iTunes’ greatest hits: de app ‘ s grootste successen (en mislukkingen)

Dus Apple gaf een gratis exemplaar van het album om alle 500 miljoen iTunes-gebruikers, of ze wilde of niet. Het nieuwe album werd automatisch gedownload op uw apparaat, zonder toestemming te vragen, te vragen een wereldwijd verzet, en een beetje schaamte-faced “oeps, sorry daarvoor”, van de immer bescheiden Bono.
Steve Jobs introduces iTunes in 2001 (Image credit: Apple) Apple ‘ s worldwide developer conference (WWDC 2019) was het ongewoon druk dit jaar, met een indrukwekkend scala van nieuwe producten en technologieën te zien. Echter, een echt landmark aankondiging was het nieuws dat Apple de veteraan in de iTunes app eindelijk had bereikt het einde van de weg.
Image credit: Apple

De Ping hik had geen invloed op de omzet, maar, en dat in 2011 de iTunes Store had bereikt een historisch 15 miljard downloads. Maar de volgende versie van iTunes – versie 11, in 2012 werd gekenmerkt door een andere mis-stap.
Maar iTunes’ eerste grote fout was Ping, geïntroduceerd in iTunes versie 10 in 2010. Ping was een poging om bij te blijven met de komst van social media platformen zoals FaceBook en meer muziek-georiënteerde Myspace, waardoor muziekliefhebbers delen favoriete tracks en blijven met nieuws van hun favoriete artiesten.

1. iTunes komt (2001)

Image credit: Apple
In 2017 de inkomsten van streaming services zoals Spotify en Apple Muziek haalde ‘fysieke verkoop van muziek op CD en vinyl voor de eerste keer.

Het succes van de iPhone had een domino-effect iTunes ook. Met miljoenen mensen die nu luisteren naar muziek op hun glimmende nieuwe smartphone, de verkoop van muziek-downloads waren rijzen de pan uit, en in 2007 de iTunes Store zich gevestigd als de grootste verkoper van muziek in de verenigde staten. Apple overgoten door eindelijk praten Led Zeppelin in het zetten van hun muziek op iTunes ook.
Image credit: Apple

2) De iTunes Store (2003)

Image credit: Apple

3. De podcasts zijn hier (2004)

Image credit: Apple