Salesforce snaps tot Tableau in de grootste overname nog

Salesforce heeft aangekondigd dat zij de aankoop van de big data firma Tableau Software voor $15.3 miljard in de grootste overname ooit als het bedrijf streeft naar het bieden van een verbeterd inzicht in gegevens van haar klanten.

Tableau aandeelhouders zal krijgen 1.103 Salesforce aandelen als onderdeel van de all-stock deal en de waarden van de aandelen van de vennootschap op $177.88 per aandeel vertegenwoordigt een premie van 42 procent op de slotkoers van afgelopen vrijdag. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 86,00 klanten, inclusief streaming reus Netflix en Verizon Communications.

Dankzij de deal te kopen Tableau komt slechts een paar dagen nadat Google aankondigde dat het zou verwerven big data analytics bedrijf Blikvanger voor $2.6 miljard.

Salesforce-voorzitter en mede-CEO Marc Benioff uitgelegd hoe de overname op het samenbrengen van de twee marktleiders, zeggende:

“We brengen samen de wereld #1 CRM met de #1 analytics platform. Tableau helpt mensen zien en begrijpen van gegevens, en Salesforce helpt mensen omgaan en begrijpen van klanten. Het is echt het beste van beide werelden voor onze klanten–samenbrengen van twee kritische platforms die elke klant moet inzicht geven in hun wereld.”

Salesforce en Tableau

Door het verwerven Tableau, Salesforce speelt een nog grotere rol in het besturen van een organisatie de digitale transformatie – inspanningen door het inschakelen van bedrijven om te profiteren van gegevens over hun gehele bedrijfsvoering en versterking diepere inzichten, die op zijn beurt zal leiden tot betere beslissingen te nemen, aangesloten klant ervaringen en versnelde innovatie.

De deal wordt naar verwachting tijdens het het derde kwartaal en het Tableau zal zelfstandig blijven opereren.

De chief executive officer Adam Selipsky zal blijven aan het bewind samen met haar huidige team van leidinggevenden.

Na de aankondiging, Salesforce aandelen daalde met 5 procent tot $156.43, terwijl het Tableau van de sprong wordt door 35 procent tot $169.50.

Via CNBC