La Liga app bespioneerd gebruikers te vangen illegale streamers

De spaanse krant El País berichtte dat de competitie op de hoogte autoriteiten dat de app wordt gedetecteerd wanneer gebruikers waren in bars en zou dan de microfoons gebruiken op hun smartphones om audio op te nemen. Door het gebruik van een technologie vergelijkbaar met de app Shazam, de La Liga app zou dan gebruik maken van de opname te bepalen indien de gebruiker het was het kijken naar een voetbalwedstrijd. Als dat zo is, ambtenaren gebruik zouden maken van de locatie van uw apparaat om te bepalen of de bar waren ze in had een licentie om het spel te spelen.
“Als u akkoord gaat met de specifieke en facultatieve vak ingeschakeld voor dit doel, geeft u toestemming voor de toegang tot en het gebruik van uw mobiele apparaat microfoon en geopositioning functionaliteiten zodat LaLiga weet van welke locaties voetbal wordt gestreamd en dus het detecteren van eventuele frauduleuze handelingen door niet-erkende inrichtingen. Activering van zowel de microfoon als de geopositioning van uw mobiele apparaat wegbrengen van uw voorafgaande aanvaarding van onze pop-up venster”. Fans die gedownload van de app heeft zo up to date blijven met schema ‘ s, klassementen, statistieken en competitie nieuws, maar weinig gerealiseerd dat het ook in staat was om te bepalen wanneer en waar ze kijken naar games.
La Liga is geworden agressief in zijn strijd tegen de illegale streaming in de afgelopen jaren en door middel van de app, het vinden van een manier om de fans niet bereid deel te nemen in haar kruistocht.

De strijd tegen piraterij

Spanje is op en top professionele football league, La Liga, is een boete van 4k door het land van de data protection agency voor het gebruik van de liga ‘ s mobiele app om te spioneren op haar fans.
Terwijl La Liga deed gebruikers te informeren in overeenstemming met haar privacy beleid, weinig consumenten daadwerkelijk door te lezen en het agentschap voor de gegevensbescherming geoordeeld dat de competitie niet goed informeren van gebruikers en daarmee hun privacy geschonden.
Het agentschap heeft een boete van La Liga voor het overtreden van de EU-wet op de privacy en heeft ook besteld de competitie te nemen van de app door het einde van juni.
Echter, de competitie benadrukt dat gebruikers wel de mogelijkheid om opt-out van het toestaan van de app voor het bijhouden van de locatie van hun smartphone en gebruik maken van de microfoon. Bijvoorbeeld de app ‘ s privacy beleid gaat in meer detail, zeggende:
De app die gedownload is op miljoenen apparaten, werd naar verluidt gebruikt door La Liga te controleren bars tonen van voetbalwedstrijden in een poging om te vangen van inrichtingen die liet zien spelen op de televisie zonder een licentie.

  • We hebben ook gewezen op de beste VPN

Via Gizmodo