De dageraad van het ‘Splinternet”? Niet helemaal

Over de auteur
Het feit dat met het blokkeren van IP-kan de overheid via een centraal zwarte lijst zonder veel betrokkenheid van de Isp ‘ s, en dus zonder veel risico van lekkage, maakt het tot een bijzonder lichtgewicht oplossing.

Terwijl het Internet is natuurlijk meestal open vandaag, er zijn al beperkingen in verschillende landen. Bijvoorbeeld, Saoedi-Arabië al beperkt DNS, waardoor het DNS-verzoek traffic door middel van op nationaal niveau gecontroleerd proxy-service, met dezelfde technologie wordt gebruikt in China.
(Foto: © Image Credit: Geralt / Pixabay)

Hoe kon een land “los”?

Als het gaat om Internet censuur, vaak de eerste stap (en de makkelijkste) is het blokkeren van IP -, wat is de toegevoegde bonus van het zijn in het algemeen zeer lage kosten en gemakkelijk te implementeren. Het blokkeren van IP-werkt als een land een “zwarte lijst” van ongewenste IP-adressen, routers dan vallen alle pakketten bestemd om de geblokkeerde ip-adressen, mogelijk met inbegrip van het adres van wat een land zou classificeren als een “gevoelige” site, of van een DNS-resolver. In China, een IP-blacklist wordt geïnjecteerd via Border Gateway Protocol (BGP) het gebruik van null-routing.
Zelf-censuur: In China, Isp ‘ s worden verwacht, te monitoren en te filteren van de inhoud van hun netwerken volgens de richtlijnen en op alle Internet-bedrijven die actief zijn in China zijn ook vereist door de wet om zichzelf te censureren hun inhoud. Als bedrijven niet succesvol censureren hun inhoud, ze worden geconfronteerd met sancties: waarschuwingen, boetes, tijdelijke sluitingen en mogelijke intrekking van hun zakelijke licenties. Deze processen hebben bevorderd een cultuur van zelf-censuur in het land.
Image credit: Shutterstock
Handleiding handhaving: De Chinese Internet politie heeft naar schatting 50.000 werknemers. Ze handmatig controleren van online content, direct verwijderen van de inhoud of het bestellen van websites, content hosts en service providers te verwijderen materiaal.

Image credit: Pixabay
De Grote Firewall is gebouwd in 1999 en is de term voor de verzameling van technieken gebruikt voor het filteren van het web verkeer in China. Twee dingen hebben gemaakt van de Firewall mogelijk: China introduceerde het beleid in een veel eerdere fase van het Internet, waardoor het ecosysteem evolueren naast het Internet biologisch; ten tweede, staatsmonopolies controle telecommunicatie in China, en deze heeft volledig voldaan aan de censuur eiste van de overheid. Wat heeft geleid tot de grootste filteren infrastructuur van het Internet verkeer in de wereld, met weinig of geen knelpunten in en uit het land.
Vaak gebruikt in combinatie met het blokkeren van IP-zijn DNS-gerelateerde technieken. Het wijzigen van een domeinnaam is niet zo triviaal als het wijzigen van een IP-adres. Routers kunnen verstoren ongewenste communicatie door het kapen van DNS-aanvragen met verboden trefwoorden en het injecteren van vervalste DNS antwoorden en DNS-manipulatie falsifies de reactie die wordt geretourneerd door de DNS-server. Samen gebruikt, DNS-tactieken en het blokkeren van IP-effectief kan zegel uit gecensureerde sites en servers op het domein en IP-niveau.

2017 gemarkeerd verdere ontwikkelingen bij het russische ambtenaren vaardigde een verbod op alle software en websites die gerelateerd zijn aan Internet filtering, met inbegrip van virtuele privé netwerken (VPN‘s) en anonymisers, evenals alle websites met instructies over hoe u toegang krijgt tot websites geblokkeerd door de overheid.
China dan is een uniek voorbeeld van de Internet verbinding verbroken. Voor een land als Rusland, waar het Internet is toegestaan om te evolueren in een veel meer geïntegreerde manier, deze wortels zijn nu stevig met elkaar verweven, wat betekent dat het zeer moeilijk zal zijn om los van hen.
Er zijn tal van andere benaderingen om een controle op een land het Internet, waaronder:

Is dit het begin van het ‘splinternet”?

Internet verkeer in China kan worden geanalyseerd en bewerkt door de Chinese autoriteiten veel gemakkelijker dan in een land als de VS, omdat alle Internet service providers in China zijn in licentie gegeven en gecontroleerd door het Ministerie van Industrie en Informatie Technologie. Bovendien, een klein aantal van fiber-optic kabels kunt vrijwel alle van China ‘ s Internet verkeer, deze komen in het land op een van de tien verschillende backbone access points, zeven werden toegevoegd in januari 2015. Dit alles leidt tot een bijna totale controle over het Internet.
China dient als het grootste voorbeeld van een poging om de controle van het Internet binnen haar grenzen, en een groot deel van zijn succes, in deze poging, is het feit dat het begon vanaf het begin van de gebouwen en architectuur voor deze uit het niets.
In Rusland het geval lijkt het erop dat een aantal structurele wijzigingen van het Internet zijn in het werken voor een tijdje. In 2012 heeft de russische regering begonnen met het blokkeren van internetgebruikers in het land van de toegang tot bepaalde websites op basis van een set criteria. Later, in 2015, een wet aangenomen die eisen dat alle software-as-a-service (SaaS) aanbieders handhaven van een lokale kopie van alle gegevens van russische burgers. Echter, tot op heden weinig te hebben voldaan aan dit verzoek met weinig tot geen weerslag nog niet.