AMD Ryzen 9 3950X lek punten dreigend onthullen van de 16-core gaming CPU

AMD heeft een 16-core Ryzen 3000 – processor in de coulissen klaar om te worden geopenbaard, de nieuwste GPU gerucht staat erop, en we zien het bij het bedrijf is groot E3 launch event later vandaag (naast het volledige gamma van nieuwe Navi grafische kaarten).

Op Computex, een paar weken terug in Mei, we hoorden over AMD ‘s Ryzen 3e Generatie Cpu’ s, maar de chips onthuld kwamen uit bij de 12-core Ryzen 9 3900X, met de eerder (heel sterk) gekletst 16-core product wordt een no-show.

Dat was een teleurstelling voor sommige mensen, maar het lijkt erop dat onzin verklaren de 16-core speculatie kan zijn voorbarig, als een vers gelekte slide wijst op het bestaan van een Ryzen 9 3950X.

Gespot door Videocardz, de vermeende presentatie rekeningen van de chip als de ‘s werelds eerste 16-core gaming CPU’, en de website beweert dat de authenticiteit van de dia is bevestigd.

En de specs zijn vrij jaw-dropping. De 3950X is naar verluidt een 16-core (32-draad) processor met een base clock van 3,5 GHz en een maximale verhoging van 4,7 GHz. Niet alleen dat, het TDP is slechts 105W (dezelfde als de bovengenoemde 3900X).

Al met al, dat is vrij ongelooflijk – maar zoals altijd, dit is nog slechts een gerucht, dus we moeten het met aanzienlijk snuifje zout. Geschikt voor het stimuleren van 4,7 GHz in een 16-core chip is bijzonder indrukwekkend, maar vergeet niet dat dit de maximale boost, waarschijnlijk in een kern of twee, in tegenstelling tot de boost die u zult in staat zijn om in alle 16-kernen.

Dure propositie?

Zelfs zo, als de 3950X is ontstaan met deze specs, het gaat om een verleidelijk stukje hardware – maar het zal waarschijnlijk ook vrij prijzig. AMD zou kunnen vragen tot een grand voor deze chip, als het bestaat – na alle, de Threadripper 2950X, de 16-core high-end desktop aanbieden, werd gelanceerd op $899 (£849, AU$1,369). Maar nogmaals, de 3950X is van een (vermeende) mainstream processor, niet een Threadripper (hoewel het zou kunnen bieden dezelfde prestaties als deze geruchten spec is waar).

Als het niet blijken te zijn prijzig, realistisch gezien, een heleboel mensen zijn het gaan regelen voor het Ryzen 9 3900X die zal waarschijnlijk ook een stuk goedkoper geprijsd op $499 (ongeveer € 395, AU$715) – en met de 12-cores, is hij nog steeds een zinderende performer voor high-end PC-liefhebbers en gamers.

Ook op het vlak van gaming, is er de vraag, precies hoeveel cores je echt nodig hebt. Veel games zijn nog steeds niet zo afhankelijk van de CPU, en je bent perfect in orde met een quad-core chip, met de GPU doet veel van het werk – maar voor die games die gebruikmaken van de vele-core processors, en het spreekt vanzelf dat deze nieuwe top-end Ryzen aanbod gaat om heel iets.

In ieder geval zijn we niet lang te wachten om uit te vinden of de 3950X is, bestaat er, zoals we weten één of andere manier niet veel meer dan 12 uur tijd. Dus stay tuned – wij hebben de volledige lowdown op hoe te kijken naar AMD ‘ s nieuwe Horizon Gaming E3 2019 livestream.

Via Wccftech