Amazon belooft ondersteuning voor het toekomstige werk van de overheid

Tech giganten vaak werken samen met de overheid om te helpen met een verscheidenheid van projecten en het hoofd van Amazon ‘ s cloud computing-divisie heeft geopenbaard dat het bedrijf open voor samenwerking met een overheidsinstelling die volgt op de wet.

Dit staat in schril contrast tot de top rivalen, Microsoft en Google, die zich beneden de overheid projecten over ethische kwesties.

Op de 2019 Code Conferentie, AWS CEO Andy Jassy reageerde op een vraag over het werk van het bedrijf met de AMERIKAANSE Immigration and Customs Enforcement, zeggende:

“We zullen het dienen van de federale regering, en zij zullen hebben om de technologie te gebruiken op een verantwoorde manier. Een ministerie dat is het volgen van de wet, zullen wij hen dienen.”

Tegelijkertijd is het echter, Jassy hoopt dat de federale regelgevers zullen opschieten of anders kunnen we binnenkort “50 verschillende wetten in 50 verschillende staten”.

Rekognition

Amazon heeft verstrikt in een openbare discussie over het gebruik van gezichtsherkenning-technologie door de regeringen van de afgelopen jaar met critici waarschuwing van valse overeenkomsten en arrestaties, terwijl de voorstanders geloven dat de technologie zou helpen om het publiek veilig.

Jassy erkend dat de problemen rond de gezichtsherkenning technologie zijn inderdaad heel echt, maar zei dat “alleen omdat technologie zou kunnen worden misbruikt, betekent niet dat je moet verbieden of veroordelen”.

Amazon ‘ s gezicht en beeld ID-dienst genaamd Rekognition is gebruikt door de rechtshandhaving in Oregon en Florida en velen zijn bang dat het binnenkort zal worden ingezet in andere AMERIKAANSE staten.

Microsoft daarentegen heeft een andere aanpak dan de Amazone en het bedrijf heeft verdedigd zijn $480m hardware contract met het AMERIKAANSE Leger, terwijl u uit op de verkoop van de gezichtsherkenning technologie als zij was van mening dat de rechten van de mens zou in gevaar zijn.

Via Reuters