Happiness is a warm gun: hoe Borderlands 3 de buit waait weg van de concurrentie

Als je het maken van een spel dat draait om niet alleen geweren, maar dwangmatig najagen van de overname van de betere, die geweren maar beter goed zijn.

Dat lijkt te gaan zonder iets te zeggen – je zou het niet spelen van een spel rijden met afval auto ‘ s om te vullen een digitale garage met, of een role playing game dat vroeg u om te investeren in een rote verhaal. Maar in de looter shooter-genre, dat principe lijkt te zijn vergeten.

Van de neutrale geweren van De Afdeling 2 van de ‘meh’ ruimte kanonnen van Lot te Volkslied‘s… nou ja, relatief weinig van iets, de shooter looter heeft een loot probleem.

Loot wortels

Het is een genre waarvan de wortels zitten voornamelijk Rpg ‘ s zoals Diablo, waar de overname van de buit is intrinsiek gekoppeld aan uw progressie. Het is een verslavend loop verzacht het feit dat je bent wezen slijpen door het slachten van ontelbare cookie-cutter vijanden – je nodig hebt om een level omhoog te groeien, maar aan de vooruitgang die u nodig hebt om het niveau omhoog. Om het niveau omhoog moet je betere wapens en betere wapens je nodig hebt om vooruitgang te boeken. Maar om betere wapens je nodig hebt om te bereiken van het vereiste niveau, en voor het vinden van betere wapens je nodig hebt om doorgegroeid naar een punt waar ze zich openbaren.

Zodra de lus heeft zonk haar tanden in u is, bestaat er geen te schudden. Dat gevoel van het overwinnen van tegenslag, terug te nemen nadat de uitdagende vijanden met betere gear, is zeer prettig. Het is een spiegel voor het leven in de microkosmos – geconfronteerd met een moeilijke uitdaging, het te overwinnen, en klaar voor wat komt daarna met een hernieuwd gevoel van kracht.

A screenshot from Diablo 3, a game where you go from zero to near-mythical hero via the power of loot. Image Credit: Blizzard

Een screenshot van Diablo 3, een spel waar ga je van nul naar bijna-mythische held via de kracht van de buit. Image Credit: Blizzard

(Foto: © Reddit gebruiker Riomegon)

De RPG wortels van het genre gespeeld in deze lus mooi, op grond van het feit dat Rpg ‘ s, traditioneel, leunde vooral in de richting van high-fantasy tarief. Voor degenen die het maken van fantasy verhalen, ze zijn niet beperkt door de real-world beperkingen, slechts de grenzen van hun verbeelding. Dus, om opnieuw gebruik maken van Diablo als een voorbeeld, waar u kunt beginnen het spel in een lende doek met een roestige bijl, door het einde van het spel je ziet eruit als een engel van de dood, in een schitterende wapenrusting ongevoelig voor de hitte van de vlammen, gewapend met een negen-voet warhammer versturen schokken van de bliksem, dat zou Thor blush.

De po-geconfronteerd Volkslied en de Divisie spellen lijken te hebben gemist dit punt, met wapens die stokken te dicht bij de militaire formaat om echt wow je. Het is bijzonder teleurstellend vanuit Volkslied ontwikkelaars Bioware, misschien is het bedrijf dat heeft meer gedaan dan enige andere om de oorzaak van fantasie RPG gaming in de afgelopen decennia.

Maar Borderlands 3? Borderlands 3 doesn ‘ t give a f*ck.

Borderlands buit

Ik ging onlangs naar de eerste hands-on sessie voor Borderlands 3 op een evenement in LA. Ik was een beetje bang dat, ondanks het feit dat zijn misschien wel de eerste reeks in de looter-shooter-genre, Borderlands 3 zou zien van de franchise hebben terrein verloren aan zijn flitsende nieuwe rivalen. En terwijl het er nog veel meer Borderlands (geen slechte zaak, natuurlijk), is het zeer veel is nog niet gevallen achter bij de concurrentie.

Image credit: Gearbox

Image credit: Versnellingsbak

Waarom? De buit. Drie hoofdlijnen van games en een aantal spin-offs in de serie, en de ontwikkelaars van de Versnellingsbak nu vol vertrouwen samen batshit crazy wapens die je verlangen om te ontdekken.

Borderlands 3 het wapen van de buit wordt afgebroken door fictieve in het spel merk en een groot aantal one-off speciale wapens. Elk heeft zijn eigen set van statistieken (schade, juistheid, reload time – standaard tarief zoals dat), maar kan ook ‘elemental’ schade modifiers, variërend van opruiende effecten op radioactiviteit. Dan, op de top van dat, elk merk wapens heeft zijn eigen speciale vaardigheden: Jakobs kanonnen zijn kogels die afketsen naar andere doelen; Atlas wapen projectielen volgen en chase vijanden; Hyperion guns hebben een ingebouwde wapen gemonteerd schilden; Tediore geweren heen en weer geslingerd worden na elke herlaadbeurt alvorens in kleine spinachtige torentjes die de uitoefening van je aanvallers.

Dat is om slechts een paar te noemen, en dat is voordat je het echt madcap eenmalige unieke wapens.

Image credit: Gearbox

Image credit: Versnellingsbak

Tijdens onze tijd met de Borderlands 3-demo kregen we te spelen met een van de meest belachelijk leuke wapens die we ooit hebben opgenomen in een videogame, de Smart-Gun-XXL.

Het is een wapen dat doet zijn naam was, viel door een boss genaamd Gigamind, een pint-sized pest die in wezen een onstoffelijk brein (compleet met googly ogen) geplaatst in een goudvissenkom op de top van een ruimtewandeling pak. De Smart-Gun XXL doet zure schade aan uw vijanden met een tarief van brand te zien in het spel van de sub-machine guns. Dat zou voldoening in en van zichzelf. Maar als het een Tediore wapen, krijgt dat merk unieke spin – herladen van het wapen en je gooit het weg, deze keer draaien in de hersenen lopen op mechanische benen. Eenmaal dat de hersenen in de buurt van een vijand, het ontploft in een regen van groene, bijtende smurrie.

Het is absoluut te gek, en geeft een voorproefje van de ongebreidelde creativiteit die in het ontwerp van Borderlands 3 is echt bevredigend wapens. Het is slechts het topje van de ijsberg te – kijk op onze buddies in PC Gamer voor hun kiezen van Borderlands 3 van de beste geweren.

Geweld, respect en creativiteit

Er is al veel gesproken over de vreugde van fotograferen, dus voordat we verder gaan, wil ik u geruststellen dat ik geen pistool moer. Er is genoeg gewapend geweld in de wereld te doen zonder ons fetishising het. Het is wat de neiging om mij uit militaire shooters, zoals De Division 2, waar het wapen set meer lijkt op de echte wereld dood dealers. Het is een mechanisch geluid spel, maar het is minder interessant voor mij als de buit is minder inventief, wordt gemodelleerd op echte wereld licentie modellen. Niet alleen dat, maar het is troublingly vereerd , want Devin Coldewey vakkundig verwoordt in een artikel voor TechCrunch, De Division 2 is doelbewust apolitiek op de representatie van geweld, wapens omgaan.

Military shooter, The Division 2. Image Credit: Ubisoft

Militaire shooter, De Divisie 2. Image Credit: Ubisoft

“De beslissing om volledig te scheiden van een spel met een fundamenteel politieke onderbouwing van de echte politiek en humanitaire omstandigheden die de bevoegdheid het is een trieste en laffe besluit dat maakt [ontwikkelaar Ubisoft] kijkt zowel gierig en onmenselijk”, zei hij.

Borderlands niet over dit probleem op door het design – de gekke visuals en gek apparatuur te verwijderen van de werkelijkheid op dezelfde manier dat Star Wars’ blasters laat de originele trilogie, comfortabel zitten met een kind-vriendelijke beoordeling. (Niet dat Borderlands 3 gore zal laten wegkomen met iets anders dan een volwassenen-only beoordeling, natuurlijk). Of de gestileerde instelling werd bewust gekozen om te voorkomen dat in de echte wereld controverse of gewoon een gelukkig toeval, ik weet het niet. Borderlands 3 voordelen van beide manier als resultaat.

Image credit: Gearbox

Image credit: Versnellingsbak

Maar het maakt het gemakkelijk om te genieten van de ‘triljoen’ geweren zonder een slepende gevoel van schuld. Is dat gezond, te ‘normaliseren’ of bot van de emotionele impact van de dood door het maken van deze tools vereenvoudigen de omgang het niet te geloven? Dat is een zware dobber, maar het is een vraag die je zou moeten vragen van Star Wars, Star Trek en andere sci-fi actie franchises ook in dat geval.

Borderlands 3 groter probleem, van een gameplay perspectief, kan blijken dat de omvang van de wapens het gooit op de speler. Met zo ‘ n 1 miljard euro wapens in het spel, veel zal het product van gerandomiseerde generatie, met een paar extra decimalen in de statistieken zijn de belangrijkste onderscheidende factor tussen de verschillende modellen. Borderlands-games hebben nog nooit last gehad van een gebrek aan wapens, maar ook sorteren door degenen die zijn echt de moeite waard uw terwijl het voelde als een karwei op keer, en er is het gevoel bekruipt mij dat Borderlands 3 mei lijden hier ook.

Er is nog veel om uit te vinden over Borderlands 3. Het is ingesteld om de meest uitgebreide spel in de serie, die meerdere planeten en met vier zeer aanpasbare karakter klassen te spelen. U krijgt uw eigen freaking ruimte schip en bemanning, als de schaal en de ambitie van het ding was in ieder geval van twijfel. Zal al deze stukjes komen samen cohesively? Hier is de hoop, maar één ding is zeker: je vinger aan de trekker over te halen een training.

  • E3 2019 is de grootste gaming event van het jaar. TechRadar is live rapportage van LA, vertellen je alles over de grootste aankondigingen van de week, van epische game trailers te schokkend release datum blijkt. Volg onze deskundige analyse van de uitgangspunten en wat we zien op de E3-beursvloer.