iPhone-gebruikers kunnen nu gebruik maken van Android-tech om te ontgrendelen hun apparaten

Google is het gemakkelijker te maken voor iPhone-en iPad-gebruikers om te controleren of sign-ins met de aankondiging dat Apple apparaat-eigenaren kunnen nu gebruik maken van hun Android-apparaat als een beveiligingssleutel.

De zoekgigant onlangs bleek dat het ontwikkelde een nieuwe Bluetooth-gebaseerd protocol die het mogelijk maakt smartphones met Android 7.0 of later te fungeren als een beveiligingssleutel voor twee-factor authenticatie.

Volgens Google, 100.000 gebruikers zijn al begonnen met hun Android-smartphones als de beveiligingssleutels.

De technologie is momenteel beperkt tot Chrome sign-ins, maar nu Apple-apparaat-eigenaren kunnen gebruik maken van hun Android-smartphone om je aan te melden, zonder de noodzaak voor een fysieke veiligheid-toets.

Beveiligingssleutels

Beveiliging toetsen bieden een extra bescherming voor gebruikers die bezorgd zijn hun apparaten kunnen krijgen gehackt en zelfs Google ‘ s eigen medewerkers gebruikt ze om te voorkomen dat phishing aanvallen.

Wanneer het bedrijf aangekondigd dat de moderne Android-smartphones kunnen nu worden gebruikt als beveiliging toetsen, maar ook gewezen op het feit dat de OS is nu FIDO2 Gecertificeerd. FIDO2 wordt al ondersteund door ‘s werelds toonaangevende browsers zoals Chrome, Microsoft Rand en Mozilla Firefox met de preview-ondersteuning beschikbaar op Apple’ s Safari.

iPhone-en iPad-gebruikers die hun Android-apparaat als een beveiligingssleutel moet wel eerst de Google Smart Lock app ook hebben geïnstalleerd op hun iOS-apparaat. Echter, nu is het Google ‘ s Android-toets kan alleen worden gebruikt voor het aanmelden bij Chrome, maar het bedrijf kon uitbreiden van deze functionaliteit aan op andere applicaties en diensten op de weg.

  • We hebben ook gewezen op de beste antivirus te helpen om uw apparaten beschermd online

Via TechCrunch