Amazon Echo laten een 5 prijs, release datum, nieuws en beschikt over

Amazon heeft aangekondigd dat de nieuwste toevoeging aan de Echo familie, de Amazone Echo laten Zien 5.

Verwarrend, dit is niet de vijfde generatie van Amazon ‘ s populaire Alexa-aangedreven Echo Toon smart display – het is eigenlijk de derde generatie, met de naam verwijst naar het verkleinwoord 5,5-inch scherm.

Amazon zegt dat de nieuwe smart display is beschikbaar voor pre-order nu en start de scheepvaart in de VS, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Japan, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië volgende maand naar India in juli”.

Het kost $89.99 / £79.99 / AU$129, dat is veel meer betaalbaar dan de huidige Echo Toon, die kost $229 / £219.99 / AU$349.

Als je voorbestelling twee Echo Toon 5s van Amazon, kunt u een $30 / £25 korting in de VS en het verenigd koninkrijk respectievelijk. Helaas dezelfde deal lijkt niet beschikbaar te zijn in Australië.

Cut to the chase

  • Wat is het? De Amazone Echo laten een 5, een kleinere versie van de populaire Echo Toon smart display.
  • Wanneer is het beschikbaar? U kunt een pre-order nu, en het zal beginnen verzending wereldwijd in juni.
  • Hoeveel kost het? De Amazone Echo laten een 5 kost $89.99 / £79.99 / AU$129.

Amazon Echo Show 5

Image credit: Amazon

(Foto: © Amazon)

Privacy in het achterhoofd

Bij iets meer dan de helft van de grootte van zijn voorganger, de compacte nieuwe smart display is ontworpen om comfortabel te passen in krappe ruimtes, zoals Tom Taylor, Senior Vice President, Amazon Alexa legt uit:

“De compacte vorm is perfect voor een nachtkastje of bureau, plus het heeft een camera sluiter voor extra gemoedsrust, en nieuwe Alexa privacy-functies voor nog meer controle.”

Voor degenen die bezorgd zijn over privacy, de opname van een fysieke sluiterknop op de Echo laten Zien 5 HD-camera ‘ s moet bieden wat geruststelling dat Alexa niet bespioneren van uw nachtkastje.

Evenals dat, Amazon zegt dat de nieuwe Echo laten een 5 is voorzien van een “microfoon/camera uit knop die elektronisch wordt verbroken zowel de microfoon en de camera, en een duidelijke visuele indicatie wanneer audio of video streamen naar de cloud”.

Amazon is ook de invoering van eenvoudige manieren om te verwijderen van uw spraakopnamen op alle Alexa-apparaten. Vanaf nu kan je gewoon zeggen, “Alexa, verwijder alles wat ik zei vandaag” en de betreffende opnamen worden verwijderd.

Amazon zegt dat de klanten zullen ook al snel in staat zijn om “te verwijderen van hun laatste aanvraag door te zeggen: “Alexa, verwijderen wat ik net zei”. Het bedrijf de nadruk op privacy is waarschijnlijk in reactie op de rapporten die Amazon medewerkers kunnen luisteren naar opgenomen Alexa gesprekken.

Amazon Echo Show 5

Image credit: Amazon

Kleine maar machtige

Volgens Amazon is de Echo laten Zien 5 small form factor betekent niet dat het packs minder van een audiovisuele punch dan zijn grotere voorganger, die indruk op ons met zijn grote, lichte, responsieve touch screen.

Afhankelijk van waar u in de wereld bent, kun je op dit moment toegang TELEVISIE en video via de Echo laten Zien van de wil van de Prime Video, NBC, BBC iPlayer, YouTube en nog veel meer – een aantal van deze zijn beschikbaar via Alexa vaardigheden, terwijl anderen, zoals YouTube moet worden geraadpleegd via de browser.

Amazon is ook de invoering van een nieuwe integratie met wikiHow dat “krijgt u toegang tot honderden how-to video ‘s per stem”, dus je kan gewoon vragen Alexa op “toon u hoe u een strakke pot, schoon een gietijzeren koekenpan, maak een papieren kraan, of het oplossen van een Rubik ‘s Cube”.

Terwijl het niet in gebruik is, kunt u de klok gezichten of je eigen foto ‘ s aan op het home-scherm. Als de meeste van uw foto ‘s worden op Facebook kunt u ook de link naar je account te spelen voor een diavoorstelling van uw foto’ s.

Het moet klinken geweldig, als het levert de “rijke en volle geluid” Amazon belooft, of u bent het kijken naar muziekvideo ‘ s op Vevo, of het afspelen van songs op Amazon Muziek, Spotify, Apple, Muziek, of Pandora.

Hopelijk Amazon is ingegaan op de zware bas-presentatie die we in de vorige Echo laten Zien, dat vonden we een beetje off-putting als het ging om het gesproken woord content, zoals podcasts of radioprogramma ‘ s.

Amazon Echo Show 5

Image credit: Amazon

Controle voor de smart home

Amazon heeft ook aangekondigd een nieuwe smart home dashboard die beschikbaar is op “alle Echo-apparaten Weergeven”, dat is ontworpen om meer controle over uw smart home-gadgets.

Nu, evenals het geven van Alexa spraakopdrachten kunt u dingen doen, zoals het draaien van uw verlichting uit met behulp van on-screen controls. Amazon zegt dat je ook “bekijk uw smart home camera feed en thermostaten, toegang tot recent gebruikte apparaten en beheren van slimme apparaten met een groep.”

Net als vorige Echo-apparaten Weergeven, de Echo laten Zien 5 is compatibel met een scala van smart home gadgets, waaronder de Arlo baby camera en de Ring van de deurbel camera ‘ s.

Amazon lijkt te duwen het idee dat de consument zou hebben meerdere Echo-apparaten in het huis in plaats van te kiezen voor slechts één, dat te zeggen, “met een Echo laten een 5 in meerdere kamers van uw huis, kunt u gemakkelijk terecht in een andere kamer of een mededeling dat het eten klaar is.”

Of de consument aan zijn kans om te besteden $90 op elke kamer, kitting elk met een Echo laten een 5 valt nog te bezien, maar het kan een nuttige toevoeging als je wilt om Alexa te kamers, die strak op de ruimte.