De helft van uw online aanmeldingen kunnen met een wachtwoord worden minder in de komende vijf jaar

Bevestiging van identiteit is nog steeds een grote uitdaging als binaire verificatie van een probleem is te wijten aan de stijging van de data-inbreuken slechte spelers zetten de aanval in op entiteiten en toegang te krijgen tot waardevolle data van de consument.

Het beroep uitsluitend op binaire verificatie zoals login/wachtwoord, 2FA en MFA die statisch zijn en ergens opgeslagen is duidelijk niet voldoende om de bescherming van individuele cyber referenties en geslagen keer op keer.

Volgens IBM Security en het Ponemon Institute, het globale gemiddelde kosten van een schending van de beveiliging $3.86 miljoen in 2018, is 6,4 procent ten opzichte van 2017. Toe te voegen aan dat, security intelligence leverancier van op Risico Gebaseerde Beveiliging (RBS) suggereert waren er meer dan 6.500 openbaar gemaakte overtredingen en meer dan 5 miljard records blootgesteld wereldwijd in 2018.

Is het tijd voor het vervangen van een wachtwoord de referenties?

Shahrokh Shahidzadeh, CEO van Oregon op basis van cyber-security start-up Acceptto, toude TechRadar Midden-Oosten, die de veroudering van de wachtwoorden is op ons en het wijzigen van het wachtwoord voor een alternatieve benadering voor de verificatie is vervallen.

“Ja, de toekomst zal een wachtwoord worden minder. Het hele fundament of active directory die bedrijven hebben ingesteld is op basis van wachtwoorden en gebruikersnamen.” Ongeacht hoe veilig een vingerafdruk, stem activering-of retina-scan lijkt te worden, zei hij dat het kan worden misleid.

Hij zei echter dat als gevolg van de stijging van de inbreuken, mensen worden wakker, maar de overgang van de 40-jaar oude systeem zal de tijd nemen.

Fido Alliance

“Deze [wachtwoorden en andere vormen] zal verdwijnen met de invoering van nieuwe oplossingen, zoals Fido oplossingen en het bieden van een hoger niveau van beveiliging”, zegt Shahidzadeh. Fido Alliance is een consortium van meer dan 250 bedrijven het maken van normen voor de beveiliging.

Om zich te ontdoen van wachtwoorden, Google Chrome en Android, de Samsung in-display-vingerafdruk sensor op de Galaxy S10 smartphones, Microsoft Hallo en Mozilla Firefox zijn een paar spelers die hebben al Fido-compatibel zijn. Veel andere bedrijven wordt verwacht om te volgen.

Shahidzadeh is van mening dat ongeveer 50% van de huidige wachtwoorden en multi-factor authenticatie zal worden vervangen door behavioral modeling en wachtwoord in vijf jaar en ongeveer 80% in de komende 10 jaar.

Wat is behavioral modeling?

Ter bescherming van de identiteit van een gebruiker, Shahidzadeh is van mening dat een gebruiker moet maken gebruik van een technologie die rekening houdt met de kunstmatige intelligentie en machine learning samen met gedrags-modellering ten opzichte van de traditionele wachtwoord/2FA/MFA effecten.

“Hierdoor kan voor de slimste, meest risico-gebaseerd -, verificatie-en life cycle management beschikbaar. Door de integratie van deze technologie, krijgt u de hoogst mogelijke bescherming als er geen persoon of machine kan precies na te bootsen uw aangeboren gedrag. Dit maakt uw identiteit onveranderbaar en dus uw gegevens niet toegankelijk is,” zei hij.

Shahrokh van mening is dat een gedrags-gebaseerd, continue verificatie methode, met behulp van een combinatie van de fysieke gedrag, kenmerken en digitaal DNA, is de enige manier om cognitief en continu verifiëren van alle gegevens toegang.