Volvo en Uber self-drijvende productie-auto van de weg raakt

Het is daarom niet verwonderlijk dat, in aanvulling op de basis SUV, met haar bijdragen aan de autonome XC90 omvatten een reeks van functies voor het beschermen van chauffeurs en passagiers.
De veiligheid van de chauffeur was de bedoeling om alert genoeg om de controle te nemen en op de rem zelf in zo een situatie, en er werd vervolgens besloten dat Uber niet zou worden gebracht met een misdrijf. “Wij geloven autonome-drive technologie ons zal toelaten om een verdere verbetering van de veiligheid, de basis van ons bedrijf”, zegt Håkan Samuelsson, president en ceo van Volvo. “Door het midden van het volgende decennium, verwachten we dat een derde van alle auto’ s die wij verkopen zijn volledig autonoom.”
Echter, back-up systemen niet garanderen van de veiligheid van zelf-rijdende auto ‘ s, zo bleek vorig jaar een pre-productie XC90 in autonome modus betrokken was bij een dodelijk ongeval met een voetganger in Arizona.
De SUV is uitgerust met Volvo ‘ s collision avoidance system, waaronder een noodstop, maar een volgende melding in het ongeluk verklaarde dat de auto-rem-systeem is uitgeschakeld terwijl de auto was in ‘computer’ – modus om te voorkomen dat onregelmatig rijden.

Lessen uit het verleden

Volvo en Uber hebben geslagen de wraps uit hun eerste productie-auto staat volledig self-driving. De Volvo XC90 SUV base voertuig is uitgerust met Uber ‘ s zelf-rijdende tech, wat betekent dat je klaar om de straat op door zichzelf in de toekomst als onderdeel van de Uber s ride-afkomstig service.
De auto is uitgerust met diverse back-remsysteem en de stuurinrichting, plus een back-up batterij, die allemaal moet brengen de auto veilig tot stilstand als een van de primaire systemen falen tijdens autonoom rijden.
Volvo – creator van de drie-punts veiligheidsgordel – heeft verscherpt de focus op veiligheid meer dan plezier in de afgelopen maanden. Eerder dit jaar, bijvoorbeeld, heeft aangekondigd dat alle nieuwe auto ‘ s zullen worden gemaximeerd op 180kph vanaf 2020.