Het verbeteren van de feedback-loop is van cruciaal belang voor HET succes

Over de auteur

Gavrilo Bozovic is een product manager met Nexthink waar hij helpt herdefiniëren hoe medewerkers ervaren.

Een van de grootste uitdagingen in de onderneming vandaag de dag is het krijgen van feedback van medewerkers, die nuttig is en laat zien hoe de technologie implementaties gaan.

De meeste IT-afdelingen sturen generieke “hoe doen we het?” enquêtes via e-mail, en het is niet verwonderlijk dat ze meestal krijgen erg veel reacties op. Met een klein bedrag van feedback, het is onmogelijk om een overzicht krijgen van wat er werkelijk gaande is, waardoor deze enquêtes bijna nutteloos. Ondanks de tekortkomingen van de meerderheid van de enquêtes, het is van cruciaal belang voor IT-teams in staat om een representatieve bemonstering van hoe hun implementaties gaan, zodat ze kunnen ervoor zorgen dat de werknemers worden ertoe gemachtigd, niet gehinderd door nieuwe en bestaande technologieën. Er moet een betere manier voor het verzamelen van de kritische feedback dat DEZE teams hard nodig om hun werknemers te houden’ digitale ervaring hoog.

Ik ben niet suggereren IT-teams moeten afstappen van enquêtes helemaal, maar ze moeten afstappen van de traditionele manier van het doen van hen. Aan die einde, IT-teams moeten nemen naar een meer aantrekkelijke en persoonlijke aanpak bij het verzamelen van feedback om de antwoorden te krijgen die ze nodig hebben. In een enterprise-omgeving, als IT-afdelingen passen hun onderzoeken volgen de drie belangrijkste principes hieronder, zullen ze in staat zijn om te verzamelen van een grotere hoeveelheid bruikbare waardevolle feedback en zien veel hogere respons.

Maak het persoonlijk

De medewerkers begrijpen dat u de waarde van hun mening door het stellen van persoonlijke vragen om hun gedachten te krijgen. In plaats van het verzenden van een e-mail die in grote lijnen vraagt: “hoe doen we het?” – u moet leveren specifieke vragen in de trant van: “is het probleem X nog steeds gebeurt met de nieuwe app?” of “zijn uw e-mails ontvangen en verzonden sneller met de nieuwe e-mail provider?”.

Uiteraard is het belangrijk om te vragen meer dan een ja/nee-vraag, maar wees in uw vragen, u aantonen dat u de zorg en zijn ook in staat om nuttige informatie te krijgen die u kunnen helpen verbeteren van huidige en toekomstige IT-roll. Bovendien, niet overweldigen werknemers met 20 vragen, houd het aantal vragen beperkt en gericht op degenen die er echt toe doen.

Image credit: Pexels

Image credit: Pexels

(Foto: © Image Credit: Fox / Pexels)

De enquête opvallen

Als iedereen stuurt enquêtes via e-mail, mensen zijn waarschijnlijk negeren ze helemaal. Zorg ervoor dat je creatief in je communicatie met gebruikers om feedback te maximaliseren van de respons. Deze regel geldt niet alleen voor externe doelgroepen, moeten van toepassing zijn op de interne waarden. Is er een manier om pop de vragen direct op de werknemers’ desktops? Zou er een betere respons als het werd uitgerold door middel van de interne berichten-tool? Zijn je vragen te stellen precies wanneer werknemers ervaren van dingen om ervoor te zorgen dat de feedback actueel en relevant? Er is niet een one-size-fits-all – model moet vinden wat werkt voor hun omgeving en niet bang zijn voor het verkennen van meerdere kanalen, als ze het niet krijgen van de antwoorden die ze nodig hebben om te verbeteren.

Het idee klinkt eenvoudig, maar wanneer in de praktijk, eenvoud van haar macht. Als IT-teams implementeren enquêtes creatief en aantonen dat zij de zorg over de persoon die ze sturen de vragen, de antwoorden zijn waarschijnlijk nuttig en gunstig zijn voor de organisatie.

Image credit: Pixabay

Image credit: Pixabay

(Foto: © Image credit: Pixabay)

Luisteren en handelen

Na HET ploegen een onderzoek uitvoeren en ontvangen van de antwoorden, moeten ze dan wat ze hebben geleerd in de praktijk. HET moet voor de feedback en beginnen om veranderingen aan te brengen, zelfs als ze net incrementele om te beginnen, dus dat werknemers echt het gevoel geluisterd. Door gebruik te maken van de veranderingen snel, HET blijkt dat werknemers in de feedback-loop is sterk en voor hun uitkering. Dit zal op zijn beurt, aan te moedigen meer de medezeggenschap van de werknemers in de toekomst en resulteren in niet alleen een hogere respons, maar werknemers zullen daar meer tijd voor het beantwoorden van de vragen.

Wanneer het tijd is voor uw volgende technologie uitrollen en er is een noodzaak voor de werknemer feedback die bezuinigingen op de kern van hoe het daadwerkelijk gaat, ik moedig u aan om te personaliseren en de focus van het onderzoek, ervoor zorgen dat u relevante vragen te stellen op het juiste moment, en laat zien waar feedback heeft geleid tot een wijziging in het verleden om de feedback-loop in beweging.

Als u het bouwen van het fundament van vertrouwen tussen HEM en medewerkers van de vragen wordt ER gevraagd kan worden complexer en de antwoorden van de werknemers worden meer in de diepte. Met deze drie dingen werken in concert, ondernemingen zal zorgen voor een veel betere digitale ervaring voor werknemers om hen te helpen productiever te zijn en effectief zijn voor de business.

Gavrilo Bozovic, Product Manager bij Nexthink