Call of Duty: Mobile geeft reeksen veteranen de rand in battle royale modus

Call of Duty-Mobile is een vrij goede aanpassing met behoud van de spanning en de stroom van de console tegenhangers, vonden we bij het uitproberen van het spel op de E3 2019. Dat is het simpele nieuws: als het officieel lanceert (het is momenteel in gesloten beta testen buiten de VS), de free-to-play-titel is de moeite waard een download voor elke fan van de shooter franchise.

Maar het echte nieuws is dat de battle royale modus is hands-down de makkelijkst te krijgen in eventuele in het genre… zo lang als je een Call of Duty-fans, dat is.

Net als de Black-out battle royale modus eind 2018 is Call of Duty: Black Ops 4, de mobiele game gemaakt zijn enorme speelveld door het stikken samen maps uit vorige games. Maar de console versie alleen toegang tot de voorafgaande Black Ops titels; de mobiele game kunt kiezen uit de hele franchise catalogus bereiken terug naar 2007 is Call of Duty 4: Modern Warfare.

Image credit: Activision

Image credit: Activision

(Foto: © Activision)

Dus als je hebt gespeeld een Call of Duty de laatste tien jaar en de tijd in de multiplayer, is de kans groot dat u zult vinden een segment van de mobiele spel van de slag royale kaart dat weet je, van Nuketown te Starten Verzending en nog veel meer. In tegenstelling tot Fortnite is voortdurend verschuiven van het terrein, u zult in staat zijn om vertrouwde omgeving om je te oriënteren als u het leren van de touwen in CoD: Mobile.

Idem dito voor de klassen, de bijlagen en de wapens die de overgang van de console games. Er zijn zes geheel nieuwe klassen geïntroduceerd voor de battle royale modus, waar, maar veel van hun vaardigheden worden overgedragen van perks en apparatuur in de oudere CoD titels.

Kortom, battle royale nieuwelingen en veteranen moet het gemakkelijker vinden om uit te proberen CoD dan alle andere nieuwe BR spel. De bekendheid is sterk.

Er zijn ook andere redenen te vinden CoD: Mobiele aantrekkelijk dan andere mobiele schutters – meer modi, maatwerk en een newbie-vriendelijk kenmerken, in het overzicht. Heck, net zoals een standaard multiplayer mode maakt de game dieper dan de concurrentie. En ja, we zagen een pictogram voor een Zombies-modus in de Vroege Blik UI (het team niet officieel bevestigen of het aan het spel, hoewel ze toegaf dat er zijn hints).

Maar de specs op papier is één ding; spelen is een andere.

Image credit: Activision

Image credit: Activision

(Foto: © Activision)

Hoe werkt het spel?

Als je hebt gekozen een mobiele shooter voor, je vindt CoD: Mobiele aangelegd op dezelfde manier, met een beweging pad weer op de linker helft van het scherm, en een cluster van knoppen aan de rechterkant. De grootste, een kogel, brand je pistool; anderen bij het uitvoeren van diverse acties, zoals hurken, springen, of overschakelen naar granaat. Een activeert een speciale mogelijkheid, als de stand het toelaat.

En er zijn andere knoppen – een tekst chat en een ‘ping’ – objecten, een systeem schijnbaar opgeheven van Apex Legendes, en een hele rij in de bodem-center huisvesting knoppen voor ‘scorestreaks’ en wapens. Het is zeker rommelig en mogelijk verwarrend, maar niet meer dan andere mobiele shooters, en een lid van het team te horen TechRadar dat “we denken niet dat onze UI is zo goed als het kan worden,” hetgeen suggereert dat het zou kunnen worden gewijzigd voor de lancering.

Maar als u wilt, kunt u verplaatsen van de knoppen, of zelfs transparant te wissen uit uw visuele ruimte. Mobile gaming vereist nog steeds een compromis te geven screen real estate te situeren controle, maar ten minste deze flexibiliteit verzacht de klap.

Er zijn verschillende van deze kleine innovaties die helpen aan boord van newbies. In eerste instantie zullen de spelers hun geweren auto-brand, wanneer hun vizier verplaatst over de vijanden, waardoor ze om zich te concentreren op de beweging tot ze klaar zijn voor meer complexe controles. En in het begin, ze zullen niet eens in staat zijn om toegang te krijgen tot battle royale modus – ze hebben een beetje tijd in de multiplayer totdat ze hebben geleerd de touwen.

Andere verfijningen gewoon om de mobile game-ervaring minder grillig. Bijvoorbeeld, niveau/wapen/scorestreak progressie draagt over tussen de beide gewone multiplayer en battle royale modus. Het is de eerste battle royale game met clans, het team met trots vermeld. Als je gewoon wilt om te spelen met vrienden, u kunt het opzetten van een eigen wedstrijden.

Naast de bekende Frankenstein van de basis kaart, de battle royale modus klinkt een beetje meer ontwikkeld dan anderen. De lessen zijn op de juiste wijze in-universum, van de macho-aggro Ninja, wiens stille voetstappen en grijphaak zijn geweldig voor hinderlagen om de Clown, die gooit luid speelgoed dat roepen zombies uit de grond (serieus). Er zijn lucht, op de grond, op zee en in voertuigen om te scoot u langs.

Image credit: Call of Duty

Image credit: Call of Duty

(Foto: © Activision)

Een wereldwijd fenomeen?

Activision heeft getest CoD: Mobile in beta in markten buiten de VS (met name China en Australië), gedeeltelijk in de praktijk te testen alvorens een grote lancering in Kabeljauw-vriendelijke markten, maar ook om te testen global water. Het is geen geheim dat mobile gaming markten in Azië zijn veel groter dan in de VS en Europa, en CoD: Mobiele mogelijk maken een grotere impact dan andere mobiele titels van de westerse ontwikkelaars.

En CoD: Mobiele kon het juiste DNA om verbinding te maken met de Aziatische spelers. Niet alleen zijn IP, maar die het eigenlijke spel: Tencent ‘ s TiMi studio, die eerder gemaakt een van de mobiele PUBG versies beschikbaar in China, niet die uiteindelijk wereldwijd uitgebracht als ‘PUBG Mobile’).

Tencent is niet alleen een partner te helpen het spel te krijgen in andere markten, volgens de Maleisische op basis van de publicatie De Ster: CoD: Mobiel is een onderdeel van de tech reus bod uit te breiden naar de internationale markt, terwijl het nog steeds het gevoel van de Chinese overheid bevriezen op de games-industrie.

In ieder geval, de Kabeljauw: Mobiel team niet gebleken dat er een grote inhoud aanpassingen om een beroep om je in alle markten, behalve tweaks voor landen gevoeliger voor bloed. In plaats daarvan worden alle wijzigingen onder de motorkap, het verhogen van efficiëntie, zodat de spelers in gebieden met een lagere bandbreedte op mobiele netwerken kan nog steeds genieten van het spel. In het proces, ook zij bleef beneden de systeem eisen: door de tijd van de lancering, CoD: Mobiel moeten uitvoeren op de iPhone 6 en iets met Android 1.5 (“Cupcake”) of nieuwer.

Dit alles om te zorgen voor een goede mobiele ervaring te garanderen, en we zullen zien hoe het spel eigenlijk speelt als het publiek lanceert op een onbepaalde datum in de toekomst. Maar wanneer het gebeurt, zult u in staat zijn om het uit te proberen voor gratis – en kijk of je Call of Duty overdracht van vaardigheden om het afspelen van uw smartphone.

E3 2019 is de grootste gaming event van het jaar. TechRadar is live rapportage van LA, vertellen je alles over de grootste aankondigingen van de week, van epische game trailers te schokkend release datum blijkt. Volg onze deskundige analyse van de uitgangspunten en wat we zien op de E3-beursvloer.