Huawei vertragingen ambitie om de wereld top smartphone verkoper

Huawei zegt haar ambitie om ‘s werelds nummer een smartphone fabrikant zal moeten wachten na de recente gebeurtenissen.

“We zouden de grootste in het vierde kwartaal van dit jaar), maar nu hebben we het gevoel dat dit proces langer kan duren,” zei Shao Yang, chief strategy officer van Huawei Consumer Business Group, naar verluidt vertelde CES Asia in Shanghai.

Eerder dit jaar, de belegerde Chinese fabrikant haalde Apple als wereldwijd nummer twee en zei dat het geloofde dat het zou inhalen Samsung “eerste dit jaar, en volgend jaar bij de laatste.” Dit was, ondanks het feit dat het effectief is bevroren uit de AMERIKAANSE markt op de nationale veiligheid tuin.

Race voor de nummer een

Terwijl Huawei ‘ s concurrenten hebben geworsteld met de effecten van marketing verzadiging, het bedrijf boordevol functies maar betaalbare apparaten zijn al lang populair in de prijs-bewust zijn thuisland, waar het merk een bijlage is laag.

Inmiddels zijn er meer geavanceerde modellen zoals de Huawei P30-Pro hebben gewonnen in de ogen van critici en consumenten in West-Europa en sales ook nog eens versterkt door de mid-range Eer merk.

Echter, deze vooruitgang is ontspoord door een beslissing in de laatste maand door het AMERIKAANSE Ministerie van Handel verboden Amerikaanse bedrijven om zaken te doen met Huawei, een beweging waarmee de onderneming de handsets niet langer zal het ontvangen van updates voor het besturingssysteem Android van Google of de toegang tot de populaire toepassingen.

De gevolgen van de uitspraak zijn verstrekkend, met Britse chip designer ARM naar verluidt het vertellen van zijn werknemers op te schorten en alle activiteiten met Huawei.

Ondanks de impact op de smartphone business, de zorgen over de Huawei zijn grotendeels gebaseerd op zijn netwerk versnelling.

Critici vrezen dat Huawei heeft banden met de Chinese overheid en de apparatuur zou kunnen hebben backdoors die kunnen fungeren als basis voor de staat gesponsorde spionage of een netwerk afsluiten in een tijd dat de mobiele infrastructuur is steeds meer een integraal onderdeel van het dagelijks leven.

Bezorgdheid over de veiligheid

Het verenigd koninkrijk is de uitvoering van haar eigen afweging over de toekomstige rol van Huawei in de BRITSE telecom-infrastructuur. Een rapport werd verwacht in het Voorjaar, maar is nog niet van gekomen. Lekken gesuggereerd dat de exploitanten zal niet geweerd worden uit het gebruik van Huawei kit in de radio-laag van de netwerken, maar dit moet nog worden bevestigd.

Huawei was uitgenodigd om de Technologie en de Wetenschap Selecteer commissie eerder deze week om vragen te beantwoorden over de genoemde bezorgdheid over de veiligheid.

Sprekend aan een panel van MPs, het bedrijf chief cybersecurity John Suffolk zei Huawei was nog nooit gevraagd om iets te doen kwaadaardige door de regering en dat hij waardeert de inspanningen van de analyse van de producten als het hen beter te beveiligen.

Hij voegde eraan toe dat de Chinese wet niet nodig Huawei tot inbreuk op de beveiliging van de apparatuur en dat kan geen toegang tot gegevens die op een van haar klanten netwerken zoals het is louter een leverancier.

“We zijn niet in netwerken, en omdat we niet het netwerk op, we hebben geen toegang tot de gegevens die over dat netwerk,” zei hij.

Via Reuters