AI en robotica is niet de oplossing voor alle

Megha Kumar, directeur onderzoek voor software bij International Data Corporation, zei dat de mensen en de technologie zullen samen werken aan het vergroten van het probleem.
“Als het gaat om belangrijke dingen, dingen die cruciaal zijn voor u, zoals uw gezondheid, dat is niet iets wat u gaat comfortabel puur in aanraking komt met een machine. U wilt een mens om te komen in de vergelijking,” voegde hij eraan toe.

Velen hebben beweerd dat robots het overnemen van de taken van artsen, docenten, wetenschappers en advocaten, maar zullen ze? Zullen robots in staat zijn om met een aantal van de fundamentele menselijke vaardigheden?

“Hoe zou je die gaven van de mens en in staat zijn om een paar dat met dit enorme kracht van kunstmatige intelligentie om te verplaatsen van de samenleving vooruit en maken het leven voor de mens. Hoe zou je dat probleem oplossen? En dat is waar wij als bedrijf is echt gericht”, zei hij.
“Wanneer je aan de slag om de functie-specifieke, taak-specifieke, domein-specifieke functies, dit zijn rollen die zijn geoptimaliseerd echt voor AI. Dus, als je kijkt naar wetenschappers, artsen, leerkrachten en verzorgers, dit is de menselijke kant van de vergelijking, want je moet hun soft skills. Als het gaat om steeds terugkerende taken en optimalisatie van de taken binnen een functie, zoals de klantenservice, telefonische verkoop en vrachtwagen rijden, dit zijn de soorten taken die u zal bewegen in de richting van AI de loop van de tijd,” zei hij.
Zodra je in de menselijke mogelijkheden, dit is waar de AI is niet een goede match; Dallas zei en voegde eraan toe dat het erg moeilijk is om een machine te kunnen simuleren.
Kevin Dallas, Corporate Vice-President van de AI en de Intelligente, op Cloud Business Development bij Microsoft, vertelde TechRadar Midden-Oosten onlangs zijn er bepaalde taken die vereisen creativiteit, verbeelding en emotie, en deze zijn mens-type rollen die niet gedaan kunnen worden door AI en robotica.

Geleidelijke verschuiving

Hij zei echter dat artsen werken met intelligente assistenten om te onderzoeken of het gedrag van de eerste scan van de patiënt een aanbeveling te doen, maar de arts zal eigenlijk interface met een persoon en geven een persoonlijke ervaring. Hetzelfde is het geval voor advocaten; zei hij en voegde eraan toe dat AI en robotica zijn niet de oplossing voor alles.
Bovendien, zei hij: de werkelijkheid is de mens een geschenk en het geschenk is rond emotie, creativiteit en fantasie.
Volgens IDC is de wereldwijde uitgaven voor kunstmatige intelligentie systemen weersverwachting tot .8 miljard in 2019, een stijging van 44 procent ten opzichte van een jaar geleden. In het midden-oosten en Afrika, de AI investeringen naar verwachting 3 miljoen dit jaar, vergeleken met 0 miljoen van vorig jaar en verwacht te groeien tussen 25 procent en 30 procent per jaar.
“Het is een geleidelijke verschuiving in de wereld van de technologie adoptie. AI en robotica zal het creëren van nieuwe banen en, tegelijkertijd, het verliezen van banen. Veel bedrijven zijn de omscholing van hun werknemers voor nieuwe rollen,” zei ze.
Automatisering, door middel van robotica en AI, is het creëren van veel angst in de industrie met het grote debat over de vraag of de mens zal worden vervangen door robots. Technologie zal elimineren veel banen, uiteraard, als het heeft gedaan tijdens de laatste drie industriële revoluties.

Mensen hebben ook een gave

Robots zijn geworden intelligente, waardoor de totale operationele efficiëntie en flexibiliteit voor organisaties in de huidige digitale transformatie reizen, zei ze.
Maar Kumar niet verwachten dat robots de menselijke intelligentie in de nabije toekomst. “Wetenschappelijk, het kan een realiteit, maar ik zie het niet in de nabije toekomst, want het heeft veel van de kwaliteit van de gegevens worden verwerkt en brede toegang tot macht en berekenen. Er is een hoge kans van robots zijvlakken van de mens’ vaardigheden. Robots kunnen in staat zijn om het te doen in een beter perfectie, maar de mens kan detecteren de anomalieën die een robot kan niet,” zei ze.
In dit vierde industriële revolutie zal er repetitieve taken die worden vervangen door AI en robotica maar het zal ook nieuwe banen te creëren die we kunnen op dit moment niet voorstellen. Volgens onderzoeksbureau Gartner, 1,8 miljoen banen verloren zullen gaan door het 2020 en 2,3 miljoen nieuwe zal worden gemaakt.