Beste lichtgewicht Linux-distro 2019

Kleine naam, en zeer zeker kleine door de natuur…
Maakt gebruik van handige lichtgewicht apps
Gelukkig zijn er veel lichtgewicht distro ‘ s, bijgesneden en getweaked door deskundige handen, die gebruikt kan worden nieuw leven in te blazen op oudere hardware.
Maar er is een addertje onder het gras om in gedachten te houden bij het werken met lichtgewicht distro ‘ s – ze meestal beheren ter ondersteuning van de oude kit door het snijden van afstand net over alles wat je voor lief nemen, zoals wizards en scripts die de dagelijkse taken eenvoudiger.
Dat gezegd hebbende, deze lichtgewicht distro ‘s zijn volledig geschikt voor het herleven van oudere hardware en kan ook functioneren als een vervanging van je huidige operating systeem, als je bereid bent aan te passen aan hun manier van werken en het installeren van extra programma’ s nodig. Image credit: Absolute Linux

1. Absolute Linux

De ontwikkelaars besteden een aanzienlijke hoeveelheid tijd aan het maken van alle noodzakelijke aanpassingen en tweaks om de prestaties te verbeteren, maar ze niet beknibbelen op leuke dingen. Esthetiek een belangrijk aandachtsgebied, zoals blijkt uit de honderden wallpapers die worden meegeleverd, samen met klonen van Windows functies als Aero Snap en Bloot.

Dit Slackware-gebaseerde distro heeft de neiging om behoeve van GTK+ – toepassingen zoals Pidgin Messenger, maar u kunt gebruik maken van de TXZ package manager voor het ophalen en installeren van extra software.
Vooral gericht op de heropleving van oudere machines, de distro is ontworpen om te dienen als een kant en klare desktop uit de doos, specifiek beroep te doen op bestaande Windows-gebruikers.
Als dat te intimiderend, probeer TinyCore (momenteel v9.0). De OS is slechts 16 MB in grootte en biedt een keuze van FLTK of FLWM van de grafische desktop omgevingen.
De distributie heeft de volledige aanbevolen apps in verschillende categorieën, zoals internet, geluid, video, afbeeldingen, office, games, en nog veel meer. Het bevat ook tal van handige accessoires zoals een Terminal-gebaseerd Weather app en de Penguin-Pillen, dat is een grafische frontend voor verschillende virus scanners.
Een van de veteranen van de lichtgewicht Linux-wereld
Verschillende versies voor verschillende behoeften
Het unique selling point van Porteus is dat het bestaat in een gecomprimeerde staat (minder dan 300 mb voor de Cinammon en MATE edities) en maakt het bestand system on-the-fly. Naast de vooraf geïnstalleerde apps, alle extra software voor de distributie komt in de vorm van modules, waardoor het OS zeer klein en compact.

Kan niet meer bouwen eigen aangepaste ISO

Image credit: TinyCore

2. TinyCore

Kan niet meer bouwen eigen aangepaste ISO

Image credit: Lubuntu

3. Lubuntu

Kan niet meer bouwen eigen aangepaste ISO

Image credit: LXLE

4. LXLE

Kan niet meer bouwen eigen aangepaste ISO

Image credit: Damn Small Linux

5. Damn Small Linux

Kan niet meer bouwen eigen aangepaste ISO

Image credit: Porteus

6. Porteus

Kan niet meer bouwen eigen aangepaste ISO

Image credit: Vector Linux

7. Vector Linux

Kan niet meer bouwen eigen aangepaste ISO

Image credit: Puppy Linux

8. Puppy Linux

Kan niet meer bouwen eigen aangepaste ISO

Image credit: Linux Lite

9. Linux Lite

Kan niet meer bouwen eigen aangepaste ISO

Image credit: BunsenLabs

10. BunsenLabs

Dit betekent niet dat Lubuntu ontbreekt, echter: het is gebaseerd op Linux Kernel 5,00 en Ubuntu 18.04, dus het is een goede moderne Linux distro – het is gewoon schuur al het overbodige gewicht, op de wijze van een rally auto met alle maar één van haar zetels verwijderd.

Supersnelle prestaties
Het is niet verwonderlijk dat barebones
De meest recente release van Lubuntu (19.04 – Disco Dingo) is nu verlaagd de minimaal benodigde RAM voor het uitvoeren van de OS naar 500MB. Echter, om te zorgen voor een soepele werking gebruik van een machine met ten minste 1 gb RAM-geheugen. Het is beschikbaar in 32-bits en 64-bits incarnaties.
Kan lopen rechtstreeks van het systeem-RAM
Een nette variant van de populaire BESTURINGSSYSTEEM voor oudere machines

  • Linux Format is de nummer een magazine aan het vergroten van uw kennis over Linux, open source ontwikkelingen, distro releases en nog veel meer. Inschrijven voor de druk of digitale versie van de Linux-Formaat hier