Medicus ontgrendelt gezondheid van de gegevens in zinvolle inzichten

Kunstmatige intelligentie wordt steeds meer grip op verschillende gebieden, vooral in de gezondheidszorg, en met het gebruik van gegevens, het is om te zetten in betekenisvolle inzichten. Dubai-geboren Medicus maakt gebruik van een AI-platform en werkt met diagnostische laboratoria vertalen van medische rapporten en bloedonderzoek in visuele en interactieve rapport dat een gewoon persoon kan begrijpen.

“AI werkt op meerdere manieren. Het zet al die nummers in de toelichtingen bij machine learning personaliseren van de ervaring voor de gebruikers. Dan hebben we een AI die werken met medische labs om het eenvoudig te maken en te integreren met het systeem,” Baher Al Hakim, CEO van Medicus, vertelde TechRadar Midden-Oosten.

Geboren in Syrië, Al-Hakim is een tandarts, door studie en een serieel ondernemer in de praktijk met 15 jaar technische ervaring in diverse bedrijven zoals Wally, Restronaut en Servet. Al Hakim zat te denken aan het starten van een wereldwijde onderneming uit Dubai en vervolgens naar Silicon Valley.

“Ik heb geleerd dat het hebben van een bedrijf zich ergens anders is ook nodig voor het aantrekken van grote klanten en geld. Na wat research heb ik geleerd dat het hebben van een basis in Europa is een optimale locatie voor de gezondheidszorg als ze hebben…goede steun van het publiek voor bedrijven in de gezondheidszorg,” zei hij.

Dus begon hij de bouw van zijn team voor de Medicus van Dubai in 2015. Toen hief hij zijn eerste ronde van de financiering van de regio en van Oostenrijk, verhuisde hij naar Wenen en verwerkt het bedrijf in Wenen in 2016. Sindsdien, Al-Hakim heeft bedrijven in Dubai en Wenen. Medicus heeft kantoren in Berlijn, Parijs en Beiroet.

Hoe de app werkt

De gezondheidszorg is complex en ondoordringbaar is en, op hetzelfde moment, zei hij dat het is dringend behoefte aan een door de gebruiker ervaren revisie en dat mensen nu ervaren van dingen op een eenvoudige en duidelijke manier.

“Onze app brengt alle van de rapporten, zoals persoonlijke profiel, familie geschiedenis, medicijnen, en de meest getest op bloed, urine en ontlasting markers en medische geschiedenis en geeft precies wat deze cijfers betekenen en biedt continue coaching om de gezondheid te verbeteren,” zei hij.

Als het dieet van de patiënt is niet gezond, Al-Hakim zegt de app geeft aanbevelingen voor het verbeteren en als het dieet gezond is, dan zal adviseren bij het bezoek aan een arts of wanneer een hertest.

“De app zal u vragen veel vragen en op basis van dat, het geeft je continu aanbevelingen op basis van de medische richtlijnen en op basis van de regio”, zei hij. Er zijn ongeveer 50.000 ziekten en het is onmogelijk om alle ziekten – Medicus ondersteunt momenteel ongeveer 400 ziekten en tegen het einde van het jaar, gericht op ondersteuning van rond de 1000 ziekten en 2.000 tests.

Medicus’ grootste klanten uit deze regio komen, vooral Saoedi-Arabië

“We hebben 10 cliënten, met inbegrip van medische labo’ s en verzekeraars. We hebben twee van de regio en acht van Europa,” zei hij. Bovendien zei hij dat de verzekeraars zijn geïnteresseerd in het maken van je gezonde in een poging om kosten te besparen en Medicus hen in staat stelt om dat te doen.

“De regio is open voor de gezondheid van innovatie, maar, helaas, want we zijn nog jong en erg klein, we hadden niet de tijd om te duwen in de regio. Dit jaar gaan we ons meer focussen op de belgische markt. De grootste obstakels die we tegenkomen zijn voor het aannemen en het aantrekken van kapitaal,” zei hij.

Privacy van gegevens

Medicus heeft verhoogd van 1,5 miljoen euro uit twee rondes en 2,75 miljoen euro in de derde ronde, onlangs. Door het einde van het jaar, Al-Hakim verwacht te verhogen van 6,5 miljoen euro in totaal.

“Dit zal voldoende zijn voor de komende twee jaar en we zijn ook van plan om wereldwijd uit te breiden. We zijn op zoek naar China, Portugal, Spanje, Brazilië, Italië, afgezien van het Midden-Oosten,” zei hij.

Het grootste probleem met het gebruik van de gegevens is de beveiliging en privacy, maar Al Hakim heeft van nabij blijven waken. “We hebben de zwaarste privacy standaarden in de wereld en de gegevens verlaat nooit uw telefoon. U kunt gebruik maken van de app in de offline-modus. Privacy van gegevens is zeer streng in Europa.

“Alles kan gehackt worden, maar zelfs als een hacker hackt uw telefoon, zal hij hack slechts één account. Het is aan de gebruiker te beschermen zijn apparaat en de gegevens. Als een hacker hackt een server, kan hij bloot miljoenen accounts. Geen hacker zal besteden dus veel tijd om te hack één persoon,” zei hij.

Tot op heden Medicus ondersteuning voor arabisch, duits, frans en engels, italiaans, Chinees, portugees en spaans in het vooruitzicht voor dit jaar.