AMD Zen 2 specs, prijs en release datum: alles over AMD ‘ s nieuwste processor tech

De afgelopen paar jaar, AMD heeft zijn coming out met een aantal van de beste processors (Cpu ‘ s) op de markt, en het lijkt er niet op dat het van plan is om te vertragen elk moment snel. Terug op de CES in 2019, AMD aangekondigd haar Zen 2 architectuur, het trimmen van het productieproces naar beneden tot 7 nanometer (nm), en veelbelovende betere prestaties en efficiëntie.

Dan, op de Computex 2019, AMD trok de sluier af van de Ryzen 3e Generatie processoren. Deze chips nam voordeel van het kleinere productieproces, het brengen van een 12-core, 24-thread processor in de mainstream op minder dan de helft van de kosten van Intel ‘ s 12-core HEDT chip.

En, alsof dat nog niet genoeg is, heeft Microsoft op het podium op de E3 2019 keynote, zeggende dat de system-on-a-chip energie voor de volgende Xbox, Project Scarlett, is met behulp van Zen 2 cores en AMD Navi graphics. Zen 2 op een broodje, en we hebben nog niet eens wat AMD Ryzen Threadripper 3e Generatie kan nog niet.

Er is zo veel meer te Zen 2, dus besloten we dat het tijd was om te duiken in en ontdek alles wat deze 7nm CPU-architectuur kan doen. En, houd deze pagina-bookmark: er zijn zeker veel meer Zen 2 processors op de weg, en we houden het artikel bijgewerkt met de nieuwste informatie.

Cut to the chase

 • Wat is het? AMD ‘ s 7nm CPU-architectuur
 • Wanneer is het? De eerste Zen-2 processors komen 7 juli 2019
 • Hoeveel is het? Vanaf $199 (ongeveer € 160, AU$290)

AMD Zen 2

AMD Zen 2 release datum

Recht uit de vleermuis, we weten al dat AMD Ryzen 3e Generatie processoren zal raken van het schap op 7 juli. Deze chips zullen de eerste consumenten-en-klaar-processors op basis van de 7nm Zen 2 architectuur, en zal ook de meest betaalbare.

We weten ook dat AMD Ryzen Threadripper 3e Generatie zal worden gebaseerd op Zen 2, maar de release date voor die is een beetje meer wazig. Threadripper processors meestal lancering een paar maanden na de mainstream Ryzen chips, zodat we konden zien in November als we geluk hebben. Echter, word on the street is dat Threadripper 3e Generatie kan worden uitgesteld tot 2020, dus kunnen we wachten een tijdje.

De laatste Zen 2 product zal waarschijnlijk de volgende generatie consoles. We weten dat Zen 2 gaat worden in zowel de PS5 en de volgende Xbox, maar we hebben slechts een vage release venster voor het laatste: “Vakantie 2020.” We zullen waarschijnlijk zowel de next-gen consoles release rond November 2020.

AMD Zen 2

AMD Zen 2 prijs

Nu, de enige Zen 2 delen hebben we de prijzen voor de AMD Ryzen 3e Generatie delen. Het goede nieuws is echter, dat deze vallen grotendeels in lijn met de redelijke prijzen van Ryzen van de 2e Generatie. De prijzen zijn hieronder vermeld:

 • AMD Ryzen 9 3900X: $499 (ongeveer € 390, AU$720)
 • AMD Ryzen 7 3800X: $399 (ongeveer € 310, AU$580)
 • AMD Ryzen 7 3700X: $329 (ongeveer € 260, AU$480)
 • AMD Ryzen 5 3600X: $249 (ongeveer € 200, AU$360)
 • AMD Ryzen 5 3600: $199 (ongeveer € 160, AU$290)

Op basis van deze prijzen verwachten we Threadripper 3e Generatie de prijzen over het algemeen gelijk blijven over de laatste generatie. Wij een overzicht van die prijzen is hieronder, maar we zouden niet verbaasd zijn als ze zag een lichte prijsstijging, vooral gezien de geruchten van vertraging.

 • Ryzen Threadripper 2990WX: $1,799 (£1,639, AU$2,679)
 • Ryzen Threadripper 2970WX: $1,299 (£1,159, AU$2,039)
 • Ryzen Threadripper 2950X: $899 (£809, AU$1,415)
 • Ryzen Threadripper 2920X: $649 (£583, AU$1,019)

Het zal interessant zijn om te zien, maar als het enorme boost technologie krijgt de volgende generatie consoles krijgen een prijs bump. Met alle van de hoge technologie van Microsoft en Sony zijn veelbelovend, we zouden niet verbaasd zijn als deze consoles zijn duurder dan de vorige generaties.

AMD Zen 2

AMD Zen 2 specs en prestaties

Met de verhuizing naar 7nm, de grootste verbeteringen gaan worden om de efficiency van de macht. AMD Ryzen 3e Generatie processoren zie voeding snel verminderen, wat moet resulteren in lagere temperaturen, beter overklokken en, natuurlijk, een lagere energie rekeningen. Bijvoorbeeld, de AMD Ryzen 7 3700X zal er slechts een 65W TDP, die is zeer laag voor een 8-core, 16-thread processor.

Als voor de kern telt, de chiplets met de fysieke cores hebben gekrompen voor Zen 2, wat betekent dat elke processor kan passen meer kernen. Dit heeft nog niet tot uiting in de meeste van de line-up, als het Ryzen 7 processors nog 8-cores. Echter, we krijgen het Ryzen 9 3900X, een 12-core, 24-thread processor, bedankt om dit sterven te krimpen.

Voordat Ryzen 3e Generatie aankondiging, zagen we geruchten dat er een 16-core processor zou de mainstream-hit, maar dat is nog niet gebeurd. Wij hebben echter gezien de geruchten van een 16-core Ryzen 9 3950X. Zouden We dat met een korrel zout nemen, echter.

Dan kern telt, Zen 2 zorgt voor een betere algemene prestaties. Niet alleen de klok snelheden een verbetering zien – up naar 4,6 GHz op de Ryzen 9 3900X uit de doos, maar ook een enorme boost aan IPC (instructies per klok) prestaties. AMD ingenieurs hebben zogenaamd geperste een extra 15% IPC uit Zen 2 cores. We hebben nog niet de kans gehad om te testen die beweren dat het nog niet, maar als het waar is, Ryzen processors kan uiteindelijk op een van de beste processors voor gaming, en de opname in de volgende generatie consoles zou zo veel zin.

Wat vooral interessant is, is echter hoe dit alles te vertalen naar een AMD Ryzen Threadripper 3-processors. Deze HEDT processors al beschikken over up-to-32-cores en 64-draden, zodat een stijging in de kern telt, samen met meer energie-efficiëntie zal een geweldige impuls aan de prestaties voor creatieven en professionals.

Dat is alles wat we weten over Zen 2 op dit punt, maar wees er zeker van om terug te komen, als we dit artikel updaten zodra we onze handen op te Ryzen 3 processors voor een review.

Beelden Credit: TechRadar