvidia)

Nvidia werkt aan de GeForce Nu streaming initiatief (Image credit: Nvidia)

GeForce Nu

Momenteel nog in beta, GeForce Nu is een evolutie van Nvidia ‘s van’ cloud gaming ‘ – programma. Eerder gewoon een curator bibliotheek van games met een maandelijkse abonnementsprijs, in zijn huidige vorm GeForce kunt u Nu het spelen van veel van de nieuwste games uitgebracht op Steam, Uplay en Battle.net.

Het is meer beperkt dan andere diensten, zoals het niet geven u een volledige virtuele Windows-machine te spelen in. Dat betekent dat het ondersteunt alleen spelen in het bijzonder met de hand geplukt door Nvidia, en ook op dit punt niet ondersteunende diensten, zoals EA ‘ s Origin (dus geen Slagveld of de FIFA voor u).

De GeForce Nu games rooster is zeer actueel echter, met de meeste nieuwe triple-A games als ze beschikbaar zijn, evenals een aanzienlijke host van indie en middelgrote titels. U bent waarschijnlijk niet om games te vinden die meer dan 10 jaar hier, maar dan is uw oude PC is meer waarschijnlijk te voeren die van nature toch, zo GeForce Nu blijft trouw aan de taak van het laten spelen van De Nieuwste Games’ op uw oude PC.

Een van de voordelen van de GeForce Nu is dat er geen opslag-limiet, en u moet niet zelfs games installeren op uw virtuele machine. Kies gewoon een game die je zelf uit de GeForce Nu app, log in op Stoom, Uplay of welke gaming platform op, daarna is het toegevoegd aan uw GeForce Nu bibliotheek en beschikbaar om te spelen vrijwel onmiddellijk. Het is allemaal heel simpel, recht naar beneden naar de streaming-instellingen die laat je schakelen tussen een paar presets en een ‘Custom’ – optie (de max resolutie is 1080p op dit punt).

Op de ‘Balanced’ – instelling, de kwaliteit van streaming lijdt bijna geen input lag, maar het heeft af en toe geen verbinding meer en een beetje wazig in de hoge intensiteit van de 3D-games. Het feit dat online shooters, zoals PUBG zijn perfect speelbaar spreekt tot de kwaliteit van deze service.

GeForce Nu is, hoewel het is in beta (met geen tariefstructuur van de geplande nog), maar je moet lid worden van een wachtlijst, dat maanden kan duren om aan u. U kunt zich inschrijven voor de GeForce Nu beta hier.

Uitspraak

Een beetje een onbekende hoeveelheid, terwijl het nog in beta, en het is nog niet geven u een volledige virtuele machine om alles te spelen wat je wilt, maar de kwaliteit van streaming is geweldig, en de UI maakt het makkelijk om te springen direct in het geweldige games van vandaag.

Google Stadia is the newcomer to cloud gaming (Image credit: Google)

Google Stadions is de nieuwkomer in de ‘cloud gaming’ (Image credit: Google)

Google Stadions

Met bestaande cloud gaming diensten aanbieden visies van cloud-based gaming dat leek me een illusie maar vijf jaar geleden, wat betekent Stadions doen dat de rest niet?

Eerste van alles, de infrastructuur waarover Google beschikt niet kan worden geëvenaard door de pluckiest van startups. Google ‘ s servers zijn zeer krachtig, met zijn cloud computer die beweert te bieden 10.7 terraflops van de GPU-vermogen bij minimaal-ping prestaties.

Google claimt dat binnen vijf seconden na het openen van uw Chrome-browser, zult u in staat zijn om te springen in 60fps 4k-gaming zo eenvoudig als het openen van een tabblad voor één van uw favoriete websites. Het is al een oog op de toekomst echter met de plannen voor het inschakelen van 8k streaming op 120fps langs de lijn. Gezien het feit dat de huidige diensten vaak niet hoger dan 1080p, dat is een grote sprong.

These are the recommended internet speeds for Google Stadia (Image credit: Google)

Dit zijn de aanbevolen internet snelheden voor Google Stadions (Image credit: Google)

Net als Parsec (die we bekijken hieronder), Stadions zal het gebruik van een functie genaamd Stream Verbinding om u te laten spelen lokale multiplayer online games met mensen over de hele wereld, terwijl de Menigte Spelen zal u laten springen en spelen met youtube-gebruikers tijdens de livestreams.

Dan is er de Staat Deel, waar u kunt delen van de exacte punt waarop u bent in een spel met een vriend, waardoor ze om het te spelen. Er is veel vooruit te denken, dingen hier, dat lijkt met name gericht op de jongere generatie gaming.

Google heeft ook aangekondigd dat de volgende games beschikbaar zullen zijn bij de lancering:

 • Assassin ‘ s Creed Odyssey
 • Borderlands 3
 • De Bemanning 2
 • Darksiders Genesis
 • Lot 2
 • Doom
 • Doom Eeuwige
 • Dragon Ball Xenoverse
 • The Elder Scrolls Online
 • Farming Simulator 19
 • Final Fantasy 15
 • Football Manager
 • Verpakt
 • ROOSTER
 • Gylt
 • Just Dance
 • Metro Exodus
 • Mortal Kombat 11
 • NBA 2K
 • Power Rangers: de Strijd voor het Rooster
 • Woede 2
 • Opkomst van de Tomb Raider
 • Samurai Showdown
 • Schaduw van de Tomb Raider
 • Tom Clancy ‘ s Ghost Recon Breekpunt
 • Tom Clancy ‘ s in De Divisie 2
 • Tomb Raider Definitieve Editie
 • Stampertje
 • Proeven Stijgende
 • Wolfenstein: Youngblood

Google heeft ook bekend gemaakt prijs: $9.99 / £8.99 (ongeveer AU$14 per maand voor full 4K HDR-streaming via Stadions Pro, of u kunt de aankoop van games a la carte met Stadions Base.

Uitspraak

Wanneer we getest Google Stadions op verschillende hardware-en anders-de kwaliteit van de verbindingen, vonden we dat het over het algemeen werkte soepel, met de grootste dips in de prestaties als gevolg van dubieus Wi-Fi-verbindingen.

We speelden Assassin ‘ s Creed Odyssey, het zelfde Google gebruikt voor het testen van de service toen bleek terug in de beta in November. De ervaring was duidelijk beter dan we het ons herinneren met minder compressie en minder verloren frames. Er was, echter, de geringste beetje vertraging in de verbinding, maar dat zou simpelweg te wijten aan het drukke netwerk dat iedereen verbonden is.

Frame-rates schommelde tussen de 30 en 60 fps, maar dat was niet opmerkelijk, maar we verwachten van Google zal stabiliseren voordat de volledige release later in het jaar 2019.

Andere alternatieven

Terwijl de GeForce Nu en Google Stadions zijn waarschijnlijk de meest dominante cloud streaming-services voor PC-gamers, er zijn nog een paar kleinere bedrijven doen wat spannende dingen te goed. Laten we een kijkje nemen.

Parsec does something interesting with cloud gaming (Image credit: Parsec)

Parsec is iets interessants met cloud gaming (Image credit: Parsec)

Parsec (Amazon Web Services en Paperspace)

Parsec heeft een aantal eigenschappen die het onderscheiden van de andere diensten die we hebben getest. Eerste van alles, niet als host van zijn eigen servers, in plaats van samen te werken met cloud-streaming-diensten van Amazon en Paperspace te bieden gebruikers een paar opties. De prijzen zijn op uurbasis, en zijn precies dezelfde als die u zou betalen als het gebruik van Amazon Web Services en Paperspace direct.

Wat maakt Parsec is uniek door zijn gemeenschap richten, zodat u het toevoegen van vrienden, chatten met andere spelers en springen in games samen. U kunt ook uw thuis-PC als host te laten online mensen spelen niet online spelletjes met u. Dat betekent dat je in wezen kan de lokale multiplayer games in online games. Het is geheel gratis, en een bonus die je niet met andere diensten.

Als een platform waarmee ontmoeten en spelen met anderen, Parsec wint, maar het heeft wel een aantal problemen in de werkelijke kwaliteit van streaming aangeboden door de cloud gaming aanbieders.

Paperspace is gemakkelijk de overste van de twee aanbieders op Parsec, het aanbieden van betere gaming prestaties op net iets meer dan de helft van de prijs (vanaf € 0.51 per uur en $10/maand 250 GB opslag, die een teken op een dagelijkse basis en stopt met opladen als u verwijderen van uw cloud machine).

Voor die prijs krijg je een krachtige Nvidia Quadro P4000 GPU en 30 GB RAM, dat is meer dan genoeg om uit te voeren die moderne spel. Het geeft je een hele virtuele Windows-machine te gebruiken, zodat je niet beperkt in termen van wat spellen die je kunt installeren.

Maar terwijl ook het goedkoper worden van de virtuele machine kan op zichzelf het maximale uit een game (tot 4K-resolutie), de stroom zelf is gevoelig voor bepaalde artifacting met meer grafisch intensieve games.

Battlefield 1 suffered from some artifacing on Parsec (Image credit: EA)

Battlefield 1 leed aan een artifacing op Parsec (Image credit: EA)

In iets als Slagveld 1, zult u in geen enkele twijfel je het afspelen van een video als h.265 compressie fuzzies de afbeelding om de input lag neer (zelfs dan, wat input lag is voelbaar). Ook 2D-games met veel bewegende elementen zoals Hotline Miami kan behoorlijk troebel, terwijl de prestaties op de niet veeleisend 8-bit-stijl 2D platformgame De Boodschapper was vrijwel foutloos.

Terwijl Paperspace de prestaties is goed (vooral gezien de gulle prijs), Amazon Web Services strijd om zichzelf te rechtvaardigen. U betaalt ten minste € 0,98 per uur voor een systeem met een middelmatige Nvidia Tesla M60 GPU.

Op de top van dat, je betaalt $22 (ongeveer € 20, AU$30 per maand voor 200 GB opslag. Prestaties in het verenigd koninkrijk op zijn minst, het is langzaam en wazig, en er is echt geen reden dient u dit via Paperspace, tenzij je toevallig een lange weg uit de buurt van een Paperspace server.

Het is goed te beseffen dat Parsec is een social gaming platform in de eerste plaats, met geweldige functies zoals spel-hosting op uw PC. De huidige cloud-streaming partners zijn een beetje achter de beste in de business, maar dit moet verbeteren, als Parsec teams met meer cloud-gaming aanbieders langs de lijn, die vertelde ons dat het op zoek is.

Uitspraak

Zeer concurrerende prijzen per uur (op PaperSpace) maakt dit de moeite waard een kijkje voor lichtere gamers, zelfs als de kwaliteit van streaming komt niet helemaal overeen met rivaliserende diensten.

Shadow is an up-and-coming cloud gaming service (Image credit: Shadow)

Shadow is een up-and-coming cloud gaming-dienst (Image credit: Shadow)

Schaduw

Shadow is voorzien van een compromisloze prijskaartje van $25 (25 pond, ongeveer AU$35 per maand op een 12-maanden plan, of £34.95 (£32, ongeveer AU$50 per maand op een maandelijks plan met gèèn opties

Schaduw en presenteert zich als de hardcore gamer ‘ s choice. Op papier, de GTX 1080 GPU, 12GB RAM en 256GB opslagruimte is eigenlijk zwakker dan wat u krijgt met de GeForce Nu of PaperSpace, maar nog steeds meer dan genoeg om max uit de meeste games van vandaag.

De interne ping klokken in slechts 1ms, en download snelheden zijn een vlekkeloze 1Gbit/s, zeker weten dat er vrijwel geen extra ping of lag te maken over de server-zijde als online-gaming.

En dat is cruciaal, Schaduw biedt hands-down de beste prestaties van streaming audio zijn van de partij, en geeft je een hele virtuele Windows-PC zo kunt u een spel spelen dat u wilt. Online shooters zoals Battlefield en PUBG hebben een minimale input lag, en terwijl u zeker zult opmerken dat de scherpte is niet hetzelfde als het zou native, het evenwicht tussen speelbaarheid en beeld kwaliteit is zeer goed.

Bepaalde minder veeleisende games zoals Messenger en Dode Cellen zou lijden aantal mooie merkbaar input lag bij het gebruik van een controller, die we nog niet meegemaakt zo veel met de andere cloud-gaming aanbieders. Spelen met de instellingen, zoals het kiezen van ‘de Voorkeur betrouwbaarheid’ over ‘de Voorkeur snelheid’ of verlagen van de bandbreedte niet helpen, maar hebben ook moeite om herhaling van het probleem in andere games, dus het is niet per se een wijdverspreid probleem.

Schaduw niet hebben verschillende prijzen die te maken verschillende virtuele machines, maar voor sommige gebruikers die van eenvoud zal een deel van het beroep.

Uitspraak

De hoge prijs van de inschrijving kan vervelend zijn als je slechts een paar uur per week, maar Schaduw biedt de beste prestaties van de aanbieders die we hebben getest.

Zo, dat cloud-gaming service is de beste?

In de strijd van Google Stadions vs Nvidia GeForce Nu, we moeten toegeven dat Google Stadions en biedt de meest meeslepende dienst op het moment.

Dit is dankzij Google ‘ s indrukwekkende achtergrond in de cloud-diensten, zijn agressieve hof van games makers en het feit dat alle Stadions zullen beschikbaar zijn op een breed scala van apparaten.

Echter, het is de moeite waard op te merken dat beide diensten nog niet officieel gelanceerd, maar toch. Voor Stadions, dit betekent dat Google ‘ s grote beloften kan uitblijven wanneer zij worden geconfronteerd met de werkelijkheid.

Voor de Nvidia GeForce Nu, betekent dit dat de service kan groeien en evolueren als het eenmaal komt uit de beta. Plus, als er een bedrijf dat kan concurreren met Google als het gaat om server hardware en expertise – het is Nvidia.

Maar hoe zit het met de minder bekende diensten? Schaduw is al beschikbaar is en dingen doet zowel de groter diensten zijn veelbelovend. Het is prijzig, maar als je wilt een glimp van wat cloud gaming is in staat Schaduw is zeker de moeite waard om omhoog te ondertekenen voor.