Je zal in staat zijn om een 20TB harde schijf in 2020

Western Digital heeft geopenbaard, zij verwacht haar eerste 20TB harde schijven van het schip volgend jaar.

In een persbericht, Martin Fink, de CTO van Western Digital, heeft bevestigd dat de drive voorzien van negen schijven, wat betekent dat elke schotel krijgt een capaciteit van ten minste 2.22 TB.

Ook bevestigd is het feit dat de nieuwe 20TB schijven draaien op SMR (Kiezelstranden Magnetic Recording) technologie, in plaats van helium.

Seagate vorig jaar aangekondigd dat het zou gaan om het schip een 20TB rijden door het einde van 2019 , maar heeft toch blijk geven van een werkend product. Een prototype van de WD-schijf is naar verwachting toonde deze week.

Terwijl 2TB schijven zijn niet nieuw, TDK aangetoond dat de eerste in 2012, de mogelijkheid om cram negen van hen zonder het gebruik van helium is een beetje van een verrassing.

De aankondiging van een 20TB rijden voor 2020 was een van een heleboel nieuws met inbegrip van de Gezoneerd Opslag (ZNS) – initiatief dat gebruikmaakt van de voordelen van zone blok management architect een “robuust, efficiënt en doelgericht gebouwde storage tier”.

Opslag verwarming

Vorige week, Seagate, WD ‘ s aartsrivaal, de aankondiging van de lancering van de 16TB Ijzeren Wolf harde schijf voor slechts onder $600. Schokkend, het was een prosumer product, niet alleen voor enterprise en datacenter klanten.

Western Digital is ook de afdekking van zijn inzet door te investeren massaal in solid state drives evenals aangetoond door de nieuwe ZNS NVMe SSD leveren meer capaciteit, betere doorstroom en lagere latency.

Als je niet kunt wachten tot volgend jaar en willen 20TB van desktop-grade-opslag nu, dan WDcurrently verkoopt de My Book Duo met twee 10 TB schijven.