De Nintendo Wii is nog steeds het krijgen van nieuwe games op de E3 2019

Op de E3 2019 keynote, Ubisoft aangekondigd Just Dance 2020, de volgende game in de serie tijdelijk met de lijn van de 10e verjaardag. Het spel komt uit op de gebruikelijke verdachten – Xbox Één, PS4, Switch, en zelfs Stadions – samen met een verrassing platform: de Nintendo Wii.

Nee, zelfs niet op de Wii U – het is afkomstig van de originele Wii-systeem, dat in 2006 gelanceerd brengen goedkoop motion controls om de wereld. Ubisoft kan de laatste grote uitgever om een game op de eerbiedwaardige platform, maar het is passend dat het een Just Dance titel.

De eerste Just Dance kwam exclusief op de Wii eind 2009, met behulp van de Wiimote te grof track dance performance a la Rayman Raving Rabbids. Elk spel dat gevolgd in de serie is verschenen op de Wii, tot en met de net aangekondigde Just Dance 2020.

Dat is een slimme zet van Ubisoft

Het is een schatje overweging dat geldt niet voor de andere console. True, de Just Dance-serie staat bekend om de ondersteuning van oude consoles en verleden hun prime – Just Dance 2018 had edities voor de Xbox 360 en de PS3, en Just Dance 2019 nog steeds kwam uit op de Wii U – maar nu, de enige niet-current-gen systeem dat krijgt om te spelen Just Dance 2020 is de oude Nintendo Wii. (Als een bonus let op, dit zal een fysieke cd release omdat Nintendo het afsluiten van de Wii-Winkel terug in januari.)

En zeker, dit is een zakelijke beslissing: de Wii verkocht meer dan 100 miljoen eenheden, dat is een enorme userbase dat blijkbaar nog steeds koopt Just Dance games. De franchise is een relatieve colossus groot genoeg om de verkoop van de filmrechten terug in januari 2019, – per Termijn. Maar het is leuk om te weten dat Ubisoft is nog steeds de steun voor de console spelers die de eerste spellen kunnen nog steeds hun groef op met de nieuwste nummers.

 E3 2019 is de grootste gaming event van het jaar. TechRadar is live rapportage van LA, vertellen je alles over de grootste aankondigingen van de week, van epische game trailers te schokkend release datum blijkt. Volg onze deskundige analyse van de uitgangspunten en wat we zien op de E3-beursvloer.