Opera brengt nieuwe browser die speciaal voor gamers

Opera heeft een nieuwe versie van haar webbrowser speciaal ontworpen voor gamers. Opera GX heeft een reeks van functies op maat van spel fans, waaronder Twitch integratie, optimalisatie tools en de Razer Chroma-stijl aanpasbare kleuren.

Opera plaagde de nieuwe browser in Mei met een nogal cryptische mededeling dat het werk was op “een nieuwe en bijzondere versie van onze browser, die gemaakt zijn met degenen van u die games spelen in mind”.

Het wachten is nu voorbij is, en een vroegtijdige toegang-versie van Opera GX is beschikbaar om te downloaden en probeer het zelf.

De browser standaard homepage is iets genaamd GX Hoek, die verzamelt kortingen op games van verschillende retailers en beschikt over een nieuws-feed met de top van de gaming-gerelateerde headlines van verschillende bronnen (met inbegrip van TechRadar).

Spelen op

Opera GX bevat ook gereedschappen voor het beperken van de systeembronnen gebruikt door uw browser, zodat u kunt houden op de achtergrond terwijl je stroom, zonder dat dit een nadelig effect op je frame rate.

U kunt zowel het RAM-geheugen en CPU-gebruik, maar de browser zal prioriteit geven aan het handhaven van een stabiele stroom over te steken om harde grenzen. Ondertussen, een ingebouwde Twitch sidebar kun je kijken naar streams en meldingen ontvangen terwijl u verder navigeert.

Opera GX

Image credit: De Opera Stichting

(Foto: © Opera)

Sommige van Opera GX functies zijn gewoon leuk, met inbegrip van science-fiction-stijl in-browser geluidseffecten gemaakt door gerenommeerd sound designer Ruben Rincón, een keuze van de accent kleuren, en een reeks van ruimte-thema wallpapers.

Het is niet alles over het spelen, het al – Opera GX omvat ook de beste privacy-functies van het bedrijf de belangrijkste browser, met één-klik op ad-blocking en een ingebouwde cryptocurrency portemonnee. U kunt ook gebruik maken van Mijn Flow deel links, foto ‘s en video’ s veilig tussen apparaten en duidelijk uw browser geschiedenis van elk moment met de klik van een knop.

Je kan geen gebruik maken van alle van de gamer-gerichte functies, maar Opera GX is een solide browser onder al die toeters en bellen, en een volkomen redelijke keuze als u de prioriteit van de privacy en van het idee van een browser die klinkt als een ruimteschip.