Een biljoen phishing e-mails verstuurd elk jaar

CEO en mede-oprichter van Valimail Alexander García-Tobar verder inzicht in de bevindingen van het rapport, zegt:
Phishing blijft een van de meest nuttige gereedschappen in een cybercrimineel arsenaal als nieuw onderzoek van Valimail is gebleken dat ten minste 3,4 miljard nep e-mails zijn verzonden uit wereldwijd elke dag. De goedkeuring van normen op basis van e-mail verificatie is het versnellen in veel branches al in een aantal categorieën, zoals de Fortune 500, de AMERIKAANSE tech-giganten en de federale regering, DMARC-gebruik meer dan 50 procent.
De onderneming in het laatste kwartaal rapport, E-Fraude Landschap voor het Voorjaar 2019, toont aan dat e-imitatie boekhouding voor 1,2 procent van alle e-mail verstuurd tijdens Q1 2019. Hoewel dit lager is dan de 1,6 procent tarief dat Valimail vermeld in Q2 2018, het vormt nog steeds een enorme hoeveelheid valse berichten.
Het bedrijf is ook gevonden dat minder dan 10 procent van alle bedrijven hebben DMARC records met het handhavingsbeleid en de AMERIKAANSE regering en de AMERIKAANSE tech-giganten hebben hogere tarieven van bescherming op 72 procent en 24 procent van de domeinen, respectievelijk.

De bestrijding van phishing met DMARC

Valimail het rapport is niet allemaal slecht nieuws als het aantal domeinen DMARC te implementeren om de nep e-mail probleem blijft groeien met meer dan 740.000 DMARC-enabled domeinen vandaag wereldwijd.
“Het blijft duidelijk dat het nep e-mails van hackers, phishers en andere cybercriminelen vormen de belangrijkste bron van cyberaanvallen. Als meer bedrijven herkennen en reageren op e-mail kwetsbaarheden, dan mogen we verwachten dat organisaties verder te implementeren verificatie technologieën om u te beschermen tegen onbetrouwbare en frauduleuze afzenders. Het feit is dat te veel aanvallers met behulp van imitatie te krijgen via een bestaande e-verdediging. Een robuuste benadering van identificatie van de afzender en verificatie nodig is voor het maken van e-mail meer betrouwbaar, voor eens en voor altijd.”
Terwijl de aanneming mag worden, Valimail gevonden dat de handhaving nog steeds achter loopt. Van de domeinen DMARC te implementeren, slechts ongeveer 20 procent hebben geconfigureerd is het beleid van quarantaine of weigeren die helpt bij de bescherming van het domein van imitatie.
Het bedrijf gebruikt beschermde gegevens van de analyse van miljarden e-mail bericht verificatieaanvragen samen met het publiek toegankelijke DMARC-en SPF-records voor het compileren van haar verslag.