AMD ‘ s nieuwe Radeon RX 5700 en RX 5700 XT grafische kaarten te lanceren in juli

AMD heeft aangekondigd de eerste twee van de Navi – kaarten voor de PC gamers, de AMD Radeon RX 5700 en RX 5700 XT. Deze twee mid-range videokaarten doel te nemen op de Nvidia GeForce RTX 2060 en RTX 2070, respectievelijk.

Dit nieuws komt van AMD ‘ s Volgende Horizon Gaming event tijdens de E3 2019, waar ging het in meer detail op wat we kunnen verwachten van de AMD Navi grafische processor (GPU) technologie.

Wat we doen moeten zijn specs. De AMD Radeon RX 5700 XT voorzien van 40 compute units, met 2,560 stream processors en een boost clock van 1,905 MHz. Deze GPU zal ook beschikken over 8GB GDDR6 video geheugen (VRAM) met 14Gbps geheugen bandbreedte. Het invullen van het pakket zijn 64 render output units (ROPs) en 256 texture units.

Als voor de lagere-end AMD Radeon RX 5700, je krijgt 36 compute units, vol met 2,304 stream processors en een boost clock van 1,725 MHz. Het beschikt over dezelfde 8GB 14Gbps GDDR6 VRAM op een 256-bit bus, samen met identieke ROPs en texture units.

AMD bracht de Radeon RX 5700 XT op een podium in een demo tegen de RTX 2070, waar hij versloeg Nvidia ‘ s mid-range kaart in World War Z met ongeveer 10%. Als voor de lagere-end AMD Radeon RX 5700, het ging zelfs beter tegen de RTX 2060 in Apex Legendes.

Deze Gpu ‘ s worden in de winkelrekken op 7 juli, en kost $449 (ongeveer € 350, AU$650) en $379 (ongeveer € 299, AU$550) voor de Radeon RX 5700 XT en RX 5700, respectievelijk. En, gezien het feit dat AMD is het vergelijken van de Gpu-prestaties van de Nvidia GeForce RTX 2070 en RTX 2060, die zowel duurder, dit is zeer concurrerende prijsstelling.

Image Credit: AMD

Image Credit: AMD

De tijd is nu

Navi is aan alles gedacht voor een tijdje nu, en de mensen zullen uiteindelijk in staat zijn om hun handen te krijgen op deze nieuwe graphics processing technologie.

De AMD Radeon RX 5700 en RX 5700 XT komt recht voor de kelen van de Nvidia GeForce RTX 2060 en RTX 2070, respectievelijk. En, op hun prijs punten, het ontbreken van ray tracing niet zoveel uit.

Omdat AMD in staat was te onderbieden vergelijkbare Turing kaarten, maar we kunnen zien met Team Rood het nemen van een belangrijk segment van de grafische kaart op de markt. Dat is niet te zwijgen over de geruchten die we konden zien tot vijf AMD Navi grafische kaarten dit jaar. Als dat waar is, AMD zou kunnen nemen op de populaire GTX 1660 Ti, en dat is een gevecht dat we graag zouden zien.

Het moet echter worden opgemerkt, dat deze is de enige van de eerste generatie van AMD ‘ s nieuwe RDNA grafische architectuur, en als het iets is als GCN, we zullen zien met Team Rood gestaag verbeteren de komende jaren.

Één van beide manier, het AMD vs Nvidia strijd is met opwarmen, net als de Intel vs AMD voor. We zullen gewoon moeten afwachten en zien hoe deze speelt zich af komen en met juli.

E3 2019 is de grootste gaming event van het jaar. TechRadar is live rapportage van LA, vertellen je alles over de grootste aankondigingen van de week, van epische game trailers te schokkend release datum blijkt. Volg onze deskundige analyse van de uitgangspunten en wat we zien op de E3-beursvloer.