Sony FE 600mm f/4 GM OSS aangekondigd: de langste G Master optische nog

Sony heeft versterkt zijn objectieven met de FE-600mm f/4 GM OSS, een nieuwe super-telefoto optische gericht op sport en wildlife fotografen.

De FE-600mm f/4 GM OSS is de laatste aanwinst in de Sony ‘ s premium G Master lens-serie, die ook de Sony FE 135mm f/1.8 GM en FE 24mm f/1.4 GM.

Deze nieuwe toevoeging, de komst van die zonder twijfel zal zonder twijfel sensatie Alpha sport fotografen die voornemens is op het fotograferen van de Olympische zomerspelen van 2020 in Tokio, brengt de G Master line-up tot 10 optiek. Samen met de FE-200-600mm F/5.6-6.3 G OSS die is aangekondigd ernaast, betekent dit dat het bedrijf nu biedt 51 native-objectieven voor de E-mount Alpha organen.

De FE-600mm f/4 GM OSS heeft snelheid, resolutie en bokeh als haar prioriteiten. De optica, die bestaat uit 24 individuele elementen in 18 groepen, waaronder drie fluoriet elementen om te helpen verbannen chromatische aberratie en een paar van ED-elementen om hetzelfde te doen, samen met Nano AR coatings te houden van licht, het contrast hoog en de flare-laag.

Er is ook een nieuwe, grote extreme asferische (XA) element, dat niet alleen helpt om de sferische aberratie bij de baai, maar wordt ook gezegd bijdragen tot een vlottere en meer natuurlijke bokeh-effect. Ook helpen om bokeh ronde 11 bladen die het middenrif omhoog.

Optical SteadyShot-technologie is opgenomen om te helpen om dingen stabiel, terwijl de focus systeem maakt gebruik van een paar extreme dynamische (XD) lineaire motoren, dezelfde soort van Sony gebruikt voor de vorige FE 400mm F2.8 GM OSS lens.

Hier, echter, ze werken met een nieuw controle-algoritme dat gezegd te hebben ontwikkeld, specifiek voor deze motoren. Sony claimt deze motoren garanderen een exact volgen van snel bewegende onderwerpen, zoals sport en dieren in het wild, terwijl het interne karakter van het scherpstelsysteem aan de beweging betekent dat de lens niet uit te breiden in gebruik – die is net zo goed, gezien het feit dat het weegt meer dan 3 kg.

Terwijl de brandpuntsafstand, diafragma, en de full-frame dekking zodat het begrijpelijk is groot, Sony beweert haar gewicht – 3.04 g om precies te zijn – is dit de lichtste in zijn klasse. In alle eerlijkheid, dit is slechts 10 gram lichter dan de EF 600mm f/4L IS II USM lens, hoewel veel lichter dan de Nikon dichtst benadert, de AF-S NIKKOR 600mm f/4 FL ED VR.

Zoals we gewend zijn, het is ook gemaakt met een stof – en vochtbestendig vat met een magnesium legering die gebruikt wordt rijkelijk voor zowel de interne en externe onderdelen, alsmede op de statiefaansluiting. Dit wordt aangevuld met een fluor coating op de voor-elementen die kunnen helpen bij het afstoten van vet en water.

De lens zal gaan over de verkoop met een vraagprijs van € 12.000, – bij / van $13.000 (prijzen voor Australië is bevestigd te worden) – maar tenminste heb je tijd om te sparen, aangezien het zal niet beschikbaar zijn tot September.