Google is beperkt tot ad-blockers in Chrome, maar Opera en Vivaldi niet volgen

Google is van plan om de vernieuwing van de uitbreidingen van het systeem op een manier die zal breken een aantal populaire ad-blockers, maar de ontwikkelaars van verschillende andere Chroom-gebaseerde browsers (met inbegrip van Vivaldi, de Opera en de Dappere) hebben aangekondigd dat ze niet zullen volgende voorbeeld.

Volgens ZDNet, alle drie de bedrijven hebben bevestigd dat ze niet zullen maken van dezelfde API-veranderingen, ondanks het feit dat op basis van de open source code.

De update voor Chrome application programming interface (API), bekend als Manifest V3, werd aangekondigd in oktober 2018, maar het was pas in januari 2019 dat de gevolgen voor extensies begon duidelijk te worden.

U zal niet door

Ad-blockers zoals Ghostery en uBliock Oorsprong vertrouwen op Chrome webRequest API, die hen in staat stelt om advertenties te blokkeren voordat ze zijn gedownload. Onder Manifest V3, deze functie zal worden afgeschaft, effectief doorbreken van de blokkers.

“Chrome is deprecating het blokkeren van de mogelijkheden van de webRequest API in het Manifest-V3, niet de hele webRequest API (hoewel blocking is nog steeds beschikbaar voor enterprise-implementaties),” verklaarde extensies ontwikkelaar advocaat, Simeon Vincent.

Als je wilt aan de stok met uw favoriete ad-blocker hebt, kan het tijd zijn om over te schakelen naar een alternatief Chroom-gebaseerde browser, of zelfs iets van een totaal andere browser zoals Firefox.